שתף קטע נבחר

ליברמן תוקף את היועמ"ש: "נזף בקירשנבאום שהגיעה למשרד הפנים - אבל מאז גילוי הפרשה היא לא דרכה שם"

שר החוץ תקף את וינשטיין על רקע המכתב ששלח לסגנית השר החשודה בפרשת השחיתות. "זהו דפוס פעולה קבוע של הדלפות לתקשורת", האשים ליברמן שסיפר: "אחד הנחקרים ניסה להתאבד". אהרונוביץ' משנה כיוון: "פעם שישית שפותחים בחקירה נגד ישראל ביתנו לפני הבחירות. צריך לתהות מה קרה"

היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין נזף בחריפות בסגנית שר הפנים פאינה קירשנבאום על שהמשיכה להגיע למשרד הפנים אחרי התפוצצות פרשת השחיתות  - אבל היום (שבת) טוען יו"ר מפלגתה אביגדור ליברמן כי מאז תחילת החקירה הגלויה קירשנבאום בכלל לא דרכה שם: באירוע שבתרבות בכפר סבא האשים היום (שבת) שר החוץ ויו"ר ישראל ביתנו את היועץ המשפטי לממשלה על רקע המכתב ששלח לסגנית השר פאינה קירשנבאום, שבו הורה לה להתרחק ממשרד הפנים. "ב-24.12 הפכה החקירה לגלויה. מאז אותו יום, סגנית השר פאינה קירשנבאום לא דרכה אפילו פעם אחת ואפילו לשנייה במשרד הפנים", האשים ליברמן.

 

עימות חזיתי. וינשטיין וליברמן (צילום: AFP, אוהד צויגנברג) (צילום: AFP, אוהד צויגנברג)
עימות חזיתי. וינשטיין וליברמן(צילום: AFP, אוהד צויגנברג)

ביום שלישי נערך כנס פוליטי ראשון של מפלגת ישראל ביתנו לקראת הבחירות. בכנס השתתפה גם סגנית השר קירשנבאום, שמכהנת גם בתפקיד מזכ"לית המפלגה, שחשודה בקבלת שוחד. למחרת שיגר וינשטיין מכתב לקירשנבאום, שבו הוא ביקש ממנה להימנע מהגעה למשרד הפנים מתוקף תפקידה בשל היותה חשודה מרכזית בפרשה.  

 

ליברמן לא ראה בעין יפה את מעשיו של היועץ המשפטי לממשלה. "וינשטיין כותב מכתב ובו הוא מתריע ונוזף בקירשנבאום שכל ביקור שלה במשרד הפנים הוא שיבוש חקירה. המכתב שלו נועד לתקשורת כדי לנטרל את אפקט הכנס של המפלגה שנערך ערב קודם לכן. זה דפוס פעולה קבוע של כל הגורמים המעורבים בחקירה".

 

ליברמן ציין כי הוא מאמין במערכת המשפט בישראל. "יש שופטים בירושלים וזכותה וחובתה של המשטרה לחקור כל חשד ללא שיקולים זרים ואם מישהו מעד, הוא יצטרך לשלם את מלוא המחיר, אבל מה שצורם הוא שזו הפעם השישית ברציפות שעם תחילת מערכת הבחירות נפתחת פרשייה חדשה הקשורה אליי או לישראל ביתנו".

 

"אחד הנחקרים ניסה להתאבד כי הפעילו עליו לחץ"

בשבוע האחרון תקף ליברמן את התנהלות רשויות אכיפת החוק וטען כי חקירת פרשת השחיתות היא בגדר "רדיפה" נגד מפלגתו ישראל ביתנו. "מערכת הבחירות עוד לא החלה, אבל מבחינת המשטרה הקמפיין כבר בעיצומו. זו לא פרשת ישראל ביתנו, זו פרשת להב 433", האשים ליברמן בכנס בחירות שערך באריאל השבוע.

 

היום המשיך יו"ר ישראל ביתנו במתקפה גם נגד משטרת ישראל. "ראיתי דברים שאמרו שני עורכי דין של החשודים. הם הסבירו שהניסיון להפוך את העצורים לעדי מדינה בוצע באמצעות סחיטה באיומים של ממש. אני יכול לספר שגם אחד הנחקרים, שלא היה חשוד במשהו, נחקר כדי להפעיל לחץ על אחרים והוא ניסה להתאבד".

 

שר החוץ לא הרפה בביקורתו נגד המשטרה. "אני יודע שבמדינה מתוקנת בן אדם חף מפשע כל עוד הוא לא הורשע. בפרשה הזאת עדיין אף אחד לא הורשע, אבל בתקשורת כולם הורשעו באמצעות הדלפות מגמתיות וזדוניות תוך כדי שיתוף פעולה הדוק בין החוקרים לעיתונאים".

מגן על קירשנבאום. ליברמן בכנס, היום (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
מגן על קירשנבאום. ליברמן בכנס, היום(צילום: עידו ארז)

קירשנבאום בכנס המפלגה השבוע. ביקשה לפרוש ונשארת בינתיים לבקשת ליברמן (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
קירשנבאום בכנס המפלגה השבוע. ביקשה לפרוש ונשארת בינתיים לבקשת ליברמן(צילום: מוטי קמחי)

ליברמן סיכם את דבריו ואמר: "יש פה ניסיון לרמוס את כבודה של מפלגה שלמה. אני מדגיש שוב: עד היום אף חבר כנסת, שר או פקיד בכיר מישראל ביתנו לא הורשע בדבר. אני רואה את התגובות ברחובות ואת תנופת המצטרפים החדשים. אני בטוח שלמרות פרשת להב 433, נצליח הרבה מעבר למה שחושבים".

  

לאחר הביקורת שהשמיע ליברמן השבוע נגד היועץ המשפטי לממשלה, וינשטיין תקף בחריפות את הביקורת שהשמיע שר החוץ. "אני נותן גיבוי מלא ליחידות החוקרות, וכל מה שנעשה ברשותי – נעשה", השיב היועץ בכנס של העמותה למשפט ציבורי בישראל שהתקיים בחיפה. "אישרתי חקירה זו וליוויתי אותה באופן צמוד. מערכת אכיפת החוק היא עיוורת בכל הקשור לפוליטי. אלה דברי הבל הנסמכות על אדני שווא. טוב לנו לו לא נאמרו".

 

בתוך כך, אתמול פנתה סגנית שר הפנים ומזכ"לית ישראל ביתנו פאינה קירשנבאום לליברמן בבקשה לפרוש מהפוליטיקה. למרות זאת, לבקשתו, קירשנבאום לא תפרוש לפי שעה. "באמת פניתי לליברמן ואמרתי שנכון להיום אני צריכה לפרוש מהמטה ולהסיר מועמדות מהכנסת. נעניתי לבקשתו שלא לפרוש וכרגע - אני לא פורשת", היא אמרה אמש ל-ynet.

 

על כך אמר ליברמן באירוע בכפר סבא כי "אמרתי לפאינה שלא צריך להילחץ, יש לך משפחה ויש לך חברים. לא צריך בגלל לחץ תקשורת להיכנע. זה אף פעם לא עובד נכון. אנשים עברו חקירות ובסופו של דבר זה נגמר בלי כלום".

 

קירשנבאום חשודה שקיבלה כספים, אך אלו הופקדו לחשבונות שלא שלה, אלא כמשכורות למקורבים ובני משפחה (זאת מלבד המינוי של בתה לארגון מגדלי הבקר שנמצא בחקירה). בנוסף נבדקים עוד מינויים בחשד שנעשו בתמורה לטובות הנאה כלשהן. בסך הכול, על פי החשד, קירשנבאום קיבלה מאות אלפי שקלים בהטבות שונות.  

 

אהרונוביץ': אנשים בעלי עניין שמו לעצמם מטרה לפגוע במפלגה

במקביל, מאז התפוצצה פרשת השחיתות בישראל ביתנו, גיבה חבר המפלגה והשר לביטחון פנים יצחק אהרונוביץ' את רשויות אכיפת החוק בניגוד לעמדתו ראש מפלגתו אביגדור ליברמן. היום הוא משנה כיוון. "פעם שישית שלפני בחירות פותחים בחקירה על מפלגה והעומד בראשה. כולנו צריכים לתהות מה קרה", אמר אהרונוביץ' באירוע שבתרבות בקריית ביאליק.

 

"אני מקווה ומאמין שהשיקולים טהורים ומקצועיים, אבל אי אפשר שלא להבין שפעם שישית שנכנסים למערכת בחירות והופ, נפתחת חקירה. אלה התהיות והשאלות. אין לי ספק שזה פוגע במפלגה", הוסיף השר.

אהרונוביץ' מיישר קו עם ליברמן (צילום: מוטי קמחי, AFP) (צילום: מוטי קמחי, AFP)
אהרונוביץ' מיישר קו עם ליברמן(צילום: מוטי קמחי, AFP)

"זה פוגע במפלגה", המשיך אהרונוביץ'. "מעולם לא הואשם חבר מפלגת ישראל ביתנו. תעברו כל אחת מהמפלגות ותראו שאין כזה דבר. במפלגות האחרות הוגשו כתבי אישום ושתקו בחדרי חקירות ובישראל ביתנו לא. יש אנשים בעלי עניין ששמו לעצמם מטרה לפגוע במפלגה".

 

עם זאת, אהרונוביץ' בכל זאת גיבה את רשויות אכיפת החוק. "שמעתי לראשונה על המעצרים משיחת טלפון שקיבלתי מהמפכ"ל דנינו. הייתי המום, אבל אין לי טענות כלפי המשטרה והפרקליטות ואני מגבה אותם על שעושים את עבודתם נאמנה".

 

השר לביטחון פנים תקף גם את מפלגת הליכוד. "הם האחרונים שיכולים להטיל עלינו ביקורת על שמאלניות. מי שפינה את חברון והצביע על פינוי עזה היה הליכוד".

 

על ראש מפלגתו ליברמן אמר אהרונוביץ': "הוא אדם פרגמטי שיכול להוביל את המדינה להישגים. אני מכיר אותו שנים וטוב לי איתו ובמפלגה. הוא האדם הראוי ביותר להיות ראש ממשלה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים