שתף קטע נבחר

הנזק הכלכלי של "צוק איתן": 3.5 מיליארד שקל

בדו"ח השנתי של בנק ישראל מצוין כי הפגיעה בענף התיירות עומדת על 2 מיליארד שקל ו-1.5 מיליארד שקל נוספים נובעים מפגיעה בביקושים במשק. לטענת בנק ישראל, הנזק שנגרם לתעשייה איננו משמעותי

"צוק איתן" גרם לפגיעה כלכלית במשק הישראלי בהיקף של 3.5 מיליארד שקל או 0.3% תוצר. כך עולה מפרק בדו"ח השנתי של בנק ישראל שפורסם היום. על פי הדו"ח, רק מלחמת לבנון השנייה גרמה בשני העשורים האחרונים לנזק גדול יותר, שמוערך ב-0.35-0.5% תוצר.

 

כתבות נוספות בנושא"צוק איתן" :

 

הנזק הכלכלי ממבצע "צוק איתן" נובע מפגיעה בענף התיירות , בהיקף מוערך של כ-2 מיליארד שקל ומפגיעה בביקושים במשק (ירידה בצריכת הדלק, ירידה ברכישות מזון, ירידה בהוצאה על תרבות, פנאי ובידור) בהיקף של 1.5 מיליארד שקל. לטענת כלכלני הבנק המרכזי, הנזק שנגרם לתעשייה אינו משמעותי.

 

בבנק ישראל מציינים כי אופיו והיקפו של הנזק הכלכלי שנגרם ממבצע "צוק איתן" מלמדים שהתעשייה הישראלית הפכה לעמידה יותר מבעבר בפני ההשפעות של מבצעים צבאיים. עם זאת, יש לתת את הדעת על הנזק הנגרם לתיירות בעיקר מכיוון שמדובר בענף שמספק עבודה לאזרחים רבים, ודווקא לבעלי ההכנסות הנמוכות שביניהם.

 

בנוסף, מציינים בבנק כי "הנזק ליצוא שירותי התיירות אינו נגרם רק במהלך ימי הלחימה עצמם, אלא גם ובעיקר מכיוון שהפגיעה נמשכת מעבר להם. הפעילות אינה מתאוששת באופן מיידי, והיא שבה לרמתה בתקופה שקדמה ללחימה רק לאחר כשנה".

 

באשר לירידה בהיקף הצריכה, בבנק ישראל מציינים כי במהלך מבצע "צוק איתן" ירידה זו הייתה חדה יותר מאשר במהלך מלחמת לבנון השנייה. בבנק מייחסים זאת לאורכו של מבצע "צוק איתן" (50 יום, לעומת 34 יום במלחמת לבנון השנייה) ולעובדה שמאז 2006 התרחב טווח הפגיעה של הטילים והרקטות הנורים על ישראל וישובים רבים יותר נמצאו בקו האש.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: באדיבות עיריית ראשון לציון
נזק גדול לתיירות: פינוי נפלים בחוף הים בראשון לציון (ארכיון)
צילום: באדיבות עיריית ראשון לציון
מומלצים