שתף קטע נבחר

עתירה: פרסמו שמות הח"כים החשודים בשחיתות

מוסי רז ועו"ד גבי לסקי ממרצ פנו ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לחקור את הח"כים החשודים עוד לפני הבחירות: "לא יעלה על הדעת שהציבור יסתכן בהכנסתם פעם נוספת לכנסת"

בעקבות חשיפת ynet שלפיה ארבעה חברי כנסת חשודים במעורבות בפרשת השחיתות בכספי ציבור אך יזומנו לחקירה רק לאחר הבחירות, פנו מוסי רז ועו"ד גבי לסקי, המוצבים ברשימת מרצ לכנסת, ליועץ המשפטי לממשלה בבקשה לחקור את חברי הכנסת עוד לפני הבחירות באופן שיהיה גלוי לציבור.

 

עדכונים שוטפים - גם בטוויטר של ynet

 

למשטרה הגיע מידע שלפיו עלה חשד כי ארבעת חברי הכנסת העבירו כספים ציבוריים למקורביהם. אך בשל הסמיכות לבחירות הוחלט לדחות את זימונם לחקירה עד לאחריהן. ההחלטה התקבלה לאחר התייעצות עם גורמים במשרד המשפטים. חברי הכנסת שמיועדים להיחקר אינם מישראל ביתנו.

 

ידיעות אחרונות על פרשת השחיתות:

לקראת אישום: 4 הפרשות של בנצי ליברמן

הוארך מעצרם של רונן משה וטלי קידר החשודים במתן וקבלת שוחד

פוינשטיין יוזם: סוף לכספים הקואליציוניים

 

במכתב ששיגרו רז ולסקי ליועץ המשפטי לממשלה הם כתבו: "מפרסומים אחרונים בתקשורת עולה כי ארבעה חברי כנסת מכהנים נחשדים עתה במעורבות לכאורה בפרשת השחיתות שנחשפה לפני כחודש, שבה נקשר שמם של שרים וחברי כנסת ממפלגת 'ישראל ביתנו' ובכירים נוספים במגזר הציבורי. אנו פונים אליך בעטיה של החלטת המשטרה למנוע את פרסום פרטיהם לפני הבחירות המתקרבות לכנסת, ובדרישה להורות על חקירתם עוד בטרם הבחירות, בהליך גלוי ופומבי לציבור".

 

השניים כתבו כי לא יעלה על הדעת שחברי כנסת "הנהנים מחסינות פרלמנטרית, ושמעשיהם צריכים להיות שקופים וידועים ברבים, ייחשדו לכאורה בפרשיות מהסוג הזה, לא כל שכן לפני הבחירות, ושהציבור הרחב לא יידע על כך, ואף יסתכן בהכנסתם פעם נוספת לכנסת".

 

רז ולסקי הוסיפו כי מעורבותם של חברי כנסת בפרשיות כאלה פוגעת באמון הציבור במערכת הפוליטית, ולכן הם רואים הכרח בכך שחקירתם תבוצע בהקדם "כדי לדעת אם לאור מעורבותם זו בכוחם להתמודד בכנסת, ולא פחות מכך - לאפשר לציבור לשפוט בעצמו ולהכריע אם ליתן בהם אמון פעם נוספת".

 

השניים סיכמו את מכתבם ליועץ המשפטי לממשלה באומרם כי הציבור משווע "לנבחרים נקיים מכל רבב, ולא לכאלה ששמם נקשר בפרשיות שונות ומשונות. מתפקידך להבטיח זאת".

 

לסקי אמרה: "במדינה מתוקנת כשעולה חשד כזה או אחר מקיימים חקירה מיידית כדי למנוע הטיה של הציבור. זו לא חוכמה שאחרי הבחירות נגלה שהם ביצעו עבירות פליליות. חובתן של כל רשויות האכיפה לבצע חקירה ברגע שנודע על החשדות, בדיוק כפי שנוהגים באזרחים רגילים. מעבר לכך ההחלטה הזו מעוררת סימני שאלה כבדים לגבי ענייניותה - מי מעוניין לדחות את החקירה רק לאחר הבחירות, ומדוע".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ראובן קופיצ'ינסקי
עו"ד גבי לסקי
צילום: ראובן קופיצ'ינסקי
מומלצים