שתף קטע נבחר

למרות אירועי המרתון - לא יהיה צורך באישור רופא

הסוף לצורך באישור רפואי כדי להשתתף באירועי ספורט. כך קבעה המועצה המייעצת למשרד הבריאות, שאף ציינה במסקנותיה כי מתן אישור כזה על-ידי רופא הינו מסוכן, ובנוסף מונע מאלפי אנשים להשתתף בפעילויות ספורט. ההמלצה: להסתפק בהצהרה רפואית של המשתתף

מועצה מייעצת למשרד הבריאות קובעת: אין צורך באישור רפואי למירוצים, והוא אף מסוכן. ביום שישי האחרון התקיים דיון במועצה הלאומית לבריאות בקהילה יחד עם איגוד רופאי המשפחה. האיגוד מתנגד כבר תקופה ארוכה למתן אישורים. המועצה קיבלה את עמדת האיגוד בכך שאישור רפואי למרוצים עממיים הוא מסוכן, ושיש להסתפק בהצהרה רפואית של המשתתף.

 

עוד על מרתון תל-אביב:

שני רצים נפגעו קשה, מרתון ת"א הופסק

בנו נפצע קשה במרתון: למה לא דחו בשבוע?

קופות החולים לרופאים: אל תתנו אישורים למרתון ת"א

 

"האישור הרפואי אינו עוזר ומסתבר שאף מונע מאלפים להשתתף בפעילויות ספורט עממיות. הוא גם מעמיס על המערכת הרפואית וגם מסכן את הרצים, מכיוון שכשאתה נותן אישור אתה יכול לסכן את המשתתף, להשלות אותו ולהעניק לו שלווה מסוכנת. אנחנו שמחים על ההמלצה של המועצה הלאומית, מאחלים החלמה מהירה לנפגעים מהמרתון שהתקיים בת"א ומקווים שבעקבות המלצה זו המארגנים של המרוצים השונים יוכלו לקיים בשנים הבאות תחרויות ריצה עממיות עם משתתפים רבים וללא נפגעים", הסביר יו"ר איגוד רופאי המשפחה, פרופ' שלמה וינקר.

 

גם השנה וגם בשנה שעברה דרשו מארגני התחרות אישור רפואי מרופא בדבר כשירות הרופאים. אלא שקופות החולים והרופאים התנגדו לכך.

מפנים פצוע ממרתון תל-אביב. בשנה הבאה כבר לא יהיה צורך באישור רפואי (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
מפנים פצוע ממרתון תל-אביב. בשנה הבאה כבר לא יהיה צורך באישור רפואי(צילום: אורן אהרוני)

בדיון השתתף גם מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' ארנון אפק, ובו הוסכם כי הצורך במתן אישורים רפואיים לרצים בתחרויות כגון מרתון ת"א הינו מיותר ואף מסוכן. באיגוד רופאי המשפחה מסבירים כי האישור הרפואי נותן למתחרה תחושה שהוא כשיר להשתתפות. אלא שבכך המשתתפים עשויים לחוש שהם בריאים ולהתעלם מהבעיות שעלולות לצוץ במהלך הריצה, לא להקשיב לגוף שלו, להתייבש, וכך עלול להיגרם להם נזק גופני.

 

אחד מתפקידי המועצה הלאומית לבריאות הקהילה הוא להביא המלצות למנכ"ל משרד הבריאות במגוון נושאים, ובדיון שהתקיים הייתה תמיכה מלאה להמלצות ועדת מורן של משרד הבריאות שהוקמה בעקבות מקרה המוות במרתון תל אביב ב-2011. הוועדה המליצה שלצורך קביעת כשירות רפואית להשתתפות במרוצי ספורט עממי בעלי עצימות גבוהה יש להסתפק בהצהרה רפואית ואין צורך באישור רופא עבור כל משתתף. המלצה זו למעשה דומה לעמדת איגוד רופאי המשפחה בנושא.

 

המשמעות היא שהמשתתף ימלא הצהרת בריאות לפיה יוחלט אם הוא כשיר לבצע את הפעילות הגופנית. רק אם הוא לא יהיה מתאים, אז יצטרך לקבל אישור רפואי כדי להשתתף.

 

מארגני מרתון ת"א סיפרו בדיון שביחס לשנים עברו הייתה השנה ירידה של למעלה מ-10 אלפים רצים, וייתכן שהירידה נובעת במקרים רבים מכך שלא הצליחו להשיג אישור רפואי.

 

 





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
מרתון תל-אביב. כבר לא ידרש אישור רופא
צילום: עידו ארז
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים