שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לבחוש בקדירה: תבשיל סופשבוע למתחילים

    ארוחה שלמה בסיר אחד, שכולם אוהבים, אפילו הדיאטנית: רותי קינן מכינה קדירת עוף וירקות שורש בקדרת חרס

    גם אם מזג האוויר מתעתע, הלוח קובע שעונת הקדירות בעיצומה, וזה בדיוק הזמן לשלוף את הכלים הכבדים ולהכין בהן ארוחות שלמות, בשיטת "הכול כלול".  

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

    עדכונים שוטפים גם בטוויטר של ynet  

     

    חפרתי בירכתי המגירה, הוצאתי את כלי החרס השמור אצלי לימים קרים ומילאתי אותו בכל טוב. הבית, מצדו, התמלא בריחות טובים של בישול הרבה לפני שהרמתי את המכסה וגיליתי את התכולה השחומה.

     

    למאכלי הקדירה יש המון יתרונות שמציבים אותם בראש מצעד הלהיטים החורפיים: הם בדרך כלל קלים מאוד להכנה, משביעים, לא יקרים ומשדרים חמימות כפרית נעימה של בית ואוכל טוב. תוסיפו לכך את העובדה שהם ממש, אבל ממש לא מפונקים, ולכן מתאימים גם למי שעושים את צעדיהם הראשונים במטבח, וקיבלתם מאכל מנצח.

     

     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

     

    ועוד משהו, לא פחות חשוב - אפשר בהחלט להכין אותם מראש, או אפילו לטמון אותם בתנור שעות לפני ההגשה, מה שמפנה המון זמן למארח לפני שהסועדים מגיעים.

     

    את הקדירה שלי החלטתי לפטם הפעם בשפע ירקות שורש ובחלקי עוף שכולם אוהבים. הכנסתי את הכבודה (הכבדה!) לתנור חם מאוד למשך שעה, ולאחר מכן הנמכתי את החום והנחתי לקדירה לחבוק את התבשיל במשך ארבע שעות נוספות. כמעט כמו חמין.

     

    בזמן שהירקות והעוף עסקו בטיפוח מערכת יחסים הדוקה ופורה בתנור, הכנתי סלט ירוק גדול והצבתי סיר של אורז, שישמש מצע לירקות וימלא את המשבצת הפחמימתית.

     

    לארוחה כולה נדרשה השקעה של פחות מחצי שעה עבודה וכמעט אפס התעסקות, למעט הצצה סקרנית מדי פעם בקדירה, כדי להבטיח שהתבשיל לא נחרך. וגם זה כמעט מיותר, אם לשפוט לפי כמות הנוזלים שהפרישו העוף והנוזלים בתהליך ההתיידדות ביניהם, ושממש חובה לנצל אותם כרוטב לתוספת כמו פירה, אורז או פסטה.

     

    קדירת עוף וירקות שורש

    הכי פשוט, הכי הגיוני והכי טעים בחורף: ארוחה שלמה בסיר אחד, שכולם אוהבים (אפילו הדיאטנית).

     

    ועוד משהו: תוספת של פחמימה טובה (אורז מלא, למשל), ממש מתבקשת כדי לקלוט את הנוזלים שהמרכיבים מפרישים בעצמם.

     

    המרכיבים ל-8 מנות:

    2 ק"ג חלקי עוף (שוקיים, ירכיים)

    3 לפתות קלופות, חתוכות לשמיניות

    3 גזרים קלופים, חתוכים לחתיכות גדולות

    3 ראשי שומר מנוקים, חתוכים לרבעים

    3 שורשי פטרוזיליה קלופים

    1 ראש סלרי גדול קלוף, חתוך לקוביות גדולות

    2 בצלים גדולים וקלופים, חתוכים לרבעים או לשמיניות

    2 ראשי שום שלמים (מסירים רק חלק מהגלדים החיצוניים)

    3 כפות שמן זית

    2 כפות תערובת עשבי תיבול מיובשים (טימין, רוזמרין, מרווה, בזיליקום, מיורן, אורגנו וכו')

    מלח, פלפל

    1 כף פפריקה מתוקה

    1 כף בהרט

    1/2 כוס יין לבן או אדום

     

    אופן ההכנה:

    1. שוטפים את חלקי העור, מייבשים היטב, בוזקים עליהם את הבהרט והפפריקה ומעסים אותם בתבלינים.
    2. מניחים את כל הירקות בקדירה, יוצקים עליהם את השמן ובוזקים את עשבי התיבול, מלח ופלפל.
    3. מערבבים בידיים עד שכל הירקות מצופים היטב. מניחים את חלקי העוף המתובלים על הירקות. יוצקים למעלה את היין ומכסים את הקדירה.
    4. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 220 מעלות במשך שעה. מנמיכים את החום לנמוך מאוד (120-100 מעלות) וממשיכים לאפות 3 שעות נוספות, או יותר.

     

    לכל הטורים של סיר שמח ושל רותי קינן   

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)
       

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: shutterstock
    קדירת עוף וירקות שורש
    צילום: shutterstock
    מומלצים