שתף קטע נבחר

מת ענק השוקולד שהביא לעולם את נוטלה

מיקלה פררו, האיש העשיר באיטליה, הלך לעולמו בגיל 89. אביו ייסד את החברה שמפנקת אתכם עם ממרח האגוזים, ביצת "קינדר" ו"פררו רושה"

מיקלה פררו, האדם העשיר באיטליה והבעלים של אימפריית המזון "פררו", הלך לעולמו אמש (שבת) בגיל 89. פררו מת בביתו במונטה קרלו בתום מאבק במחלה קשה.

 

עוד חדשות בעולם:

סרטי עריפת ראשים נשלחו לקונסול במרסיי

דנמרק בכוננות. פורסמה תמונת המחבל

להיוולד שוב: ניצולי השואה שברחו לפיליפינים

 

אביו של מיקלה, פייטרו פררו, הקים את החברה ב-1946. הוא הלך לעולמו שלוש שנים לאחר מכן, ואז הפך הבן מיקלה פררו לבעלים. מלבד כדורי השוקולד "פררו רושה" מייצר התאגיד גם את ממרח האגוזים "נוטלה" ואת ביצת "קינדר".

 

מגזין "פורבס" תיאר את מיקלה פררו כ"איש הממתקים העשיר ביותר בכדור הארץ" והציב את מיקלה ומשפחתו במקום ה-30 ברשימת האנשים העשירים בעולם,

עם הון שמוערך ב-23.4 מיליארד דולר.

 

ג'ובאני פררו, בנו של מיקלה ומנכ"ל החברה, דחה בסוף 2013 דיווחים שהחברה תימכר ל"נסטלה" השוויצרית ואמרה כי "פררו" אינה עומדת למכירה. מותו של מיקלה צפוי להצית קרב על השליטה בחברת מותגי השוקולד.

 

החברה הוקמה זמן קצר לאחר תום מלחמת העולם השנייה. האב פייטרו פררו, אופה ושוקולטייר, נאלץ להחליף את פולי הקקאו במתכון ממרח השוקולד שלו באגוזי לוז, משום שלאחר המלחמה נרשם מחסור בפולי קקאו. פררו ייצר טבלאות דקות בטעם שוקולד, שאמהות היו קונות ומניחות בין שתי פרוסות לחם ונותנות לילדיהן כארוחה לבית הספר. אלא שהילדים היו משליכים את הלחם ואוכלים רק את השוקולד המוצק, מה שהוביל את פררו לפתח ממרח חצי נוזלי - כזה שהילדים "ייאלצו" לאכול ביחד עם פרוסות הלחם שלהם.

 

לממרח קרא פררו נוטלה, על שם המרכיב העיקרי שבו - אגוז הלוז. הוא זכה להצלחה כמעט מיום השקתו, מה שהוביל חנויות רבות באיטליה להציע שירות שנקרא "המריחה": ילדים היו יכולים להיכנס לחנות עם פרוסת לחם ריקה, כדי שהחנווני יטבול סכין בצנצנת הנוטלה הגדולה שעל הדלפק שלו, וימכור להם "מריחה" של נוטלה על הפרוסה שבידם.


פורסם לראשונה 14/02/2015 23:21

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים