שתף קטע נבחר

סטייק של מסעדה

גולן גורפינקל, השף של מסעדת "דלאל", מכין סטייקים כמו שצריך, עם תפוחי אדמה בטעם של מדורה וירקות ירקות. צפו

 


סטייק עם תפוח אדמה מדורה וצ'ימיצ'ורי


המרכיבים ל-4 מנות:

400 גרם פילה בקר פרוס לארבע נתחים, בטמפרטורת החדר (מעבירים כשעה לפני הבישול לשיש מהמקרר)

25 גרם חמאה או שמן זית

2 כפות שמן זית

מלח

4 תפוחי אדמה בינוניים, לא קלופים

פלפל שחור

200 גרם שעועית ירוקה טרייה נקייה

200 גרם ברוקולי נקי ומופרד לפרחים

200 גרם תרד נקי

1 כף לימון כבוש

1 כף שמן זית

1/2 שן שום כתושה

6 עלי נענע יפים קצוצים

מלח

פלפל לבן

1 כוס מלח גס

 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית אפייה בנייר פרגמנט ומניחים באמצע מלח גס בשכבה עבה. מוסיפים את תפוחי האדמה ואופים בתנוור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 30-40 דק לתנור עד לריכוך.
  2. מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם כף מלח וחולטים את הברוקולי והשעועית עד לריכוך קל, כשהם עדיין במרקם פריך. מוסיפים תרד, מבשלים 10-20 שניות בלבד. מסננים מהמים ומערבבים כשהירקות עדיין חמים בקערת ערבוב עם לימון כבוש, שום, נענע מעט שמן זית, מלח ופלפל.
  3. מכינים את הבשר: מחממים מחבת כבדה וגדולה, רצוי מברזל, וממיסים חמאה ושמן זית. ממליחים ומפלפלים את פילה הבקר וצורבים מכל צד 2 דקות.
  4. הגשה: פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות ומחלקים בין 4 צלחות. עורמים מעל ירקות ירוקים ופרוסה של פילה בקר. מגישים מייד


גולן גורפינקל הוא השף של מסעדת דלאל. שבזי 10, תל אביב

 

 (צילום: רפי ברבירו) (צילום: רפי ברבירו)
(צילום: רפי ברבירו)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים