שתף קטע נבחר

פוטין במצרים: יבנה לסיסי כור גרעיני ראשון

קהיר ממשיכה להדק יחסים עם רוסיה ולהתרחק מאובמה: פוטין זכה לקבלת פנים מלכותית וחתם על הקמה משותפת של המתקן הגרעיני שתוכנן בימי מובארק. וגם - צפו: התזמורת המצרית מחרבת את המנון רוסיה מול פוטין הנבוך

על רקע ערעור האמון בין השלטון המצרי לארה"ב מאז המהפכה ב-2011 שבה הודח הנשיא חוסני מובארק, ניתן היום (ג') סימן נוסף להתקרבות של קהיר לרוסיה, מי שהייתה במשך שנים - בגלגולה כברית המועצות - נותנת החסות הראשית שלה.

 

עוד חדשות בעולם :

 

נשיא רוסיה ולדימיר פוטין הגיע היום לביקור במצרים, ובמהלך הביקור הודיע הנשיא המצרי, עבד אל-פתאח א-סיסי, כי שתי המדינות סיכמו על הקמה משותפת של המתקן הראשון לאנרגיה גרעינית במצרים. לדבריו, בכירים משתי המדינות כבר חתמו על מזכר הבנות בנושא. מצרים הניחה את אבן הפינה למתקן הגרעיני בדבעה עוד בימי שלטונו של מובארק, אבל העבודות הופסקו בהמשך בשל חילוקי דעות עם תושבים מקומיים.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

סיסי הודיע על הצעד במהלך מסיבת עיתונאים משותפת עם פוטין. הוא ציין כי שתי המדינות חתמו גם על הסכמים לשיפור העסקים וההשקעות בתחום הגז הטבעי וסיכמו ליצור אזור תעשייה רוסי לאורך תעלת סואץ. גם פוטין וגם א-סיסי, שיחסיהם עם המערב אינם יציבים בלשון המעטה, נראו כמי שמנסים להראות שיש להם אופציות נוספות לקדם את האינטרסים שלהם מלבד הקשרים עם המערב.

 

פוטין זכה לקבלת פנים מלכותית במצרים לרגל ביקורו, שיימשך יומיים. ערוצי הטלוויזיה הממלכתיים והפרטיים מסקרים בהרחבה את מסעו בארץ הנילוס.

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

ההתקרבות בין מצרים לרוסיה היא מגמה הולכת וגוברת מאז שנת 2013. בנובמבר אותה השנה ביקרה משלחת רוסית רמת דרג בקהיר, זמן לא רב אחרי שארצות הברית השעתה את הסיוע השנתי למצרים בסך 1.3 מיליארד דולר בגלל הכאוס ששרר אז במדינה הערבית, וכלל אלימות של המשטר והרג עשרות

מפגינים, רובם מתנועת "האחים המוסלמים". הכאוס שרר באותם ימים בעקבות הדחתו של הנשיא האיסלאמיסטי מוחמד מורסי בהפיכה צבאית.

 

מעבר לעובדה שלשני הצדדים יש אינטרס מדיני להתקרב זה לזה על רקע ההתרחקות של וושינגטון מקהיר, למצרים יש אינטרס צבאי שלא ניתן להתעלם ממנו - למדינה הערבית נותרו מערכות צבאיות רבות מתקופת ברית המועצות ולרוסיה יש את היכולת לשדרג אותן או להחליפן. בכלל, בקהיר רוצים זה תקופה ארוכה לגוון את מקורות החימוש של מצרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
פוטין וסיסי, היום בקהיר
צילום: AP
מומלצים