שתף קטע נבחר

צילום: shutterstock

מהבוידעם למדינה: הכווייתים מחזירים רובים

הנסיכות הערבית במפרץ יצאה בקמפיין ציבורי לאיסוף כלי נשק ללא רישיון. חברי פרלמנט שביקשו לשמש דוגמה הופיעו בבית המחוקקים עם קלצ'ניקובים

אירוע ביזארי נרשם אתמול (יום ב') בבית המחוקקים של כוויית - ולאו דווקא בגלל הצעת חוק כזו או אחרת: חבר הפרלמנט עבד אל-חמיד דשתי צעד לתוך המבנה כמו שצועדים על השטיח האדום כוכבי הקולנוע בטקס האוסקר ובידו רובה קלצ'ניקוב לתדהמת הסובבים אותו.

 

מבצע השבת ציוד: מא"גים ורימונים הוחזרו לצה"ל

 

עוד חדשות בעולם :

הניח פצצה במרתון, ברח וקנה חלב. וידאו חדש

איש דת אולטרה-שמרן: זה היורש של חמינאי?

20 שנות מאסר לגברת הראשונה לשעבר

טרור בסיני: 24 שוטרים נפצעו בפיצוץ במחנה

 

דשתי לא הסתפק בכניסה המפתיעה, נעצר מול צלמי העיתונות והחל "לדגמן" את עצמו ואת כלי הנשק שבידו בתנוחות שונות. כעבור זמן מה התברר שחבר הפרלמנט הביא לבית הנבחרים את כלי הנשק שנמצא ברשותו ללא רישיון במסגרת המבצע הנרחב שיזמו הרשויות לאיסוף אמצעי לחימה לא מורשים מאזרחי המדינה.

 

נכנס לפרלמנט עם רובה קלצ'ניקוב בידו. המחוקק הכווייתי דשתי (צילום: AFP) (צילום: AFP)
נכנס לפרלמנט עם רובה קלצ'ניקוב בידו. המחוקק הכווייתי דשתי(צילום: AFP)
תצוגת התכלית של דשתי תואמה ביחד עם שלושה חברי פרלמנט נוספים, שגם הגיעו לבית המחוקקים עם רובי קלצ'ניקוב ואקדחים שנמצאים ברשותם ללא רישיון כדי לשמש דוגמה לציבור.

 

"שמשו דוגמה למי שחושש למסור את נשקו"

"אני קורא לכל חברי הפרלמנט שלא עלה בידם למסור את נשקם לנקוט בימים הקרובים יוזמה ולשמש דוגמה לכל אלה שחוששים ממסירת נשקם", הפציר דשתי בעת שנפרד מהקלצ'ניקוב האישי שלו.

 

חבר הפרלמנט עבדאללה א-תמימי, שגם נענה ליוזמה והשיב לרשויות רובה קלצ'ניקוב, קרא לאזרחי כוויית לשתף פעולה בנושא עם משרד הפנים. "מסירת הקלצ'ניקוב שלי היא מסר לכולם שחברי הפרלמנט הם הראשונים שמיישמים את החוק", אמר א-תמימי. הוא הוסיף שאין שום הצדקה לכך שלאזרח המדינה יהיה נשק או תחמושת בלתי מורשים על רקע התפשטות ארגוני הטרור באזור, ובראשם "המדינה האיסלאמית" (דאעש).

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
בניגוד לחברי הפרלמנט שביקשו לשמש דוגמה, יש כאלה בכוויית שדווקא סבורים שההתפתחויות האחרונות באזור מדאיגות את האזרחים ומקשות עליהם להשיב את כלי הנשק הלא מורשים שנמצאים ברשותם לצורך הגנה עצמית.

 

משגר נגד טנקים ורימונים

מאז תחילת המבצע בשבוע שעבר, טוענים במשרד הפנים הכווייתי, השיבו תושבי המדינה מאות כלי נשק וטונה של תחמושת לידי הרשויות. לצד כלי הנשק, הקליעים והמחסניות שקיבלו לידיהם, הופתעו הרשויות הכווייתיות לקבל גם משגר נגד משוריינים וארגז רימונים.

 

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

אין זו הפעם הראשונה שהשלטונות בכוויית יוצאים בקמפיין נגד כלי נשק לא מורשים. מאז תום הכיבוש העיראקי בכוויית ב-1991 אספו רשויות המדינה מהאזרחים מאות אלפי כלי נשק.

 

האינפלציה בהחזקת כלי נשק ואמצעי לחימה ללא רישיון איננה רק מנת חלקה של כוויית. במדינות רבות במזרח התיכון נאבקים בתופעה של ירי באוויר בכלי נשק לא מורשים באירועים שונים כמו שמחות, הלוויות ונאומים של אישי ציבור אהובים.

 

בלבנון, למשל, במסגרת הדיאלוג בין תנועת חיזבאללה לבין מחנה מתנגדיה בזרם "אל-מוסתקבל", הסכימו הצדדים כי יש לעקור מהשורש את התופעה של ירי שמחה באוויר. בנאומו האחרון של מזכ"ל חיזבאללה, חסן נסראללה, הוא קרא לציבור תומכיו שלא לירות באוויר בזמן נאומו, וקריאתו נענתה בהפרחת בלונים בשמי רובע הדאחייה בביירות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
הפתיע עם הרובה בפרלמנט. המחוקק הכווייתי דשתי
צילום: AFP
מומלצים