שתף קטע נבחר

סטף ורטהיימר: "התעשייה בורחת לטייוואן"

התעשיין סטף ורטהיימר נשא דברים בכנס לשכת המהנדסים והתריע מקריסת התעשייה הישראלית: "באירופה שיעור העובדים בייצור עומד על 50% - בישראל הוא נע סביב 7% בלבד". על תעשיית ההיי-טק: "ההיי-טק בורח מהארץ ומוכר ידע ישראלי. חבל שבמקום לעשות את המוצרים פה הולכים לטייוואן"

"נשרוד פה רק אם יהיה ביטחון ואם ניצור הרבה מקומות עבודה והרבה מפעלים", כך אמר התעשיין סטף ורטהיימר, בדברים שנשא בכנס הישראלי להנדסת מכונות שערכה היום (ג') לשכת המהנדסים. ורטהיימר, שהתייחס לשיפור כושר התחרות של התעשייה הישראלית, הוסיף כי "אני לא רואה מפעלים נוספים שנבנים. ההיי-טק בורח מהארץ ומוכר ידע ישראלי. חבל שבמקום לעשות את המוצרים פה הולכים לטייוואן".

 

כתבות נוספות בערוץ הקריירה

 

בכנס, שנערך ביומיים האחרונים, השתתפו מהנדסים מענפים שונים, חלקם בוגרים טריים וחלקם מועסקים כבר בתעשיות האנרגיה, הביטחונית והביו-רפואית, באקדמיה, בעולם ההיי-טק ובתעשיות מסורתיות. "אני שמח להיות כאן אתכם, כי אתם מדברים שפה שאני מבין, אמר ורטהיימר בפתח דבריו.

 

בהמשך ציין, כי בעוד שבמדינות אירופה המפותחות, בדרום קוריאה ובסינגפור - שיעור העובדים המועסקים בתעשיית הייצור עומד על 50% - הרי שבישראל הוא נע סביב 7% בלבד. "לתעשייה שאתם מייצגים יש חשיבות עצומה, אך באיזה שהוא מקום היא לא מוכרת את עצמה נכון", אמר. "הפוליטיקאים לא מבינים שכמעט הכל מתחיל מפה - צריך לדבר על ייצור וכמות האנשים שאפשר להעסיק ולפרנס בכבוד".

 

 (צילום: שלומי מזרחי) (צילום: שלומי מזרחי)
(צילום: שלומי מזרחי)

התעשיין פנה גם למהנדסים הצעירים שפקדו את הכנס ושיבח אותם על בחירתם במקצוע טכנולוגי. "באקדמיה בישראל יש בערך 300,000 איש, ורק כ-6% מהם לומדים מקצועות של טכנולוגיה", פירט. "יש גם עורכי דין - בערך כפליים מזה, וכולם לומדים לנהל, אבל לא באמת יודעים על מה מדובר".

 

"העיקר שתתרמו משהו"

"אני תמיד בודק אצל כל אדם צעיר - האם יישאר פה בארץ? האם יקים משהו? ישתתף בהקמה של משהו?", הוסיף ורטהיימר. "בין אם זה טכנולוגיה, שיווק, או פיתוח, העיקר שתתרמו משהו. זוהי ציונות". עוד הוא ביקש מהסטודנטים: "שכל אחד מכם יציב לעצמו מטרה - להכפיל את הייצור שלו".

 

יו"ר הכנס, ד"ר אמיר זיו אב, הבעלים של חברת זיו אב הנדסה ולשעבר המדען הראשי של משרד התחבורה, אמר כי העברת הייצור למזרח אסיה אינה בהכרח הפתרון המתאים להוזלת עלויות. לדבריו, ניתן לייעל חלקים משמעותיים מהתעשייה הישראלית ולהוריד את עלויות הייצור בישראל עצמה, באופן שישפר את כושר התחרות בעולם ויחסוך את העברת הייצור למזרח.

 

"בחלק גדול מתעשיית בהיי-טק הישראלית, כמו מדפסות תלת מימד, סורקים, ציוד רפואי, מערכות רובוטיות, ועוד - מרכיב החומרה בעלות הייצור הינו הדומיננטי ופוטנציאל הורדת עלות הייצור לרמה תחרותית, הינו רב", אמר. "זאת ניתן לעשות באמצעות אופטימיזציה של המוצר והנדסת ערך".

 

הוא הוסיף כי לעתים קרובות, זול יותר לפתח את המערכות הללו בישראל ולא בסין, בבחינת העלות הכוללת. "גם רמת אוטומציה ורובוטיקה גבוהה, דוגמת ישקר, יכולה לנטרל את הנחיתות כביכול לקיום תעשייה בישראל", אמר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים