שתף קטע נבחר

3 מאסרי עולם למתכנן חטיפת ורצח 3 הנערים

ראש הרכב השופטים נימק את העונש - 75 שנה בכלא ו-750 אלף שקל: "הנאשם רצח בצורה קרה ונוראה שלושה נערים שביקשו לחזור הביתה. הוא שינה את תמונת המצב הביטחונית"

האיש שעמד מאחורי חטיפת שלושת הנערים ורציחתם נשלח לשלושה מאסרי עולם: בית הדין הצבאי ביהודה גזר היום (ג') את עונשו של חוסאם קוואסמה, פעיל חמאס מחברון, שהורשע בתכנון חטיפתם ורציחתם של נפתלי פרנקל, גיל-עד שער ואייל יפרח. פרט ל-75 שנה בכלא, קוואסמה נדרש גם לפצות כל אחת מהמשפחות ברבע מיליון שקלים.

 

השלושה נחטפו ב-12 ביוני 2014 כשעשו דרכם הביתה בטרמפיאדה בגוש עציון. הם נרצחו כנראה בסמוך למועד החטיפה, אך גופותיהם נמצאו רק 18 יום לאחר מכן, בחיפושים שבהם השתתפו אלפי אנשי ביטחון ומתנדבים.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

חיפושים אחר שלושת הנערים בחודש יוני  (צילום: AFP) (צילום: AFP)
חיפושים אחר שלושת הנערים בחודש יוני (צילום: AFP)

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)

קוואסמה בבית הדין הצבאי עופר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
קוואסמה בבית הדין הצבאי עופר(צילום: גיל יוחנן)
 

ראש הרכב השופטים סגן אלוף מנחם ליברמן נימק את החלטתו: "הנאשם רצח בצורה קרה ונוראה שלושה נערים שביקשו לחזור הביתה. חיי הנערים נגדעו באחת וחיי המשפחות השתנו ללא הכר".

 

הוא פירט עוד: "תוכניתו הזדונית לביצוע מיקוח כשלה. החטיפה הייתה כרעידת אדמה שטלטלה את האזור. מטרת החטיפה הייתה אסטרטגית, להביא לשחרור אסירים, אך גרמה נזק אדיר לחברה".

 

השופט פסק כי "זו אחת מפרשיות הרצח והחטיפה החמורות ביותר, היא השפיעה רבות על המצב הביטחוני. הנאשם הביא לנזק ישיר שנגרם לחברה בכללותה ובמישור הביטחוני הביא לגל מעצרים ושינה את תמונת המצב הביטחונית. לשם השגת מטרתם הנלוזה היו מוכנים לחטוף גם נערים צעירים ופעלו בשכרות כוח. הם הוכיחו שחיי אדם שווים בעיניהם כקליפת השום".

 

התביעה הצבאית דרשה להטיל על קוואסמה עשרות שנים נוספות על יתר העבירות שבגינן הורשע, בנוסף למאסרי העולם, בגין תכנון החטיפה והרצח, וכן פיצויים במיליוני שקלים למשפחות, אך בית הדין הצבאי דחה את שתי הדרישות האלו.

 

אברהם פרנקל, אביו של נפתלי, אמר בתחילת הדיון: "בניגוד למקרי רצח רגילים, אם יש דבר כזה, כאן היו 18 ימים מהרצח עד מציאת הגופות. חשוב לי מאוד להדגיש שאני לא בא מעמדה של מסכנות, אבל ברור שקשה מאוד לאבד בן, אח, נכד. אנחנו משפחה של שמונה נפשות, שישה אחים ואחיות. האירוע משפיע על כל אחד מאיתנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
קוואסמה בבית הדין
צילום: גיל יוחנן
מומלצים