שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    14 הפלאפליות הטובות בישראל
    תאכלו משהו בדרך לקלפי: דרור פילץ מכתיר את 14 הפלאפליות הטובות בישראל, סודיות ומפורסמות כאחת. מהכדורים הירוקים שבדוכן המיתולוגי בבאר שבע ועד לעראפי שבעכו - הרשימה המלאה

    אני חייב להודות ולהתוודות: רוב האנשים שמכירים אותי בטוחים שאני 100% קרניבור, משתתף קבוע באורגיות של בשרים ויין - מקסימום גונב מפעם לפעם דג בתוך צלחת של חריימה.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    אבל האמת היא שאהבה לא פחות גדולה שלי הם כדורי חומוס בכיס של לחם, או במילים אחרות: פלאפל, ואם אפשר - לצד בקבוק קפוא מזכוכית של דיאט קולה בצד.

     

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     

    מה לגבי הכיסוי? אני מאוד אוהב לקבל את הפלאפל שלי בפיתה דקיקה ורגילה ולא במיני פיתות הספוג בעבודת יד. עזבו אותי מהגימיק הזה. כמו כן, אני לא סובל שמכינים את הכדורים מאותה מכונה שיורה אותם כמו מרגמה לתוך השמן. הם מצידם חייבים להיות עשויים בעבודת יד ואם אפשר – מאורכים, בסגנון המצרי, או סתם גדולים ועגולים ובכל מקרה לא מיניאטוריים.

     

     

    פעם פלאפל עלה גרוש, מקסימום גרוש וחצי. היום כבר מדובר בסיפור שהפך לפעמים, ומסיבות לא ברורות, לעסק לא זול וזה עוד לפני שלוקחים בחשבון את דו"ח החנייה, שכן רוב הפלאפליות נמצאות במקומות שקשה מאד לחנות בהם.

     

     (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
    (צילום: צביקה טישלר)

     

     

    לכל אחד יש את זכרון הילדות של מהפלאפל השכונתי. לכן אני בטוח שלכתבה הזו יהיו אינספור תגובות ואינספור ביקורות. ובכל זאת – מצורפת רשימת

    המומלצים שלי, הפלאפליות הטובות בעיני בארץ, אלו שבכל פעם כשאני באזור או קרוב, אני מחנה ומוריד איזו מנה. או שתיים.

     

    1. עראפי | עכו

    עכו הופכת - ובצדק - לבירת קולינריה ישראלית בשנים האחרונות, בזכות האוכל והשוק התוסס. הפלאפליה של עראפי בכיכר שבכניסה לשוק לא מביישת את המוניטין. הכדורים שמוגשים בתוך הפיתה ירוקים וגדולים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים. הוסיפו מסלט הכרוב האדום שמוגש לצדו ולא תתאכזבו.

     

    • עראפי. כיכר פרחי, עכו העתיקה, בכניסה לשוק. א'-שבת 9:00-16:00

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    2. הפלאפל של דיאנה | נצרת

    את הפלאפל המיתולוגי הזה של נצרת אני עוד זוכר מילדותי. היינו מגיעים לכאן, אני ואבא שלי, בשבת לטפל באוטו שלנו במוסך הסמוך. את הדוכן הקים אביו של דוחול ספאדי, לפני מעל ל-40 שנה, מתחת לקולנוע דיאנה. מאז ועד היום שומר המקום על איכות ועל המתכון המסורתי, כשזהו המקום היחיד ברשימה שהתוספות בעיני מרשימות לא פחות מכדורי הפלאפל המאורכים, מצופי הסומסום. אולי הפלאפל הטוב בישראל.

     

    • פלאפל דיאנה. פאולוס השישי 51, נצרת. א'-שבת 9:00-24:00

     

    3. קצבים בעמק | רמת ישי

    בדרך לצפון שווה לעצור בשווארמיה המצוינת הזו (שעליה כתבנו כאן) גם בזכות הכדורים. מגישים כאן פלאפל בתיבול מתובל ומיוחד, עם מעט בהרט ובפיתות נהדרות.

     

    • קצבים בעמק. תחנת דלק רמת ישי. א'-ה' 10:00-24:00. ו' 10:00-15:00

     

    4. פלאפל ג'ורג' | חיפה

    בחיפה היא כביכול עיר מיתולוגית של פלאפליות (וכמובן - שווארמיות. אבל זה סיפור אחר), ו"מישל" "אוריון", ו-"הזקנים" הם רק כמה מהם. ג'ורג', קרוב משפחה של פלאפל הזקנים, היה במשך שנים קבלן בניין עד שהחליט להקים את דוכן הפלאפל הזה, עם מתכון בהשראת זה של הפלאפלייה הידועה. הוא מפצה על הוותק באיכות - מגישים כאן מנות עם כדורים גדולים, עם טחינה וכמובן חריף מעולה. שווה מאד ביקור.

     

    • פלאפל ג'ורג'. יוחנן הקדוש 26 , וואדי ניסנאס, חיפה. שבת 7:00-17:00

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    5. אבו אחמד | חיפה

    בוואדי סאליב שבעיר התחתית של חיפה, ממש ממול למסעדה הרומנית יונק ("מפגש הגלידה") מכין אבו אחמד את הפלאפל המשובח שלו. נכון, זה מפתה להיכנס לאיזה קבב רומני או ארבע על הדרך, אבל הדוכן הזה מגיש למסעדה הוותיקה פייט ראוי – בפרט כשרעבים ו"יונק" עוד סגורה - בשעות הצהריים המוקדמות. תמיד טרי וטעים.

     

    • אבו אחמד. קיבוץ גלויות 34 חיפה. א'-ו': 8:30-18:00

     

    6. פלאפל שופ | רעננה

    בעיר המנומנמת הזו שבשרון, שאין מה לאכול בה מאז שסגרו את "קפולסקי", פתחו לפני כמה שנים את דוכן פלאפל שופ בדוכן במזרח הרחוב הראשי אחוזה, שנראה למען האמת כאילו היה כאן מאז ותמיד. במקום מגישים פיתות מושקעות של אינטליגנטים - עם כדורי פלאפל צבעוניים בטעמי פסטו, צ'ילי ועוד. שיחוק.

     

    • פלאפל שופ. אחוזה 81 רעננה . א'-ה' 10:00-20:00 . ו' 9:30 – 15:00

     

    7. כדורי | הוד השרון

    צריף לא גדול על הדרך, שעל היעדר היומרות בעיצוב והנגישות (מחפשים חנייה? בהצלחה עם זה), מפצים חומרי הגלם הטריים - הסלט תמיד חתוך דק וטרי, הפיתות, סלט הפלפלים החריפים וכמובן הפלאפל.

     

    • כדורי. דרך רמתיים 59 (בתחנת הדלק) הוד השרון. א'-ה' 11:00 -20:00

     

     (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
    (צילום: דנה קופל)

     

    8. הפלאפל של דוד | תל אביב

    בואו נשים את הקלפים על השולחן: דוכני הפלאפל בתל אביב, כמו גם רוב האוכל המהיר בעיר, רחוקים מלהרשים. יוצא דופן בין השאר המקום הקטן הזה שבשכונת מונטיפיורי. שני שולחנות עומדים לרשות הסועדים כשמהשמן הטרי מוציא המוכר כדורים ירוקים, רכים מבפנים ומתפתצים מבחוץ. הפיתות טובות וגם הטחינה. שווה.

    • הפלאפל של דוד. שדרות יהודית 13 תל אביב. א'-ה' 8:00-20:00. ו 8:00 – 15:00

     

     (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
    (צילום: Shutterstock)

     

    9. הקוסם | תל אביב

    בית המרקחת הבוהק הזה הפך עם השנים לאימפריית אוכל מהיר ישראלי: בריק טריפוליטאי, שווארמה, סלטים טריים וכמובן פלאפל ברמת ביצוע מרשימה. נהדר!

     

    • הקוסם. שלמה המלך פינת קינג ג'ורג' תל אביב. א'-ה': 9:30-23:00, ו': 9:30-16:00

     

     (צילום: אביגיל עוזי) (צילום: אביגיל עוזי)
    (צילום: אביגיל עוזי)

     

    10. תדמור | תל אביב

    מזה שנים שהדוכן הוותיק הזה מחזיק את אותם העובדים ועל הדרך גם שומר על רמה מרשימה במשך מעל ל-30 שנה, וזה עוד לפני שדיברנו על הסחוג הנפלא. ביקור חובה אם אתם באזור דרום תל אביב.

     

    • תדמור. סלמה 98 תל אביב. א'-ה' : 8:00 – 21:00. ו' 8:00-15:00

     

    11. עספור | יפו

    מול גן תמר היפואי, נמצא הפלאפל הסודי הזה. דלת חומה מובילה למטבח המקום, שפתוח רק בשבת משש בבוקר ועד שנגמר – והתור בהתאם, ארוך ומפותל. המנה מצדיקה את ההמתנה  בזכות הכדורים המעולים, הפיתות הדקות והלא ספוגיות והטחינה המצוינת.

     

    • עספור - הפלאפל הסודי של המכורים. רחוב אמונים 11 , יפו מול גן תמר. פתוח רק ביום שבת. מ6:00 עד שנגמר. בד"כ 10:30-11:00.

     

     (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    (צילום: shutterstock)

     

    12. דונר | יהוד

    בעצם שווארמיה טורקית, עם שלושה סוגי עמודי דונר שבנוסף לכל אלה, מגישים פה כדורי פלאפל משובחים, מהטובים שיש. את הפלאפל מכינה לירז, שמטגנת אותם רק לאחר ההזמנה.

     

    • דונר. שבזי 18 יהוד. א-ה 10:00-22:00

     

    13. שלום פלאפל | ירושלים

    הפלאפליה הוותיקה הזו, שהייתה ממוקמת פעם בכוך סמוך, עברה למיקומה הנוכחי לפני מספר שנים. המנה הרגילה היא כאן היא פלאפל באשתנור - לאפה כמו שקוראים לה מחוץ לבירה, רק עבה וקטנה יותר. בפנים מורחים חילבה (אלוהית!) וסחוג, מוסיפים כדורים לבנים (ללא עשבי תיבול), מועכים קלות, מפזרים סלט עגבניות ומלפפון חמוץ וסוגרים. נוסטלגי ועדיין טעים.

     

    • פלאפל שלום. בצלאל 34, ירושלים. א'-ה' 9:00-21:00

     (צילום: רפי אהרונוביץ' ) (צילום: רפי אהרונוביץ' )
    (צילום: רפי אהרונוביץ' )

     

    14. הפלאפל הירוק | באר שבע

    פנינה אמיתית בעיר שאין בה יותר מדי דברים טובים לאכול על הדרך, למרבה הצער (יוצאת דופן שיפודיית אמונה, אבל זה כבר סיפור אחר). הפלאפל פה נטול יומרות – פשוט אבל כמו שצריך. בקיצור, מושלם.

     

    • הפלאפל הירוק. קרן קיימת 70 פינת טרומפלדור , באר שבע. א'-ה': 8:00-19:00, ו': 8:00-15:00.

     

  1. דרור פילץ הוא גרגרן מושבע ומומחה בבשר ועישונו. סדנאות עישון הבשרים של דרור פילץ מתקיימות פעמיים בחודש, בימי שישי בצהריים במטעו שבגני יהודה. לפרטים נוספים: היכנסו לאתר של דרור פילץ  או לפייסבוק

     


  2.  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים