שתף קטע נבחר

נשר: דיירים יפוצו כי המגדל חסם את השמש

ביהמ"ש בחיפה פסק כי 7 דיירים המתגוררים בבניין מגורים בסמוך לפרויקט מגדלים בנשר, יפוצו בסכום כולל של 105 אלף שקל - בגלל חסימה של אור השמש. השופטת קיבלה את עמדת התובעים לפיה איכות חייהם נפגמה, וקבעה: "נושא ההצללה חייב לבוא לפני יוזמי ומאשרי תוכניות באשר הם"

בונים לכם בניין מול החלון? השמש אולי תיעלם - אבל ייתכן שתקבלו פיצויים. בית משפט השלום בחיפה פסק כי חברת הנדל"ן אזורים תפצה 7 דיירים המתגוררים בבניין סמוך לפרויקט מגדלי מגורים שהיא בונה בנשר - בסכום כולל של 105 אלף שקל. זאת לאחר ששני המגדלים בגובה 15 קומות חסמו את אור השמש לדירות התובעים. כל אחד מהדיירים יפוצה בסכום של 15 אלף שקל.

 

כתבות אחרונות בערוץ הנדל"ן של ynet:

 

>>> רוצים לדבר עם עורכי וכתבי ynet? כיתבו לנו בטוויטר

 

המגדלים, ובהם כ-90 דירות, נבנו בין השנים 2006-2009 בפרויקט "יפה נוף" באחד הרחובות הוותיקים בעיר. במהלך הקמתם, ביקשו התובעים להוציא צו מניעה נגד הבנייה, אולם עורך הדין שייצג אותם באותה העת ברח עם כספם.

 

לטענת התובעים, המגדלים חסמו את אור השמש, ברמה כזו ששוב לא יכולים היו להשתמש בשמש לחימום מים, והחלו נאלצים להשתמש בחשמל - ובכך נגרמו להם הוצאות כספיות ניכרות. בנוסף, טענו כי נפגמה ההנאה של הנוף ליער ממנה נהנו לאורך השנים, וכן זרימת האוויר נפגעה וכך גם איכות החיים.

 

חברת אזורים, מצדה, טענה כי רשות מקרקעי ישראל יזמה תוכנית לשינוי ייעוד הקרקע משטח ציבורי פתוח לשטח המיועד למגורים, וכי שני המגדלים עמדו בתנאי התוכנית. היא הוסיפה כי התובעים לא נקטו כל פעולה בתקופה שבה יכולים היו להתנגד לפרויקט, וכי טענות התובעים כי לא היו מודעים להליכי התכנון - "הן מופרכות ושקריות".

 

השופטת, חנה לפין הראל, ציינה בין השאר בפסק הדין כי התובעים הם אנשים שאינם בעלי אמצעים, בעוד הנתבעת היא חברה ששווי השוק שלה גדול יותר מ-600 מיליון שקל. עוד ציינה כי איתרע מזלם של התובעים, וכאשר ביקשו להגיש לבית המשפט בקשה לצו מניעה בתחילת הבנייה של המגדלים, ברח עורך הדין שייצג אותם עם כספם.

בנייה בנשר. זרימת האוויר נפגעה, ונפגם הנוף ליער (צילום: ג'ורג' גינסבורג) (צילום: ג'ורג' גינסבורג)
בנייה בנשר. זרימת האוויר נפגעה, ונפגם הנוף ליער(צילום: ג'ורג' גינסבורג)

"היה ברור שהבניינים מטילים צל"

לפין הראל אף התייחסה לנושא אור השמש וציינה כי "נושא ההצללה חייב לבוא לפני יוזמי ומאשרי התוכניות באשר הם. חובה על יוזמי תוכנית המשנה ייעוד של שטח ציבורי פתוח לבנייה למגורים כה מסיבית - שני מגדלים בגובה 15 קומות כל אחד בסביבה של בתים נמוכים - להביא בחשבון את אפשרות מידת הפגיעה.

 

"גם על מאשרי התוכנית להביא זאת במסגרת שיקוליהם... אין בפניי כל מידע אם נושא זה נלקח בחשבון בזמן תכנון התוכנית ו/או בזמן אישורה... הנתבעת עצמה לא התייחסה לנושא למרות שהיה ברור לה... כי הבניינים מטילים צל".

 

היא הוסיפה כי למרות שהחברה פעלה על פי היתר, אסור היה לה לעצום את עיניה כאשר הבחינה שהבניינים מביאים להטלת צל על המבנים הסמוכים. "עצם קבלת היתר הבנייה, אין משמעה שחברת הבנייה יכולה לנהוג כראות עיניה, מבלי להתחשב בזכויות ובאינטרסים של הדיירים המתגוררים במקרקעין הסמוכים", נכתב בפסק הדין.

 

מנגד, קיבלה השופטת את הטענה כי הדיירים לא פעלו בזמן להתנגד לבנייה. בסופו של דבר, פסקה כי כל דייר יקבל פיצוי של 15 אלף שקל בגין עוגמת הנפש וחייבה את החברה לשלם בנוסף הוצאות משפט בסך 12.5 אלף שקל לתובעים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: google street view
בניין מגורים בנשר. בנייה לגובה - לא בכל מחיר
צילום: google street view
מומלצים