שתף קטע נבחר

פיקניק בסלון

מה דעתכם להעביר את ארוחת הערב למתכונת של פיקניק משפחתי? אפשר גם בסלון, העיקר שאורזים את המנות בכלים המתאימים ומשתפים את הילדים בהכנות ובהתרגשות לקראת הארוחה

אחת הדרכים הכי כיפיות להצליח בשגרה קבועה של ארוחת ערב משפחתית היא לגוון מדי פעם ולהגיש את הארוחה בדרכים לא שגרתיות. אז קבלו ארוחת ערב משפחתית בגרסת הפיקניק: במקום לאכול ליד השולחן הקבוע, פרסו מחצלת בגינת הבית המשותף, ואם קר או אין גינה אז בסלון - ארזו את האוכל בכלי פיקניק, בדיוק כפי שהייתם עושים אם הייתם יוצאים לפיקניק אמיתי, משתפים את הילדים בבחירת הכלים ובאריזה, וכשהכל מוכן - מתיישבים לארוחה. אפשר כמובן לשלב כלים חד-פעמיים להעצמת החוויה.

 

 

 

שוברים קצת את השגרה. פיקניק בסלון (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
שוברים קצת את השגרה. פיקניק בסלון(צילום: shutterstock)

 

פרגיות וירקות מוקפצים על אורז

המנה הזו נארזת מעולה בכל קופסת פלסטיק רגילה, אבל תראו כמה נחמד לארוז אותה בתוך קופסאות קרטון שמיועדות למשלוחי אוכל אסייתי (קונים אותן בחנויות לכלים חד-פעמיים).

 

המרכיבים (ל-6 מנות): 

‭2-1‬ שיני שום או לפי הטעם, קלופות

1 פיסת שורש ג'ינג'ר טרי באורך 2 ס"מ, מקולף

2 כפות שמן זית 1 לימון בינוני

500 גרם נתחי פרגיות, חתוכים לרצועות של 1 ס"מ

1 פלפל אדום חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

1 פלפל צהוב, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

‭1/4‬ כרוב, חתוך לרצועות בעובי 1 ס"מ

2 כוסות שעועית ירוקה קפואה, מופשרת

4 כפות רוטב סויה

 

1 כף דבש

1 כף שמן שומשום

פלפל שחור גרוס

2 כפות מים חמימים

1 כף קורנפלור

 

להגשה:

אורז לבן מבושל

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים למחבת (בלי להדליק את הלהבה) את השום והג'ינג'ר, וגם את קליפת הלימון.
  2. מוסיפים למחבת את שמן הזית, מחממים על להבה בינונית-גבוהה ומטגנים תוך ערבוב כחצי דקה (נזהרים לא לחרוך),‬ מוסיפים את הפרגיות וצולים מעל להבה בינונית-גבוהה רק עד שהנתחים מזהיבים משני הצדדים.
  3. מוסיפים את הפלפלים, הכרוב והשעועית ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, דקה-שתיים מעל להבה בינונית-גבוהה, עד שהם מתרככים ומתחילים להזהיב ונתחי הפרגיות מתחילים להשחים.
  4. מוסיפים את רוטב הסויה ושמן השומשום, מתבלים בסוכר ובפלפל שחור גרוס, מערבבים ומבשלים תוך ערבוב מעל להבה בינונית-גבוהה ‭5-כ‬ דקות, עד שנוצר במחבת מעט רוטב ונתחי הפרגיות עשויים היטב גם מבפנים.
  5. שמים בקערית נפרדת את המים והקורנפלור, טורפים היטב (במזלג או במטרפה ידנית) עד שאין גושים ומוסיפים למחבת. מערבבים  
  6. ומבשלים עוד שתיים-שלוש דקות מעל להבה בינונית-גבוהה. מכבים את הלהבה.
  7. משתפים את הילדים בתהליך האריזה וההגשה. ממלאים את הכלים החדפעמיים באורז ובמנה העיקרית, מניחים לילדים לארוז ולסגור את האריזות ומעבירים את הכל לסלון או לגינה.

 

בתיאבון.

 

  • לארוחת הערב המשפחתית יש חשיבות מכרעת בחיזוק הביטחון העצמי של הילדים ובסיוע למעבר לאכילה בריאה יותר. ברביעי משפחתי נחזור מוקדם יותר הביתה ונשב יחד לארוחת ערב משפחתית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
באנו לשנות. הצעת הגשה מגוונת
צילום: shutterstock
צילום: עדי אורני
איילת הירשמן
צילום: עדי אורני
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים