שתף קטע נבחר

בין הכרמים: סופשבוע משכר

זה מתחיל בארוחת ערב ונגמר בשכרון חושים. ביקור בסופשבוע שכולו יין - כולל סיורים, ארוחות והרבה טעימות - במלון כרמים שבהרי ירושלים

מלון ישרוטל כרמים – כשמו כן הוא - נולד מסביב לכרמין כלל וליין בפרט. לאורחי המלון מוצעים טיולים ביקבי האזור המסקרן של מטה יהודה והסביבה, טעימות מודרכות מיקבים מקומיים בבוטיק היין שבמלון ועוד. כעת מציעים שם גם סופי שבוע מרוכזים, "סוף שבוע משכר" קוראים להם ובמסגרתם מקיימים כאן סדנאות, הרצאות, טיול מאורגן ועוד, תמהיל מוצלח בין טעימות וסדנאות שוות לבין זמן מרגוע לגוף ולנפש.

 

 (צילום: איתי סיקולסקי) (צילום: איתי סיקולסקי)
(צילום: איתי סיקולסקי)

 

כשביקרתי בסופשבוע שכזה, התחלנו בארוחת ערב עם היינן ניר שחם (יקב שורק) וכן מנכ"ל יקב עמק האלה. הארוחה המיוחדת נערכה בחדר פרטי וכללה מנות שבישלו כאן והשתדכו ליינות היקבים שהתארחו באותו ערב.

 

השימוש בחומרי הגלם העונתיים היה יצירתי, שמח, מדוייק ומרגש. אהבנו במיוחד סלט שורשים חורפי בוויניגרט של דבש ולבנדר, בקלאווה כבד אווז וצלעות טלה שהוגשו עם שקדי עגל צלויים ועוד הפתעות. בעיני, מעטים המקומות שמגישים ארוחות כשרות ברמה הזו בישראל, חווייה יוצאת דופן לפודי'ז.

 

בשישי, אחרי ארוחת הבוקר, עלינו לאוטובוס לסיור ביקב עמק האלה. במהלך הנסיעה קיבלנו טיפים על בתי אוכל ביישובים הסמוכים, סיפרו לנו על מצבת היקבים בחבל ועל אלה שיצטרפו אליה וגם זכינו להסבר על מבשלות הבירה בסביבה ועל חדוות הסיידר האלכוהולי שאחזה ביצרנים המקומיים.

 

ביקב טעמנו יינות מזני קברנה פרנק וכן יין ממסך מוצלח של ענבים מזן סירה ופטיט סירה. בלבנים אהבנו מאוד סוביניון בלאן חד ורענן.

 

משם המשכנו ליקב סוסון ים של היינן זאב דוניה, פילוסוף יין, יינן אוטודידקט, שכשרונו ויד הגורל ניכרים היטב ביינות הפרא הסגולים כהים שלו. שימו לב ליין הלבן ג'יימס, שדוניה מפיק מענבי שנין בלאן, אותו זן ענבים שצמח בעמק הלואר וכיום מככב ברבים מיינות דרום אפריקה.

 

 (צילום: איתי סיקולסקי) (צילום: איתי סיקולסקי)
(צילום: איתי סיקולסקי)

 

אצל דוניה טעמנו שנין חד ורענן שבסופו ארומות עגולות נפלאות. אי אפשר להפסיק לשתות. אל תפספסו את אנטואן 2010 – שקרוי על שם הסופר הצרפתי אנטואן דה סנט אקזופרי יין ממסך מצטיין של ענבים מזן גרנאש, מורבדר וסירה. אלגנטיים וחובבי איפוק יעופו על האלול ואכן, חברי הקבוצה יצאו מהיקב עמוסים בארגזים.

 

חזרנו למלון עייפים רק כדי להתייצב כמה שעות אחרי זה בסדנת יינות קינוח וטעימות של מתוקים מתוצרת בית. תוך כדי הרצאה על ההיסטוריה של יינות הקינוח וההבדלים השונים בייצורם ברחבי העולם, טעמנו קינוחים שהפתיעו במרקם ובטעם והתכתבו יופי עם היינות המתוקים שנמזגו לנו. בהקשר זה נציין את הגוורצטרמינר כרם שעל של יקבי כרמל, שהרשים ובלט.

 

בארוחת ליל שישי זכו האורחים שהשתתפו בסוף שבוע משכר למזיגה חופשית של יינות אדומים ולבנים במהלך ארוחת הערב ולאחריה הוזמנו להרצאה מרתקת מפי היינן זאב דוניה ולהקרנה פרטית של סרטו הדוקומנטרי "בשכיבה במקום אפל וקריר".

 

 (צילום: איתי סיקולסקי) (צילום: איתי סיקולסקי)
(צילום: איתי סיקולסקי)

 

בבוקר שבת השתתפנו בטעימה עיוורת שחידשה רבות והרחיבה אופקים בכל הנוגע לקשר הגורדי בין ארומות שונות ומשונות ביין, טעמים בולטים ואפילו פגמים ביין.

 

כמה עולה התענוג הזה? המחיר לא זול מחד - כ-2,500 שקלים לאדם ל-2 לילות בחצי פנסיון (חמישי בערב עד שבת בצהריים, כולל השתתפות חופשית בכל הסדנאות) - אך מאידך אינו גבוה בהרבה מעלותו של סוף שבוע רגיל במלון. והאמינו לי - שום דבר איננו רגיל בסופשבוע היין הזה, שהוא מתנה נהדרת שתשמח כל חובבת או חובב יין.

 

סוף השבוע הבא של "סוף שבוע משכר בכרמים" יתקיים ב-7-9 במאי, 2015. לפרטים והזמנות 5585*

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איתי סיקולסקי
הבר במלון "כרמים"
צילום: איתי סיקולסקי
מומלצים