שתף קטע נבחר

שפיר ושמולי: מאוהלי המחאה לצמרת העבודה

סיפור הסינדרלה של הפוליטיקה הישראלית: כשנתיים בלבד אחרי שנכנסו לראשונה לכנסת שובצו שני הח"כים הצעירים במקומות 4 ו-5 בפריימריז של המפלגה. מההפגנות בכיכרות עד להפיכתם לפרלמנטרים הכי פעילים בשראל

שלוש שנים וחצי אחרי שעמדו על הבמות כשניים ממובילי המחאה החברתית של קיץ 2011, השתבצו הבוקר (יום ד') חברי הכנסת של העבודה - סתיו שפיר ואיציק שמולי – בחמישייה הראשונה ברשימת המפלגה לבחירות 2015. חצי קדנציה בלבד מאז שנבחרו לראשונה לכנסת, הם מהווים חלק בולט, צעיר ושאפתן מראש החץ של המפלגה שעשויה להיות הגדולה בכנסת ה-20.

 

  

 

שמולי אמר הבוקר כי הרשימה של העבודה היא רשימה "איכותית, טובה, לוחמנית וחברתית שתעשה את העבודה וגם את תחליף את השלטון. באופן אישי אני מאושר להגיע אל המקום שאליו הגעתי ועל האמון שקיבלתי מחברי המפלגה. השתדלתי להיות בשנתיים האחרונות בכל פינה במפלגה. גם בשטח, וגם לגעת באנשים. אנשים שמו לב לכל המהלכים שעשיתי".  

זה היה סיפור של קיץ. שמולי (מימין) ושפיר (משמאל) בהפגנה ב-2011 (צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות") (צילום: אלעד גרשגורן
זה היה סיפור של קיץ. שמולי (מימין) ושפיר (משמאל) בהפגנה ב-2011(צילום: אלעד גרשגורן "ידיעות אחרונות")

ביקור אצל נשיא המדינה בימי המחאה, קיץ 2011 (צילום: עמית שאבי "ידיעות אחרונות") (צילום: עמית שאבי
ביקור אצל נשיא המדינה בימי המחאה, קיץ 2011(צילום: עמית שאבי "ידיעות אחרונות")


העימותים עם סלומינסקי לא הזיקו. שפיר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
העימותים עם סלומינסקי לא הזיקו. שפיר(צילום: מוטי קמחי)

שפיר נבחרה למקום השני בפריימריז - אחרי שלי יחימוביץ' - ותמוקם רביעית ברשימת העובדה והתנועה לכנסת. שמולי נבחר שלישי וימוקם חמישי ברשימה לכנסת. שפיר (29) היא אחת מחברות הכנסת הצעירות בכל הזמנים, וכבר לקראת הבחירות ב-2013 זכתה להישג אדיר כשהתברגה במקום השמיני ברשימת מפלגת העבודה. בכנסת ה-19 היא נחשבה לאחת הפרלמנטריות הבולטות בקדנציה האחרונה, בעיקר בשל פעילותה בוועדת הכספים. פעילותה זאת זכתה גם להד וסיקור, בעיקר על רקע העימותים התכופים והקולניים שלה מול היו"ר ניסן סלומינסקי.

 

אחד העימותים האחרונים נרשם באוקטובר האחרון כאשר הוועדה קיימה דיון בנוגע לדו"ח שמפרט את הקצבת הסיוע לרשויות המקומיות שנפגעו במבצע "צוק איתן". שפיר טענה כי הועברו יותר כספים לוועד המקומי של היישוב היהודי בחברון, והטיחה את טענותיה בסלומינסקי. היא טענה שהוא מבזה את הוועדה. בסופו של דבר, לאחר שהתבקשה כמה פעמים לצאת מהדיון וסירבה, היא הוצאה מחדר הוועדה בכוח.

 

שפיר לא הסתירה את רצונה להיות מדורגת גבוה ברשימה ולעקוף חברות כנסת ותיקות. בראיון ל-ynet שעסק בקרב על מי תהיה האישה הראשונה במפלגה אמרה שפיר: "ממשיכים לעבוד קשה כל הזמן, ואני מקווה שהדברים שעשיתי בשנתיים האחרונות יגרמו לבוחרים לתת לי את אמונם מחדש". על האפשרות שמתמודדים אחרים ניסו "לחסל" אותה בפריימריז אמרה: "מופעלים לחצים כאלה ואחרים, אבל הציבור חופשי וערכי וזה הרוב המוחץ במפלגה שלנו"

 

סתיו שפיר רווקה ומתגוררת בשכירות בתל אביב. ב-2004 התגייסה לצה"ל, התחילה קורס טייס אך הודחה ממנו ועברה לשרת בעיתון "במחנה" ככתבת.

 

שמולי - פוליטיקאי ותיק

מבחינת הציבור שמולי (35) אמנם "נולד" במחאה החברתית, אבל הוא היה פוליטיקאי עוד קודם כיו"ר אגודת הסטודנטים. הוא הצטרף רשמית לעבודה ולקראת בחירות 2013 שובץ במקום ה-12. בראיון ל-ynet באותו הלילה אמר כי מדובר ב"הישג מרשים", וככל הנראה לא ידע לאן יגיע בפעם הבאה.

פעם יריב, היום שותף למפלגה. שמולי עם טרכטנברג   (צילום: גיל יוחנן ) (צילום: גיל יוחנן )
פעם יריב, היום שותף למפלגה. שמולי עם טרכטנברג (צילום: גיל יוחנן )

על התברגותן של נשים למקומות גבוהים ברשימת העבודה אמר שמולי: "זה דבר גדול מאוד. זה אומר שבניגוד למה שקורה במפלגות אחרות אצלנו נשים לא צריכות טובות ולא שריונים. הן מתגברות על הבטחת ייצוג ומצליחות להגיע לתפקידי מפתח במקומות מרכזיים ומובילים במפלגה בכוחות עצמן ובכוחות עשייתן. הנבחרת שלנו הטרוגנית ומגוונת, יש בה ייצוג גם למיעוטים, גם להתיישבות העובדת, גם לנשים. זה דבר גדול ואני חושב שזאת נקודה מאוד משמעותית לטובתנו לקראת מערכת הבחירות".

 

שמולי הדגיש: "לא באתי לפוליטיקה לאיזו הרפתקה חולפת. אתם רואים איפה אני פועל וגר ואתם גם רואים אילו מאבקים אני מוביל בכנסת. נבחרתי לח"כ הכי חברתי, אבל אני חושב שנכון להסתכל כל פעם על השלב הבא ולהיות ממוקד בשלב הבא. כרגע השלב הבא הוא 17 במרץ, להסתער על המטרה הזאת יחד עם הרצוג ולהביא שלטון".

 

 

שמולי נחשב לחלק המתון בהנהגת "מחאת האוהלים" ולא פסל הידברות עם הוועדה לשינוי כלכלי-חברתי שבראשה עמד פרופ' מנואל טרכטנברג, עמו ישתף כעת פעולה במסגרת הרשימה המשותפת של העבודה והתנועה. עם היבחרו לכנסת ה-19 עסק בעיקר בנושאים חברתיים כמו יוקר המחייה והדיור, ונבחר לח"כ הכי חברתי על פי מדד הכנסת.

 

הוא הוביל מאבק נגד כללי ניתוק המים שאפשרו לתאגידים לנתק צרכנים ביתיים עקב חוב. הוא גם הוביל מאבק נגד ביטול הביטוח הסיעודי הקבוצתי - מהלך שיזם משרד האוצר שהיה עלול להותיר רבים ללא ביטוח שעליו שילמו שנים רבות במקומות העבודה שלהם.

 

בעקבות פעילותו בוועדת הכלכלה של הכנסת שונו הכללים. הוא היה אופוזיציונר פעיל, וגיבש אלפי הסתייגויות כדי להקשות על הקואליציה להעביר את התקציב שנחשב בעיניו כאנטי-חברתי. כמו כן הוא עסק בהטבות למשרתי המילואים.

 

איציק שמולי רווק, נולד בתל אביב ומתגורר בלוד, לשם עבר אחרי המחאה החברתית, לטענתו על מנת "לעשות צדק חברתי ולהגיע לנקודות תורפה בחברה הישראלית". הוא בעל תואר ראשון בחינוך מיוחד. בעת השבעתו בכנסת סיפר כי אביו חיים פוטר מעבודתו לאחר שלא הסכים לעבור להיקלט מחדש כעובד קבלן במסעדה שבה עבד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן "ידיעות אחרונות"
שפיר ושמולי
צילום: שאול גולן "ידיעות אחרונות"
מומלצים