שתף קטע נבחר

מי יבנה 150 דירות בכיכר העלייה בת"א?

קבוצת תדהר וחברת אקרו נדל"ן הודיעו כי זכו במכרז להקמת מתחם מגורים, חלקו מיועד לדיור להשכרה בהישג יד, באזור שבו פעל השוק המרכזי הראשון בת"א, בסמוך לרחוב אלנבי. וגם: מה קרה לאחרונה בעיר ללא הפסקה

התקדמות בתוכניות הבנייה החדשה בכיכר העלייה בדרום תל-אביב: קבוצת תדהר וחברת אקרו נדל"ן הודיעו הבוקר (ה') כי זכו במכרז של עיריית תל-אביב-יפו לבניית 147 יחידות דיור במתחם, ששימש בעבר בתור השוק המרכזי הראשון בתל-אביב.

 

כתבות נוספות בערוץ הנדל"ן :

מיליון שקל לדירה במרכז הארץ: באיזו עיר?

פינוי-בינוי: תוכנית חדשה להרחקת המאכערים

ק' אונו: הושלמה בניית דיור ציבורי לקשישים

 

שתי חברות הנדל"ן יקימו 3 בנייני מגורים בני 7 קומות כל אחד לצד שטחי מסחר, במסגרת תוכנית העירייה למתיחת פנים לאזור דרום העיר ללא הפסקה. בניין אחד יישאר בבעלות העירייה, שמחזיקה בשטח כולו, במתכונת של דיור להשכרה בהישג יד.

 

המגרש ממוקם במתחם הרחובות העלייה, וולפסון, מטלון וצ'לנוב, בסמיכות לרחוב אלנבי. עד לפני מספר שנים פעלו במקום שוק קמעונאי ברחוב העלייה ושוק סיטונאי ברחוב צ'לנוב, אולם מרבית הסוחרים פונו מהאתר - וכיום פועל במקום חניון עירוני מטעם חברת אחוזת החוף.

 

במסגרת תוכניות הבנייה, בנייני המגורים יוקמו מעל קומת קרקע מסחרית ויכללו בסך הכל 67-77 יחידות דיור בשטח כולל למגורים של 6,900 מ"ר עיקרי וכן שטח כולל למסחר של 600 מ"ר עיקרי בקומות הקרקע.

 

כמו כן, במסגרת המכרז יקימו החברות בניין נוסף בן 12 קומות עבור עיריית תל-אביב שיכלול 70 יחידות דיור בשטח ממוצע של 80 מ"ר, מעל קומת קרקע מסחרית. בנוסף, יוקם מפלס חניה עליון לטובת הציבור שיכלול 260 חניות וכן מפלסי חניה תת-קרקעיים בהם ימוקמו החניות לטובת המגורים והמסחר. את הפרויקט מתכנן האדריכל אבנר ישר.

 

עוד בת"א: מעונות סטודנטים ומכירה היסטורית בדולפנריום

עוד בתל-אביב, חברת שיכון ובינוי זכתה לאחרונה במכרז להקמת מעונות הסטודנטים של המכללה האקדמית תל-אביב-יפו, כך נודע ל"כלכליסט". היקף המכרז נאמד ב-130-150 מיליון שקל. מדובר במכרז הכולל הקמת 3 מבנים בשטח המכללה בגובה 8 קומות שיאכלסו כ-400 סטודנטים. הפרויקט יכלול גם קומת מרתף עם חניון תת-קרקעי ואפשרות להתקנת שירותים נוספים לרווחת הסטודנטים.

 

בתוך כך, ל"כלכליסט" נודע כי יוסף בוכמן, איש עסקים יהודי-גרמני, מוכר את מתחם הדולפינריום ל-4 אנשי עסקים ישראלים ואמריקאים שאותם מובילה אורית פרידמן-ויסמן, מנכ"לית גולדמן זאקס ישראל לשעבר. סכום העסקה, שטרם נחתמה, הוא כ-200 מיליון שקל. מי שליווה את בוכמן בעסקה היה הרצל חבס, בעל השליטה לשעבר בחברת חבס שקרסה ב-2013.

 

חברת השער לישראל של בוכמן רכשה את המתחם, המתפרס על פני 18 דונם, ב-1989 תמורת 5 מיליון דולר, לאחר שהדולפינריום שפעל בו הגיע לכינוס נכסים. ב-2003 נחתמה בינו לבין עיריית תל-אביב עסקת חילופי שטחים, שלפיה יעביר את שטח הדולפינריום לעירייה, ובתמורה יקבל שטח סמוך של כ-12 דונם מול הים מעבר לרחוב הרברט סמואל, שעליו יוכל להקים פרויקט גדול של בנייה ומלונאות.

 

התנגדויות שונות שהוגשו נגד העסקה עיכבו את מימושה עד היום. מקורבים לעסקה טוענים כי בגיל 85 החליט בוכמן, המתגורר בפרנקפורט, שלא הוא יקים את הפרויקט והעדיף למכור את השטח. יצוין כי תוכנית הדולפינריום מקודמת כבר 12 שנה ובבסיסה עומדת החלטת העירייה להרוס את המתחם הנטוש ולהופכו לשטח ציבורי, כחלק מטיילת החוף העירונית.

 

ואולם, התמורה שתינתן לבעלי הדולפינריום בתמורה לפינויו שנויה במחלוקת. בזמן שבשטח הדולפינריום זכויות הבנייה מצומצמות, על השטח החילופי שאמור בוכמן לקבל, בין רחוב הכובשים והרברט סמואל בתל אביב, ניתן לבנות מתחם משולב של מלונאות, מגורים ומסחר בשטח עצום של כ־48 אלף מ"ר.

 

לפי התוכנית שאושרה, ייבנה שם מלון בן 25 קומות לצד בנייני מגורים בני תשע קומות (250 דירות) ושטחי מסחר. מכיוון שמדובר ברצועת החוף האחרונה שניתן לבנות עליה בתל אביב, שווי הזכויות הללו עצום. לפי הערכות מתנגדי ההסכם, שווי המתחם החלופי גבוה ממיליארד שקל.

 

בהכנת הידיעה השתתפו הילה ציאון וליאור גוטמן וגולן חזני, כלכליסט

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עופר עמרם
הריסת מתחם שוק העלייה לפני כשנתיים. בקרוב יוקמו בניינים חדשים
צילום: עופר עמרם
מומלצים