שתף קטע נבחר

קספרסקי: יש מרגלים בכונן הקשיח

האם ה-NSA מרגל אחר אזרחי העולם? חברת קספרסקי טוענת כי בכוננים קשיחים רבים מסתתרת תוכנה זדונית, המאפשרת לגורמי ביון אמריקאים לראות את התוכן מרחוק

חוקרי אבטחה במעבדות קספרסקי טוענים כי סוכנות ביטחון אמריקאית הסתירה תוכנת ריגול בתוך כוננים קשיחים רגילים שנמכרו לציבור הרחב, המאפשרת לראות את תוכן הכונן ללא ידיעת המשתמש, וללא אפשרות להסרה. למרות שקספרסקי לא מאשימה ישירות את הסוכנות לבטחון לאומי - ה-NSA, כן נטען כי התוכנה קשורה לווירוס המפורסם סטוקסנט שתקף את מתקני הגרעין האיראני, שפיתוחו יוחס על ידי כלי תקשורת בעולם ל-NSA. עובד לשעבר בסוכנות אישר לסוכנות רויטרס כי "ה-NSA פיתח טכניקה להסתרת תוכנות ריגול בתוך כוננים קשיחים".

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

על פי קספרסקי, התוכנה הזדונית מסוגלת לעבוד על כוננים מתוצרת ווסטרן דיגיטל, IBM, טושיבה, סמסונג ו-Micron Technology, כשהיא מאפשרת למפעיל התוכנה לרגל אחר הנעשה "ברוב מחשבי העולם". על פי החברה, נמצאו מספר פירצות וגרסאות שונות של התוכנה הזדונית במחשבים ביותר משלושים מדינות שונות ביניהן אפגניסטן, רוסיה, פקיסטן, סין ואיראן. בין אלו שהיו תחת עיניהן המרגלות של של הסוכנים היו מוסדות ממשלתיים וצבאיים, מתקני מחקר גרעיני, חברות תקשורת, בנקים, חברות אנרגיה, עיתונאים ופעילים איסלאמיים.

 

התוכנות אוחסנו בקושחה - התוכנה המפעילה את הכונן הקשיח, מה שהפך אותה לא רק לעמידה בפני מחיקה, פרמוט והתקנה מחדש של מערכת ההפעלה, אלא גם לקשה מאוד לזיהוי. ברגע שכונן קשיח הודבק בתוכנה הזדונית, היה זה בלתי אפשרי לאתר אותה בתוך הקושחה. "זה אומר שאנחנו בפועל עיוורים, ולא מסוגלים לאתר את הכונים הקשיחים שהודבקו על ידי הנוזקה", כך אומר קוסטין ראיו, מנהל המחקר העולמי במעבדות קספרסקי. נוסף על כך, גם אם הייתה הצלחה כלשהי במחיקת התוכנה, היא מסוגלת לשחזר את עצמה שוב ושוב.

 

 

נכון לעכשיו אין כל דרך לאתר או להסיר את הווירוס שייתכן ונמצא במחשבים של כולנו, אך זה לא אומר שצריך להיכנס לפניקה. אלא אם אתם בכיר בממשלה כלשהי, או פעיל קיצוני, כנראה שאתם לא על הכוונת של ה-NSA.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
תוכנת ריגול בכל כונן קשיח בעולם
צילום: Shutterstock
מומלצים