שתף קטע נבחר

לא צריך בן זוג לוולנטיין. תשאלו את הסקוטים

ממשחק ההיכרויות של סקוטלנד ועד שביל קליפות התפוזים של מלזיה: מסורות עולמיות שהפכו את חג האהבה ליום שווה ערך גם לרווקות ולרווקים

שוב הגיע הזמן הזה בשנה בו כל הקניונים והחנויות מתמלאים בלבבות אדומים, פרחים ושוקולדים, ונראה שכולם התחלקו לזוגות ורק אתם נשארתם בבדידותכם. אני מרגישה את הכאב והצער היטב בקליניקה ושומעת את הייאוש המתגבר, את הפחד שמא המצב הזה יישאר כך לתמיד, את החיפוש העיקש אחר דרכים לשנות את המציאות העגומה ולהיות "כמו כולם", בזוגיות.

 

עכשיו בערוץ יחסים:

ולנטיין: למה זוגיות היא מתימטיקה?

לא רק בסקוטלנד: גבר מי שלובש חצאית

 

מהזוגות אגב, אני שומעת לרוב שהחגים האלה הם תיק עם מלא ציפיות ופחד לאכזב. "מה את אומרת - פרחים זה מספיק או שאני צריך להביא גם מתנה?" או - "אני גם צריכה לקנות לו משהו? או שזה יראה לו פמיניסטי מדי ולתת לו לחזר אחרי עוד קצת?". יש כמובן את הזוגות שמצהירים שהם לא צריכים יום מיוחד לחגיגת אהבה שבה המרוויחים העיקריים הם בעיקר המשווקים וחנויות הכלבו השונות, שלא לדבר על המחירים המופקעים במסעדות.

 

   <<< כל העדכונים - בפייסבוק של ערוץ יחסים >>>

 

אני, אישית, חושבת שלא צריך לחגוג ביום מיוחד וכל יום חשוב להפגין אכפתיות, תשומת לב, חברות, חום ואינטימיות, אבל מצד שני – גם לא שוללת את ולנטיין, שהוא עוד סיבה למסיבה מבחינתי, אבל גם לא סיבה מיוחדת. אהבה טובה היא מתנה נפלאה, אבל אהבה רעה היא הרסנית, ולכן חשוב לא למצוא זוגיות בכוח רק על מנת להיות "כמו כולם" או לא להיות לבד ביום הולדת או ביום האהבה. וכדי להוכיח שאפשר ליהנות מהולנטיין גם ברווקות, החלטתי לספר לכם על כמה מסורות מיוחדות מרחבי העולם שהתחשבו במיוחד ברווקים וברווקות ונתנו להם להרגיש שהיום זה יכול בהחלט להיום גם שלהם.

 

סקוטלנד - הפתק שבכובע

במדינה זו נהוג לערוך משחק מיוחד עבור הרווקים והרווקות בולנטיין. זוכרים את המשחק שהיינו משחקים כשהיינו ילדים והינו צריכים לשלוף פתק מהכובע? אז על אותו העיקרון - הרווקים הסקוטים מתבקשים לכתוב את שמם ולשים אותו בכובע אחד, והרווקות הסקוטיות מתבקשות לכתוב את שמן ולשים אותו בכובע השני. לאחר מכן, כל אדם שולף שם של בן/ת זוג (כאשר אם אין סימטריה, הולכים לפי הפתק שהוציאה האישה). בסיום ההגרלה, הגבר והאישה צריכים לבלות בתור זוג את כל אותו הערב. המסורת מספרת שיצאו כך לא מעט זוגות או לפחות רומנים קצרים כאלו ואחרים.

 

לא מעט זוגות ורומנים מפתיעים התחילו בעקבות הפעילות הסקוטית בולנטיין (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
לא מעט זוגות ורומנים מפתיעים התחילו בעקבות הפעילות הסקוטית בולנטיין(צילום: Shutterstock)

 

מלזיה – שביל קליפות התפוזים

גם המסורת במלזיה מוקדשת לנשים - הרווקות המלזיות נוהגות לכתוב את מספרי הטלפון שלהן על קליפות של תפוזים, ולאחר מכן לזרוק אותן לתוך הנהר הכי קרוב למקום מגוריהן, בתקווה שגבר החלומות שלהן ימצא את התפוז שלהן ויואיל בטובו ליצור קשר. ספקי הפירות נוהגים לאסוף את התפוזים מהנהר, ולאחר מכן למכור אותם בשוק (בלי למחוק את מספרי הטלפון שעל הקליפה). במידה והקונה הוא בחור רווק, יכול לצאת מזה סיפור אהבה לא רע בכלל, כי הוא בטוח ינסה לבדוק מי עומדת מאחורי מספר הטלפון שעל התפוז. אגב, במקרה והבחור תפוס, הוא יצטרך להסביר לאשתו את פשר המספר ואני ממש לא מקנאה בו (לא רק בסרטים גברים ישנים על הספה אחרי ריב, גם במלזיה).

 

בכוח התפוז אמצא לי אהבה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בכוח התפוז אמצא לי אהבה(צילום: shutterstock)

 

צרפת - צרחות בחצרות

מנהג צרפתי ישן הוא לבקש מרווקים ורווקות להתמקם בחצרות הבתים ולצעוק זה לזו בלי לראות מי עומד מולם (הבתים היו אחד מול השני). מה שקרה הוא שהרווקים בחנו את צליל הקול ואת המילים שנזרקו לחלל, וניסו להחליט האם ירצו להמשיך את השיחה במקום אחר בהמשך הערב. בסיום האירוע, היו הגברים מודיעים לנשים שאיתן שוחחו האם ימשיכו את ההיכרות ביניהם או לא, והנשים המאוכזבות שלא זכו לדייט המשך נהגו להתאסף מתחת לבתים, להדליק יחד מדורה ולשרוף בה את תמונות הגברים החצופים שנטשו אותן במהלך אותה שנה, תוך השמעת קללות עסיסיות במיוחד, וכולנו יודעים עד כמה הצרפתים אוהבים לקלל... ובכן, רצה הגורל או משרד החינוך, וממשלת צרפת שפחות אהבה את המנהג החליטה לבטל אותו.

 

בדיוק שרפנו את אחרון הרווקים. את התמונה שלו! לא אותו! (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
בדיוק שרפנו את אחרון הרווקים. את התמונה שלו! לא אותו!(צילום: Shutterstock)
 

 

דרום קוריאה - פעם את ופעם אני

בדרום קוריאה ה-14 של כל חודש מוקדש להיבט אחר של אהבה (מדינה כלבבי). דוגמאות? ה-14 למאי הוא 'יום הורד', ה-14 לאוקטובר הוא 'יום היין', ה-14 לדצמבר הוא 'יום החיבוק' וכן הלאה. ומה קורה ב-14 לפברואר? ביום זה נוהגות דווקא הנשים לחלק שוקולדים לגברים. המעניין הוא שבדיוק חודש אחרי, ב-14 למרץ, מגיע תורם של הגברים לפנק, והפעם הם עושים זאת עם סוכריות וממתקים שאינם עשויים משוקולד.

 

ולמי שכל העיסוק בנושא מריח כמו קיטש יתר אשמח לספר מה קורה במדינה ב-14 לאפריל: ביום זה, שידוע בכינויו 'היום השחור', האנשים שלא קיבלו שום דבר בחודשים הקודמים כי אין להם זוגיות מתאספים יחד ואוכלים אטריות שעועית שחורות (jajanmyeon) תוך בכי וניחום הדדי על הרווקות שלהם. לא בדיוק חג ששווה לאמץ.

 

אז ביחד או לבד, שיהיה לכם ולנטיין מלא באהבה!

 

הכותבת היא מטפלת זוגית ואישית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
הפור נפל. נגזר עליך לבלות איתי את הערב
צילום: Shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים