שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    כרתים על המפה: מנצח יווני בגמר האיזורי של "גביע הבישול - סן פלגרינו"

    השף אלכסנדרוס ציאוטיניס מיוון זכה בגמר האזורי הבינלאומי של תחרות "גביע הבישול של סן פלגרינו" שהתקיים אמש במלון הילטון תל אביב. המנה שזיכתה אותו שילבה טעמים מאי הולדתו, כרתים שבדרום המדינה.

    יש מנצח בחצי גמר גביע הבישול של סן פלגרינו, שהתקיימה אתמול בתל אביב: השף הצעיר אלכסנדרוס ציאוטיניס ממסעדת קליפסו שביוון נבחר לייצג את אזור מדיטרנאה (Mediterranea) בגמר הבינלאומי של תחרות השף הצעיר שיתקיים ביוני במילאנו. ציאוטיניס נבחר מבין עשרה השפים מישראל, טורקיה, יוון, סלובניה ומדינות נוספות שהגיעו לגמר אזורי הבינלאומי אשר התקיים אמש במלון הילטון בתל-אביב בהנחיית עדן הראל.

     

    יאסו, יא זוכה! השף אלכסנדרוס ציאוטיניס (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    יאסו, יא זוכה! השף אלכסנדרוס ציאוטיניס(צילום: יחסי ציבור)

     

    ב-15 השנים האחרונות התגלו בתחרות גביע הבישול של סן פלגרינו כמה כישרונות צעירים, שהגיעו לאור הזרקורים וכבשו את מסעדות העולם הגדולות. פרס השף הצעיר של השנה - הוענק לשף אלכסנדרוס ציאוטיניס מיוון אשר הציג את המתכון הטוב ביותר, על פי חבר השופטים. המתכונים נבחנו על פי קריטריונים של טעם, מקוריות, צורת הגשה, יצירתיות ושימוש במרכיבים איכותיים.

     

    השנה לראשונה התקיים בישראל גמר אזורי בינלאומי, במסגרתו התמודדו 3 שפים ישראלים צעירים ומובילים מול שפים צעירים ממדינות אחרות מאזור המזרח התיכון והבלקן: אנדריי קרבצ'נקו (מסעדת מנציני - הרצליה), עידית פדידה (ז'אז'ו וינו) וראם לוק ממסעדת לה רג'אנס שבמלון המלך דוד (ירושלים).

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    את התחרות הבינלאומית בארץ הוביל השף הראשי של מלון הילטון, שף רפיק ג'ברין בנוסף לצוות השופטים הבינלאומי: שף ארי וזנה (Ari Vezene) מיוון, שף מקאסוט אשקאר (Maksut Aşkar) מטורקיה ועוד. האירוע בישראל נערך בנוכחות אורחים מטעם סן פלגרינו העולמית, מר לוקה אנטונלי, מנהל אזור המזרח התיכון וסטפאנו בולונזה, מנהל אזורי בכיר וכן ז'ק בר יו"ר טמפו ויואש בן אליעזר, משנה למנכ"ל טמפו.

     

     (צילום: שוקה כהן) (צילום: שוקה כהן)
    (צילום: שוקה כהן)

     

    רועי ארבל, מנהל השיווק של סן פלגרינו ואקווה פאנה בישראל, מסר: "זו גאווה לקיים לראשונה תחרות בינלאומית של המותג סן פלגרינו בישראל. בשנים הפכנו למעצמה קולינרית מכובדת ומוכרת, עתירת פרסים והכרה בין לאומית. מותגי המים המינרליים האיטלקיים סן פלגרינו ואקווה פאנה שותפים לקידום הקולינריה בעולם. חברת סן פלגרינו שמה לה למטרה לתמוך בשפים צעירים, המהווים את דור העתיד, ואנו בחרנו לקחת חלק פעיל במהלך זה גם בישראל".

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יחסי ציבור
    "taste of crete", המנה הזוכה בחצי גמר גביע הבישול של סן פלגרינו
    צילום: יחסי ציבור
    מומלצים