שתף קטע נבחר

3 ימים ופתק: מאמץ אחרון לפני הבחירות

אין יותר סקרים, התעמולה מיצתה את עצמה, ומכאן רק עבודת השטח תוכל להביא קולות. מה המסר שיפמפם הרצוג למתלבטים? איך ישתמש הליכוד בבית היהודי? כמה מתנדבים גייס לפיד? וממה חושש כחלון? תוכנית עבודה

קמפיין בחירות 2015 - השלב האחרון: ביום שלישי יילכו אזרחי ישראל אל הקלפיות ויכריעו כיצד ייראו פניה של הממשלה הבאה ומי יהיה זה שירכיב אותה. שבועות ארוכים של מסע מפרך בצמתים, בקניונים, בכנסים פוליטיים, בשווקים ובחוגי המתלבטים יגיעו לסיומם וראשי המפלגות יתפנו לשלב הבא - ניהול המו"מ הקואליציוני. בינתיים, ועל מנת להגיע אליו בעמדה הטובה ביותר, מרכזים במפלגות הגדולות מאמץ של הרגע האחרון לשמור על התומכים, לשכנע את המתלבטים ובעיקר להדק היטב את העבודה ביום הבחירות, המוגדר קריטי וקובע.

 

מערכות הבחירות האחרונות הוכיחו כי ליום הבחירות עצמו משמעות גדולה גם מבחינת כוח הארגון וגם מבחינת האווירה שעשויה ליצור סחף לכיוונים מסוימים. נעילת הקמפיין היא בעצם הסימן ליריית הפתיחה של המשימה החשובה באמת. מרב המאמצים יושקעו בפיזור אלפי פעילים של כל מפלגה במוקדי הכוח שלה, יצירת צבע ואווירה ברחובות ושכנוע אגרסיבי של מתלבטים ומתנדנדים.

ראשי המפלגות בסוף השבוע (צילום: רועי עידן, אביהו שפירא, ג'ורג' גינסברג, עידו ארז, מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלי מנדלבאום) (צילום: רועי עידן, אביהו שפירא, ג'ורג' גינסברג, עידו ארז, מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלי מנדלבאום)
ראשי המפלגות בסוף השבוע(צילום: רועי עידן, אביהו שפירא, ג'ורג' גינסברג, עידו ארז, מוטי קמחי, גיל יוחנן, אלי מנדלבאום)

 

 

 

במחנה הציוני ירכזו את כל המאמצים בשמירה על המומנטום החיובי ותרגום שלו לפתקים שיגדילו את הפער. אלפי פעילים שהסתובבו בשבועות האחרונים בצמתים ובקניונים יפשטו על הקלפיות וידברו עם כל בוחר פוטנציאלי, יפעילו מערך טלפונים רחב וידגישו את החשיבות בהצבעה ליצחק הרצוג ובהחלפת שלטון נתניהו.

 

המסרים שהוכיחו את עצמם עד כה יימשכו גם ביום הקובע, אז ידגישו המתנדבים לבוחרים את סוגיית הפער. פער של חמישה מנדטים לפחות מהליכוד עשוי להקל על הרצוג במלאכת הרכבת הממשלה, ואילו פערים קטנים יותר יהפכו מבחינתו את המשימה למורכבת.

 

מנגד, חברי הכנסת מהליכוד יסיירו במוקדי הכוח המרכזיים של המפלגה, יחברו לפעילים המרכזיים בסניפים הגדולים ברחבי הארץ ויבקשו לוודא שהתומכים יוצאים להצביע. הם ימשיכו לחדד את המסר שעדיפה תמיכה בליכוד על פני הצבעה למפלגות ימין קטנות.

 

במפלגת כולנו מודעים לעובדה שלמרות הפופולריות בציבור של היו"ר משה כחלון, עדיין קיימים קשיים אובייקטיביים שמצריכים עבודה קשה יותר, בעיקר לאור העובדה שמדובר במפלגה חדשה שמתמודדת לכנסת בפעם הראשונה ושמנגנון ההרצה שלה עדיין חדש. ביומיים שנותרו תרכז כולנו מאמץ אחרון בתל אביב ותנסה לגייס תומכים ותיקים וצעירים מהעיר.

ראש בראש. פעילי המחנה הציוני והליכוד אלה מול אלה (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
ראש בראש. פעילי המחנה הציוני והליכוד אלה מול אלה(צילום: רועי עידן)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

גלעד ארדן עושה שוק (צילום: איתי בלומנטל) (צילום: איתי בלומנטל)
גלעד ארדן עושה שוק(צילום: איתי בלומנטל)

כחלון עצמו יערוך היום (א') כנס ראשון ואחרון בעיר, וינסה להמריץ כמה שיותר פעילים בתל אביב. עם זאת מבהירים שם שנקודות החוזק של כחלון לאורך כל הקמפיין יחודדו בימים האלה ועוד יותר ביום הבחירות: פריפריה, פריפריה, פריפריה. לקראת יום הבחירות נבחרו כ-80 ערים מרכזיות מהצפון עד הדרום ובהן יפוזרו כ-4,000 פעילי שטח, מרביתם מתנדבים שיצטרכו להוציא מצביעים פוטנציאליים מהבית, לעמוד בפתח הקלפיות ולשכנע את הבאים להצביע עבור כחלון.

 

ביש עתיד יחתמו את הקמפיין במה שהם מכנים "מסע ישראלי" הכולל מיניבוס של המפלגה ואיתו שיירה ארוכה של מכוניות שיגיעו לאזור הדרום, ואף יקיימו כנס פוליטי גדול במרכז - במודיעין. מחר (ב') תמשיך השיירה ליישובי הצפון, אז גם ינעל לפיד את הקמפיין בכנס גדול.

 

את בוקר יום שלישי יפתח לפיד יחד עם אשתו ליהיא בהצבעה בקלפי הקרובה למקום מגוריהם בתל אביב ולאחר מכן הוא יסייר במוקדים מרכזיים. עיקר תשומת הלב תופנה לעבודת השטח - שם ינסו כ-15 אלף פעילים מ-120 סניפים להביא כמה שיותר תומכים לקלפיות. על מנת להגיע מוכנים, קיימו בשבוע שעבר במפלגה "תרגיל יום בחירות", שבו נדרשו הפעילים לעבוד במתכונת יום בחירות כולל תרחישים כגון זיופי קולות, פתקים שנגמרו בקלפיות ואדישות של בוחרים.

 

בישראל ביתנו חולקו הפעילים בפריסה ארצית, אבל הדגש הושם על צפון הארץ ודרומה. הפעילות תתבצע הן בקרב אוכלוסיות דוברי רוסית והן בקרב דוברי עברית, ופעילי המפלגה יעבדו על מאגר התומכים הקבוע במקומות שבהם ישראל ביתנו קיבלה בעבר תמיכה גדולה, במטרה לעודד אחוזי הצבעה גבוהים בהם. הדגש יושם על אביגדור ליברמן כתשובה הביטחונית ועל אורלי לוי אבקסיס כתשובה החברתית למפלגות הימין האחרות.

נפתלי בנט בסיור בתל אביב. נלחמים במסרים של הליכוד (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
נפתלי בנט בסיור בתל אביב. נלחמים במסרים של הליכוד(צילום: מוטי קמחי)

בבית היהודי מבינים שיום הבחירות הוא קריטי על מנת לשמור על כוחה של המפלגה ואף להגדיל אותו למרות המסרים של הליכוד הקוראים לתומכי הימין להצביע למפלגה הגדולה ביותר.

יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט יצביע ברעננה ומיד לאחר מכן יסייר במוקדים רבים ברחבי הארץ וימריץ את הפעילים.

 

גם חברי הכנסת גויסו למשימה ויסתובבו לאורך היום במיקומים אסטרטגיים. בימים האחרונים פתחה המפלגה קו מתנדבים חדש הקורא לציבור להתנדב ביום הבחירות, ובינתיים נענו לפנייה כ-2,500 איש שיצטרפו ל-2,000 העובדים והמתנדבים הקיימים. הפעילים יצטיידו בחומרי הסברה, חולצות הקמפיין ובלונים בצבעי המפלגה.

 

עיקר הפעילות תרוכז בערי הפריפריה ובמעוזי הציונות הדתית המובהקים, בהם היישובים ביהודה ושומרון ובירושלים, שם ינסו במפלגה להביא לאחוזי הצבעה גבוהים במיוחד. הקו של המתנדבים לשכנוע המתלבטים: הבית היהודי היא הימין החברתי ורק בית יהודי גדול ישמור על ביבי בכל הסדר עתידי.


פורסם לראשונה 14/03/2015 23:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
נתניהו והרצוג. שלושה ימים אחרונים
צילום: רויטרס
מומלצים