שתף קטע נבחר

אנשים טובים באמצע הרשת

בעידן הרשתות החברתיות קל יותר לקרוא לאנשים להתנדב ולתרום, בחלק מהמקרים אפילו לא צריך לצאת מהבית כדי למצוא את המעשה הטוב הבא. בשלנים מכינים ארוחות חג לנזקקים, צלמים מצלמים אירועים בהתנדבות, נערות מעבירות הלאה את שמלות בת המצווה ועוד - הכירו את קבוצות הפייסבוק, שעושות טוב דרך המקלדת

יוזמות פרטיות, של אנשים שאכפת להם, הפכו אט אט לפעילות חברתית שוקקת ברשתות החברתיות. כיום ניתן למצוא בפייסבוק קבוצות שכל מטרתן לעשות טוב, להפיץ אווירה טובה ולשמח אנשים שידם אינה משגת.

 

 

לקראת החגים, הבאים עלינו לטובה ועונת האירועים שנפתחת באביב, יוכלו רבים להצטרף לקבוצות אלו ולעזור, להשאיל, לתרום, לאפות, להשקיע מזמנם וממרצם ובכך לעשות מעשה טוב ולהפוך את האירוע לשמח יותר עבור אלו הזקוקים לעזרה ועבור העוסקים במלאכה.

 


 

אור - צילום בהתנדבות

מטרת העמוד היא לספק צילום אירועים בעבור מעוטי יכולת, באמצעות שיתוף עם עמותות וארגונים שונים ובעזרת התנדבות של צלמים שונים.

יוזמות הרעיון הן חברות עם רצון להגשים את החזון המשותף. הן בחרו להישאר אנונימיות ולא לחשוף את מעשיהן ועיסוקיהן היומיומיים.

 

איך נולד הרעיון?

"הרגשנו דחף לעזור למשפחות וזוגות שאינן מסוגלות לחגוג את האירועים החשובים ביותר בחייהם. אלו משפחות שחוסכות שקל לשקל ולבסוף מקיימים מסיבות צנועות ביותר או לעיתים את הטקסים בלבד, ללא מסיבה כלל. כך או כך, ידן אינה משגת לשלם עבור שירותי צילום כדי להנציח את האירוע ולכן החלטנו לצאת עם היוזמה".

 

"חברים ואנשים נפלאים שיתפו את דף הפייסבוק למען חשיפת הפרויקט וקידום המטרה. בנוסף, עסק לקידום אתרים נרתם לסייע לנו בהתנדבות".

 

"בעלי מקצוע רבים, מכל התחומים, פונים אלינו מתוך רצון לעזור ולקחת חלק, מרחיב ומחמם את הלב לדעת שיש לא מעט אנשים טובים באמצע הדרך. בעמוד הפייסבוק שלנו תוכלו לראות את התמונות המדהימות שמספרות את הסיפור בעד עצמן. צלמים המעוניינים להתנדב מוזמנים ליצור איתנו קשר ולהתעדכן באירועים המתפרסמים בדף".

 

 

מנציחים את הרגעים השמחים. אור לצילום ()
מנציחים את הרגעים השמחים. אור לצילום

 

תרומת בגדי בני ובנות מצווה

מטרת העמוד היא לסייע לאנשים שאין ביכולתם לקנות בגדים יפים לאירועי בר/בת מצווה. הרעיון היה ליצור תפוצה רחבה של המידע ברשת החברתית כדי שידעו שאפשר לתרום וגם לקבל.

 

את הרעיון יזמה גאיה פדר, נערה בת 13 יחד עם הוריה נטלי פדר, יו"ר מעגל נשים בנתניה, והראל פדר, איש עסקים.

 

איך נולד הרעיון?

לאחר בת המצווה שלה חשבה גאיה כיצד תוכל לתרום לחברה ומשם נולדה המחשבה לתרום את השמלות מהאירועים. "הילדים שלנו חשופים לנתינה לקהילה מאז שהם ילדים קטנים ובשבילם לתת בחזרה זה הפתרון הראשון שעולה לראש וכך נולדה היזמות", מספרת אמה, נטלי פדר.

 

לאט לאט התגבש הרעיון שאפשר לאסוף מחברים וחברות ונולד הרעיון לפתוח עמוד בפייסבוק. אבא של גאיה תרם חדר במשרד שלו ולשם הכל נאסף ומוצע לקהל המגיע למדידות. "השבוע פגשנו משפחה מקסימה שהגיעה בשביל הבן – סה"כ הגיעו אמא אבא הבן ואח ויצאו עם שתי שמלות לאמא, מכנסיים לאבא וארבע חליפות לבן ולאחיו הקטן", מסבירה נטלי. "תוך כדי המדידות שלהם גאיה מארחת אותם באהבה ומספקת עצות סטיילינג".

 

כיצד תפסה הקבוצה תאוצה?

"על ידי חברות שנתנו שמלות ועשו לייקים, החברים שלהן והקפיצה הגדולה הגיעה לאחר הופעה בערוץ 20, באולפן הילדים, שהביאה עוד אוהדים. פרסום היוזמה מביא גם את התרומות - אנשים כל הזמן שולחים לנו בגדים ואביזרים, ממש מכל רחבי הארץ".

 

הן משתפות אותנו בסיפור מרגש, "התקשרה משפחה מרובת ילדים שהגיעה מיישוב דתי רחוק בת המצווה מדדה והתלבטה ולבסוף הם לקחו את שמלת בת המצווה של גאיה. זה היה מאוד מרגש ומעיין ציון דרך למיזם. המשפחה הזו יצאה עם בגדים לכל הילדים".

 

תרומות ומעשים טובים

מטרת הקבוצה  היא מתן עזרה לנזקקים ומעוטי יכולת - נשים חד הוריות, קשישים וכדומה. חברי הקבוצה בקשר עם לא מעט עובדות סוציאליות, שמספקות שמות של אנשים שזקוקים לתרומת אוכל חם, תנורים וכו'. הקבוצה מגייסת מגוון תרומות - חפצים, רהיטים, מוצרי חשמל, סלי מזון, אוכל מבושל, הסעות ועוד.

 

את הקבוצה יזמו ענבל דיין ברקוביץ, עורכת דין במקצועה, אשר עובדת בעסק המשפחתי, סברינה כהן, עצמאית ומנהלת פרויקט נוסף של חלוקת מזון, מורגן גריידי, המתגוררת בצרפת, אביבית חיון, עוזרת אישית וליאור ווקנין, עובד בהייטק.

 

איך נולד הרעיון?

ענבל דיין ברקוביץ מספרת כי לפני שנתיים וחצי שוטטה בקבוצות של אמהות בפייסבוק וגילתה כי רבות מהן מחפשות ומבקשות עזרה. "חיפשתי קבוצה לעזרה כללית ולא מצאתי כזו אז הקמתי בעצמי", היא מספרת. "אחרי כחצי שנה התאחדתי עם שתי קבוצות דומות".

 

כיצד תפסה הקבוצה תאוצה?

"הפעילות ברשת היא רק קצה הקרחון", מספרת דיין ברקוביץ', "אנחנו עובדים 24/7 - אנשים מביאים לי בגדים, שאני מאחסנת במחסן הביתי והם יודעים שזה עובר רק לאנשים שבאמת צריכים. עובדות סוציאליות מכירות אותנו, עשינו בעבר שוק בשקל וכל כמה זמן יש מיזם שנועד לעודד תרומה. למשל, בתחילת שנת הלימודים עשינו יריד של ילקוטים לילדים נזקקים, אספנו ילקוטי יד שנייה וזה היה מאוד מוצלח. יש גם הרבה חנויות שתורמות לנו וזה מקסים".

 

דיין ברקוביץ' משתפת אותנו בסיפור מרגש שקרה בזכות העמוד, "הייתה קשישה שאגף התברואה רוקן לה את הבית כי היא הייתה אוגרת כל מיני דברים והבית נהיה מזוהם, עד אשר פינו לה אותו בגלל תלונות שכנים. פנו אלינו שתי עובדות סוציאליות שביקשו לעזור לרהט לה את הבית מחדש והצלחנו לגייס תרומות של הכל - סלון, מקרר, שולחן וגם מתנדבים שהסכימו לבוא ולעזור".

 

אלפי ארוחות. פרויקט "כרובית" ()
אלפי ארוחות. פרויקט "כרובית"
 

 

שבת מתוקה

מטרת הקבוצה   לאסוף דברי מאפה לקראת שבת ולהעביר אותם לאלו הזקוקים להם. 

 

את הקבוצה יזם אוהד חורי, עובד סוציאלי, כשעבד בשכונות של דרום תל אביב עם המון קשישים. "הרעיון היה לתת תשומת לב, להראות שרואים אותם ומכבדים אותם וזה נעשה דרך המאפים", אומר חורי. "למדתי וגדלתי במשפחה בה אוכל הוא דרך נוספת להראות אהבה. עצם הרעיון שנתת למישהו משהו שהכנת בעצמך גורם לו להרגיש כי הוא מוערך - המעשה חזק יותר. הפידבק שאנחנו מקבלים הוא מדהים ומרגש כל חודש מחדש".

 

איך נולד הרעיון?

הפרויקט החל באוגוסט 2011 בימי המחאה החברתית, "הייתה זעקה של אנשים כלפי הממשלה - 'תראו אותנו! קשה לנו. תייחסו אלינו'", מספר חורי, "לקחתי קבוצה של חברים, הכנו המון דברים והתחלנו לחלק מאפים לאנשים בתל אביב, בכל מיני מעגלים. התגובות היו מרגשות, אנשים לא האמינו ולנו, כקבוצה, זה עשה כל כך טוב והחלטנו לעשות משהו בהמשך. לאחר כמה זמן ראינו שהקבוצה נורא רוצה לתת עוד מעצמה ופתחנו בפייסבוק את הפעילות. הכל עבר מפה לאוזן וככה זה נולד וגדל".

 

כיצד תפסה הקבוצה תאוצה?

"היו לנו 2 נקודות קריטיות של חשיפה, תחילה זה עבר מפה לאוזן והביא אנשים שבאמת רוצים לתרום ואז הייתה הופעה בטלוויזיה אצל אברי גלעד וזה נתן לנו דחיפה נוספת. בשנתיים האחרונות אנחנו משתפים פעולה עם "פרויקט כרובית ", שהגדיל גם את החשיפה".

 

"לפני מספר חודשים הגענו לסניף של ארגון "עמך" לניצולי שואה בתל אביב קבוצה להביא מאפים ובניגוד לפעמים קודמות, נשארנו איתם  ושמענו את סיפוריהם האישיים. זה היה קשה ומזעזע, מרגש ומדהים. ראינו בלייב את השפעת המעשה ומתן היחס - יותר חזק מזה לא יכול להיות. זו הסיבה שאני ממש מתעקש שתהיה תחלופה של מתנדבים שמגיעים לשטח למסור את המאפים", מספר חורי .

 

עוגות משמחות. שבת מתוקה ()
עוגות משמחות. שבת מתוקה

 

פרויקט כרובית

מטרת הפרויקט היא חלוקת מזון לקשישים ונזקקים בחגים. הפרויקט התחיל מאוד בקטן לפני שמונה שנים, במטרה לבשל לאנשים שלא יכולים לבשל ארוחת חג - מקרים בהם האמא נפצעה, הבן מאושפז והאם עסוקה עם ילד אחד ועוד מקרים דומים. כאשר הכוונה להכין עבורם ארוחת חג מלאה - עוף, קציצות בשר, דגים, תוספות ועוד.

 

בשנתיים הראשונות יזמה וניהלה את הפרויקט רוית היללי, מתמחה בפסיכאטריית ילדים, יחד עם בעלה, ליאור אלון, מהנדס בגוגל. במשך השנים הצטרפו אליה מתנדבים שלוקחים חלק בניהול הפייסבוק, ארגון רכבים וחלוקה, בינהם ד"ר יוני שוורצמן, רופא משפחה המשמש כגזבר, ליאור לוי, מנהל חברה לשיווק באינטרנט וליאור פורת, עורך דין.

 

יזמי הפרויקט. פרויקט כרובית ()
יזמי הפרויקט. פרויקט כרובית

 

איך נולד הרעיון?

"קראתי מגזין חתונות פעם והיה כתוב שאנשים מוציאים על פרחים בלבד כל כך הרבה כסף – 6000 שקלים והחלטתי שבפעם הבאה שיהיה לי כסף אני אוציא על מישהו אחר", מספרת הללי. "כמה שבועות אח"כ היה חג שבועות והחלטתי לעשות את המעשה ולבשל לאנשים. לפני כמה חודשים, לפני ראש השנה, התחתנו והיה לי חשוב לפני החתונה לעשות עוד נאגלה - זה בא ממקום בו טוב לך ואתה מרגיש שפע, אז במקום להתעסק עם עצמך, זה הזמן לתת לאחר, שלא חווה את מה שאתה מרגיש".

 

בהתחלה הייתה רוית מכינה בביתה ארוחה ל-10, 20, 100 משפחות. לאט לאט זה צבר תאוצה והצטרפו מתנדבים נוספים - כל אחד מבשל משהו ואז כולם באים בבוקר החג, מרכיבים סל אוכל שווה ומסיעים להם את הסל עד הבית. בשנים האחרונות חולקו ארוחות מבושלות כמעט ל-4000 אנשים בלוד, חולון, תל אביב, ובכל רחבי הארץ.

 

כיצד תפסה הקבוצה תאוצה?

"הרבה מפה לאוזן והצטרפו אנשים חזקים בבישולים", מסבירה הללי, "בנוסף, קיבוץ המפעיל לקח אותנו תחת חסותו ומושבים וקיבוצים שלמים הצטרפו. הרבה אנשים שונים מפה לאוזן. משרד עורכי הדין "הרצוג-פוקס-נאמן" לקחו אותנו תחת חסותם ומגייסים לנו סכומים מאוד גדולים. היתר מתרומות של אנשים פרטיים. למשל, אודי המקסים, משבת מתוקה, שהצליח לספק לנו את הקינוחים, שגורמים לנו להתעלף. הם מדהימים, באמת".

 

"יש לנו אלפי אנשים שתורמים ומבשלים. בחג הראשון היו 10 מתנדבים – אחכ 15 אחכ הגעתי ל-600 שמות.  היום במכתבי תודה למתנדבים אני כבר לא יכולה לכתוב את כל השמות".

 

"מאוד מרגש לראות שכל פעם שמישהו בא להביא משהו קטן, הוא מביא מלא דברים וכבר נשאר שעות לעזור. זה מרגיש כמו מילואים - באים לעזור 4 פעמים בשנה וזה נהיה כבר פרויקט חברתי עם אווירה חברית שנרקמת מאחורי הקלעים"

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שבת מתוקה ושמחה
צילום: אורי דוידוביץ' ואבי חי
רוצים גם אתם לעשות טוב? הצטרפו ליום מעשים טובים
צילום: אורי דוידוביץ' ואבי חי
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים