שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מהפך בארה"ב: "הכולסטרול במזון אינו מסוכן"
    מהפיכה בעולם התזונה והדיאטה: האיגוד האמריקני לתזונה יציג בקרוב נייר עמדה חדש, בו הוא קובע כי הכולסטרול במזון אינו מהווה סכנה לבריאות ואינו גורם לסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם. האם בקרוב נוכל לזלול בלי חשבון?

    מזון עתיר כולסטרול אינו מהווה סכנה לבני אדם: כך קובעות הנחיות חדשות שיפיץ בקרוב האיגוד האמריקני לתזונה. מוקדם יותר היום (ב') פורסם מסמך שקבע כי האזהרות מפני כולסטרול במזון אינן מבוססות מחקרית.

     

    רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

     

    פאנל המומחים של האיגוד האמריקני לתזונה יציג בקרוב את מסמך ההנחיות בו הם קובעים כי הכולסטרול במזון אינו עוד נושא לדאגה, וכי אין די עדויות לכך שתזונה עתירת כולסטרול היא שגורמת ישירות לעלייה ברמות הכולסטרול בדם, ולסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם.

     

    עם זאת, ההנחיות אינן קובעות כי ערכים גבוהים של כולסטרול בדם אינם מסוכנים, והמומחים אף  הוסיפו אזהרה כי חולי סוכרת וחולים עם בעיות בריאות אחרות, עדיין צריכים להימנע ממזונות עתירי כולסטרול, ככל הנראה בשל רמות השומנים הגבוהות - בעלי ערך קלורי וגליקמי גבוה שעדיין מהווים סכנה.

     

    כולסטרול: 10 מיתוסים שהגיע הזמן לנפץ

     

    מוקדם יותר היום פרסם ה"בריטיש מדיקל ג'ורנל", אחד מכתבי העת הרפואיים הנחשבים בעולם, מסמך הקובע כי ההנחיות הנהוגות בעשורים האחרונים, הקובעות שיש להימנע ממזונות עתירי כולסטרול, אינן מבוססות מחקרית, ו"לא היו צריכות להיכתב מלכתחילה".

     

    על פי ההמלצות הישנות, אותן כתבו מומחים אמריקנים ובריטים, יש להפחית את צריכת השומן הכולל ל-30% מצריכת האנרגיה היומית הכוללת ואת השומן הרווי ל-10%. ההמלצות התבססו על שישה מחקרים, שכללו 2,476 גברים ופורסמו לפני שנת 1983.

    ביצים. פעם חשבו שגם הן מעלות את הכולסטרול (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
    ביצים. פעם חשבו שגם הן מעלות את הכולסטרול(צילום: Shutterstock)

     

    מאז פורסמו אותן הנחיות החלה בהלה בעולם המערבי: חברות המזון החלו לייצר מוצרים דלי שומן, אף שאין הוכחה מוצקה כי מוצרי המזון עתירי השומן הם אלה שהגבירו את הסיכון למחלות לב וכלי דם. בנוסף, הסברה כיום היא שמרבית הכולסטרול ה"רע" בגוף נוצר דווקא על ידי הכבד, ואינו מגיע מן המזון, וכי הנטייה לערכים גבוהים של כולסטרול היא תורשתית, ואינה קשורה כלל לכמות השומנים הנצרכת.

     

    בלי תרופות: התוספים שיעזרו להוריד כולסטרול

     

    "אסור לזלזל בכולסטרול, המהווה מרכיב חיוני בכל תא מתאי הגוף שלנו", מסבירה הדיאטנית קלי מירנדה. "הכולסטרול משמש אבן בניין ליצירת מגוון הורמונים סטרואידים, שאחראים לתפקוד תקין של כלל מערכות הגוף. הוא חשוב ליצירת מעטפת תאי העצב, אחראי על יצירת חומצות מרה וספיגה של שומן וגם ויטמינים במערכת העיכול".

     

    לדברי מירנדה, כבר זמן רב שעסוק עולם התזונה בהערכות כי הכולסטרול במזון אינו מסוכן.

    "ישנן לא מעט השערות שדווקא שומן טרנס, שומן רווי ואפילו סוכר הם אלה המשפיעים על חמצון כולסטרול, התהליך הגורם לשקיעתו בכלי הדם ויצירת טרשת עורקים, ולא הכולסטרול עצמו שבמזון. מובן שאין הדבר אומר שצריך לצרוך ללא הגבלה מוצרים בעלי ערכי שומן גבוהים בתפריט, בפרט אצל אנשים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם".





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: Shutterstock
    כולסטרול. הסיבה לערכים הגבוהים כנראה גנטית
    צילום: Shutterstock
    שלום דוקטור
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים