שתף קטע נבחר

נשאית הפטיטיס C רוצה להיכנס להריון - המדינה מונעת

מריה, נשאית הפטיטיס C, רוצה להביא לעולם ילד שני, אך המדינה אינה מאפשרת לה לעבור טיפולי הפרייה חוץ גופית, הדרך היחידה עבורה להביא לעולם ילד בריא. מומחה: "בתי החולים מפחדים מתביעות"

מי יסכים לעזור למריה להיכנס להיריון? מריה (28), תושבת תל אביב, היא נשאית הפטיטיס C, שהביאה לעולם את בתה הבכורה לפני ארבע שנים באמצעות הפרייה חוץ גופית.

 

כעת היא רוצה ילד נוסף, אך אף אחד לא מוכן לטפל בה. מומחים למחלות כבד כבר החלו לעבוד על המלצות חדשות למשרד הבריאות במטרה לשנות את התקנות.

 

רוצה לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כתבו לנו בטוויטר

 

"בדומה לאלפי נשים אחרות במדינה, גם אני זקוקה לטיפולי הפריה חוץ גופית", היא אומרת "לצערי, אני נשאית של הפטיטיס סי, עברתי לפני כמה שנים טיפול ארוך וקשה נגד הנגיף, אך הוא הצליח באופן חלקי בלבד והנגיף לא נעלם לגמרי.

 

קראו עוד:

הפטיטיס C: האם המחלה עתידה להיעלם?

הפטיטיס C: לרפא המחלה ללא תופעות לוואי

הפטיטיס C: למה התרופות שוות 99 מיליון שקל? 

 

"עם זאת, אני במצב טוב מאד מבחינת ההפטיטיס, הרופאה שלי אומרת שאין צורך בטיפולים נוספים ותפקודי הכבד שלי תקינים לחלוטין. גם אם ארצה לעבור טיפול, קופת החולים לא תממן לי אותם, כי אני במצב טוב".

 

בחודש דצמבר האחרון פרסם משרד הבריאות נוהל, לפיו נשאיות הפטיטיס סי יוכלו לעבור את הטיפולים רק אם עברו טיפול שהעלים את הנגיף. במידה שהן עדיין נושאות את הנגיף, יוכלו לעבור את התהליך רק במעבדה ייעודית בעלת הכשרה מיוחדת לטיפול בנשאיות של נגיפים.

 

מעבדה כזו קיימת בבית החולים רמב"ם, אלא שגם שם לא הסכימו לטפל במריה, למרות שנשאי HIV כן מטופלים במרפאה.

 

"יש סיכון בתהליך הזה ובתי חולים לא מוכנים להסתכן מחשש שגם תינוקות אחרים יידבקו", אומר חוליו בורמן, מנכ"ל עמותת "חץ" לבריאות הכבד, שמנסה לסייע למריה, "כשמריה עברה את התהליך בפעם הקודמת, כנראה שבתי החולים לא פחדו מתביעות".

 

עם זאת, מוסיף בורמן כי יתכן שהמצב ישתנה מכיוון שרופאים מומחים למחלות כבד, מתכננים להמליץ למשרד הבריאות על שינוי התקנה.

 

"זה יפה וטוב, אבל פניתי כבר לפני ארבעה חודשים ושום דבר לא זז", אומרת מריה.

 

ממשרד הבריאות נמסר: "אישור למתן טיפולי פוריות במצבים אלה קשור אך ורק למספר קריטריונים רפואיים, הלוקחים בחשבון את הטכנולוגיה הקיימת בארץ. גם ב-HIV מגבילים את הטיפול לפי רמת העומס הנגיפי והצלחת הטיפול נגד HIV. בסופו של דבר, האישור לביצוע הפרוצדורה תלוי לגופו של עניין במצב הבריאותי של בני הזוג".




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"בדומה לאלפי נשים במדינה, גם אני זקוקה לטיפולי הפרייה"
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים