שתף קטע נבחר

השוכרים זיהמו - בעלת דירה תקבל 30 אלף ש'

משפחה ששכרה דירה בי-ם השאירה אחריה דלתות שבורות, שיש סדוק, לכלוך ומכת תיקנים. בית המשפט קבע שהם ישלמו על עוגמת הנפש והנזקים

בעלת דירה בירושלים, שגילתה שמשפחה ששכרה את הנכס השאירה אחריה רפש, זוהמה ומכת מקקים, הגישה נגדם תביעה בגין הנזק שגרמו לה. בית משפט השלום בירושלים קיבל את התביעה והורה לשוכרים לפצות אותה בגין הנזקים ועוגמת הנפש בסכום של כ-30 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

השוכרים – בני זוג וילדיהם – פינו את הדירה ביולי 2013. אחרי עזיבתם נדהמה בעלת הדירה למראה הזוהמה וההרס שהותירו אחריהם: כתמי שמן ודם בחדרים, דלתות שבורות ושיש סדוק, תריסים מקושקשים בצבעים, מכת תיקנים וגינה הרוסה. אפילו המנקה שהוזמנה לדירה כדי להכין אותה עבור השוכרת החדשה, נבהלה וביטלה את העבודה, כך שבעלת הדירה נאלצה להזמין חברת ניקיון מקצועית.

 

כמו כן, רק אחרי שלוש הדברות חוסלה מתקפת התיקנים מסוג "גרמני", הנפוץ במטבחי מסעדות ובתי מלון – דבר שחיזק את חשדה של בעלת הדירה שלפיה השוכרים הפעילו בדירתם קייטרינג באופן לא חוקי. בנוסף התברר כי המשפחה צברה חובות לוועד הבית, לחברת חשמל, לחברת הגז ולעירייה, ובעקבות חוב לחברת המים אף הוטל עיקול על חשבונם של בעלת הדירה ובעלה.

 

בתביעה היא דרשה לחייב את השוכרים לשלם 46 אלף שקל עבור ההוצאות שנגרמו לה בשל תיקון הליקויים, תשלום החובות ופיצוי השוכרת.

 

השוכרים הכחישו שהפעילו קייטרינג בדירה. הם טענו שהדירה לא נמסרה להם במצב תקין ושהם עצמם סבלו ממכת מקקים קשה בשל פעילותן של מאפיה ופיצריה מתחת לדירה. לטענתם, הם ביקשו מבעלה של התובעת לטפל בכך אך לא נענו. עוד טענו, כי הבעל שבר את מיטת בנם ושנגרמה להם עוגמת נפש, שעליה דרשו 50 אלף שקל.

 

הפרת חוזה שכירות

הרשמת הבכירה סיגל אלבו העדיפה את גרסת התובעת לנוכח עדויות ותצלומים שהוצגו לה. היא קיבלה את הטענה שלא הייתה בדירה מכת תיקנים לפני שהשוכרים השתקעו בה ושלא המאפיה והפיצריה הן המקור לנגע, אלא הזוהמה שבה חיו בתקופת השכירות.

 

הטענות הנגדיות של השוכרים נדחו לחלוטין. הרשמת קבעה שהשוכרים הפרו את הסכם השכירות וחייבה אותם להחזיר לתובעת את הכספים שהוציאה בשל מעלליהם ולפצות אותה גם על עוגמת הנפש ובזבוז הזמן.

 

הרשמת העמידה את סכום הפיצוי על 28,147 שקל בתוספת הוצאות משפט של 1,392 שקלים ושכר טרחת עו"ד של 7,500 שקל.

 

פסק הדין מדגיש את החשיבות בניסוח הסכם שכירות שיגן על הנכס של המשכירים ויאפשר כיסוי הוצאות התיקונים מבלי להזדקק להליך משפטי ארוך ומסורבל. כמו כן, יש לוודא כי במהלך תקופת השכירות יירשמו החשבונות לרשויות (מים, ארנונה, גז וחשמל) על שם השוכרים, דבר שימנע "רדיפת" הרשויות אחר הבעלים בגין חובותיהם.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • שמות ב"כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
  • עו"ד הדר פינק טבת עוסקת בדיני מקרקעין
  • הכותבת לא ייצגה בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים