שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

המהפך של הרצוג או הקדנציה הרביעית של נתניהו: ישראל הולכת לקלפי

הבחירות יצאו לדרך: ב-7:00 בבוקר נפתחו הקלפיות, 5,883,365 ישראלים יוכלו להשפיע על מה שהפך למטבע לשון בבחירות 2015 - החיים עצמם. לבני ויתרה על הרוטציה, והליכוד הפיץ הקלטה מפוברקת של כחלון. הרצוג: "הבחירות הן בין שינוי ותקווה לייאוש ואכזבה". נתניהו הצביע: "לא תהיה ממשלת אחדות". צפו במשדר המיוחד מאולפן ynet

מהפך של המחנה הציוני בראשות יצחק הרצוג או קדנציה רביעית של הליכוד בראשות בנימין נתניהו ? עכשיו - הכוח בידיים שלכם.

 

הבוקר (יום ג') ב-7:00 נפתחו 10,119 קלפיות ברחבי הארץ, ו-5,883,365 בעלי זכות הצבעה יזכו בהזדמנות להשפיע על סדר יומה של המדינה או על מה שהפך כבר למטבע לשון בבחירות 2015: החיים עצמם. ההצבעה תימשך עד 22:00 ברוב היישובים. ביישובים קטנים (עד 350 תושבים) נפתחו הקלפיות בשעה 08:00 וייסגרו בשעה 20:00. ynet מלווה את יום ההצבעה בשידורים ישירים ממוקדי העניין. צפו במשדר המיוחד מאולפן ynet.

 

 

מהפך או קדנציה רביעית. נתניהו והרצוג הצביעו (צילום:  מוטי קמחי, מרק ישראל סלם ג'רוזלם פוסט) (צילום:  מוטי קמחי, מרק ישראל סלם ג'רוזלם פוסט)
מהפך או קדנציה רביעית. נתניהו והרצוג הצביעו(צילום: מוטי קמחי, מרק ישראל סלם ג'רוזלם פוסט)

 

צילמתם סלפי בקלפי? שלחו לאימייל האדום שלנו

 

יו"ר המחנה הציוני יצחק הרצוג הצביע עם רעייתו מיכל בתל אביב. "הבחירות הן בין שינוי ותקווה לייאוש ואכזבה. מי שרוצה שינוי ותקווה ועתיד טוב יותר לישראל, שיצביע עבור המחנה הציוני בראשותי וייתן לי את המנדט בכל הכוח כדי להקים את הממשלה בישראל ולהצעיד את המדינה לכיוונים טובים יותר", אמר הרצוג. "אני מאחל יום בחירות מוצלח לעם ישראל".

הרצוג ורעייתו מיכל מצביעים בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
הרצוג ורעייתו מיכל מצביעים בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

מס' 2 במחנה הציוני ציפי לבני, שוויתרה אמש על הרוטציה בתפקיד ראש ממשלה, אמרה לאחר הצבעתה: "אני חשבתי שהכיכר ביום ראשון בערב הדגימה על מה אנחנו נלחמים. זה מאבק בין ציונות לקיצוניות".

 

ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו הצביע בירושלים כמה דקות לאחר פתיחת הקלפיות יחד עם רעייתו שרה ובנם יאיר. "אני אתקשר אחרי הבחירות קודם כול לנפתלי בנט ואחר כך לחבריי במחנה הלאומי", אמר נתניהו. "לא תהיה ממשלת אחדות לאומית עם מפלגת העבודה".

 

יו"ר מפלגת כולנו, משה כחלון, אמר לאחר שהצביע בחיפה: "זה סיום של קמפיין ארוך ומתיש, הרבה מרץ. הייתה הרבה תמיכה ואהדה, ואני מקווה שבערב נביא תוצאות. במשך כל התקופה ניסו להסיט אותנו לנושאים אחרים והייתה התעקשות שלנו לדבר על הצעירים ועל יוקר המחיה ולחיות פה טוב".

 

יו"ר ישראל ביתנו, השר אביגדור ליברמן, אמר לאחר שהצביע בנוקדים: "אני קורא לכל אזרחי ישראל לצאת ולהצביע למפלגה ציונית כלשהי, זה לא משנה אם זה מרצ, ישראל ביתנו, או בית יהודי. העיקר לצאת ולהצביע למפלגה ציונית כי חשוב לשמור על אופייה, על הצביון היהודי והציוני של מדינת ישראל".

 

ציפי לבני מצביעה (צילום: צביקה טישלר, "ידיעות אחרונות") (צילום: צביקה טישלר,
ציפי לבני מצביעה(צילום: צביקה טישלר, "ידיעות אחרונות")

 

כחלון הצביע בחיפה (צילום:  EPA) (צילום:  EPA)
כחלון הצביע בחיפה(צילום: EPA)

יו"ר יש עתיד, ח"כ יאיר לפיד, הצביע אף הוא בתל אביב מלווה ברעייתו ליהיא. "אנחנו פה כי אנחנו נלחמים על מדינת ישראל. אנחנו נלחמים גם נגד האפשרות שבסוף היום הזה במקום ממשלה טובה שמביאה שינוי ותקווה למדינת ישראל נגמור את זה עם ממשלת אחדות של ביבי, בוז'י והחרדים, שתמכור את כל הנכסים הישראליים, תחזיר את התקציבים לישיבות, תבטל את השוויון בנטל ותגיע למצב שבו לוקחים כספי ציבור שמיועדים להורדת הצפיפות בכיתות ולאימהות חד-הוריות ולמעונות יום - ויעבירו אותם שוב לסחטנות פוליטית".

 

גם יו"ר הבית היהודי, השר נפתלי בנט, הצביע בשעת בוקר מוקדמת מלווה ברעייתו גילת. "היום זה היום שלנו. זה היום של כל מי שאוהב את ארץ ישראל, שאוהב את ירושלים, כן - ירושלים של זהב, אפילו בקול צרוד", אמר בנט סמוך לקלפי ברעננה. "זה היום של כל מי שאוהב את חיילי צבא הגנה לישראל. היום ישראל מרימה את הראש. הבוקר חסר לי מאוד אורי אורבך ז"ל, שאמר פעם שהבית היהודי זה גשר - לא גשר במובן שדורכים עליו, אלא גשר שמתחברים ממנו. היום עם ישראל מתחבר. בוקר טוב ישראל".

ליברמן הצביע בנוקדים (דוברות ישראל ביתנו) (דוברות ישראל ביתנו)
ליברמן הצביע בנוקדים(דוברות ישראל ביתנו)

נשיא המדינה ראובן ריבלין הצביע בירושלים. "אני קורא לכל אזרחי ישראל, לא רק להשתתף בחגיגה אלא גם לקחת את גורלם בידם ולהכריע על עתידה של המדינה כפי שהם רואים זאת", אמר הנשיא. "כל אחד על פי דרכו, כל אחד על פי השקפת עולמו בדרך שבה אנחנו נוכל לדאוג לנערינו, לנכדינו ולזקנינו, כדי שנוכל לדאוג ולקבוע את גורלם של אותם מאזרחי ישראל הנמצאים בעוטף עזה או בגבול הצפון למשימות ולמטלות הרבות שקיימות על מדינת ישראל בנושא הביטחוני, הכלכלי, החברתי והמדיני. ולכן אני קורא לכל תושבי מדינת ישראל – קחו גורלכם בידכם! קחו את גורלה של המדינה! בואו והצביעו! זו לא רק זכות, זאת גם חובה במידה רבה".

 

הנשיא ריבלין קרא לאזרחים להצביע (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הנשיא ריבלין קרא לאזרחים להצביע(צילום: גיל יוחנן)

יו"ר ש"ס דרעי הצביע בירושלים (צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות") (צילום: אוהד צויגנברג,
יו"ר ש"ס דרעי הצביע בירושלים(צילום: אוהד צויגנברג, "ידיעות אחרונות")

ההצבעה של ליצמן (צלום: נעם ריבקין פנטון) (צלום: נעם ריבקין פנטון)
ההצבעה של ליצמן(צלום: נעם ריבקין פנטון)

מתוך 10,119 הקלפיות, 2,500 יהיו נגישות לנכים. 255 קלפיות יוצבו בבתי חולים ו-27 בבתי סוהר. בנוסף לספירה הרגילה בקלפיות ייספרו בוועדת הבחירות, בתום יום ההצבעה, גם הקלפיות המיוחדות והקלפיות מבסיסי צה"ל ומנציגי ישראל בחו"ל. מדובר במאות אלפי מעטפות.

 

פחות מ-12 שעות לפני הבחירות הודיעה ח"כ ציפי לבני, הממוקמת במקום השני ברשימת המחנה הציוני, כי תוותר על הרוטציה. לבני אמרה: "המטרה היא להחליף את נתניהו. אני עשיתי את המעשה שלי. עכשיו תורם של אזרחי ישראל לעשות את המעשה שלהם".  

ראש הממשלה נתניהו מצביע עם בנו יאיר (צילום:  מרק ישראל סלם ג'רוזלם פוסט) (צילום:  מרק ישראל סלם ג'רוזלם פוסט)
ראש הממשלה נתניהו מצביע עם בנו יאיר(צילום: מרק ישראל סלם ג'רוזלם פוסט)

נפתלי בנט ורעייתו בדרכם להצביע (צילום: עופר עמרם) (צילום: עופר עמרם)
נפתלי בנט ורעייתו בדרכם להצביע(צילום: עופר עמרם)

 

רגע לפני פתיחת הקלפיות עסקו בכל המפלגות בחידוד המסרים האחרונים לפעילים שיפגשו את ציבור הבוחרים בכניסה לקלפיות. חלק מהמפלגות ינקטו אסטרטגיה שגובשה לשעות האחרונות, ובמפלגות אחרות ישמרו על הקו הקיים עד הרגע האחרון מתוך הנחה שהמסרים הוכיחו את עצמם.

 

כך או כך, המועמדים והאסטרטגים יודעים כי יום הבחירות הוא קריטי בעיצוב המפה הפוליטית החדשה שתתגבש עם תום ספירת הקולות. למודי הניסיון מהבחירות הקודמות יודעים לספר כי לאווירה שתיווצר תוך כדי ההצבעה יש משמעות דרמטית בתוצאות הסופיות.

 


 

המחנה הציוני - העברת מנדטים מלפיד 

בשעות האחרונות לפני יריית הפתיחה של בחירות 2015 עמלו במפלגות לאתר את המתלבטים ולהעביר מצד אחד למשנהו מנדטים מתנדנדים. במחנה הציוני פתחו את הבוקר המסכם בישיבה עם היו"ר והמועמד לראשות הממשלה יצחק הרצוג, שם תודרכו הפעילים המרכזיים בקו החדש. לפי הנתונים הפנימיים במטה, ניתן להעביר בין שניים לשלושה מנדטים מיש עתיד למחנה הציוני ולמטרה זו הוכוונו הפעילים.

 

"יש שלושה מנדטים של המחנה הציוני שכרגע 'חונים' אצל לפיד", אמר גורם במטה של הרצוג. "אנחנו כרגע צריכים לעסוק אך ורק בשאלת הפער ואחר כך להתפנות לגוש. ברור שאם תהיה להרצוג הלגיטימציה להרכיב את הממשלה, ישנם סיכויים גבוהים שהוא גם יצליח. לעומת זאת, זה לא באמת משנה אם לפיד יכניס 11 או 14 מנדטים. השאלה היא איך מגדילים את הפער לטובת הרצוג על מנת שמלאכת ההרכבה תוטל עליו".

 

הרצוג עצמו כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "אחרי תקופה קשה של פילוג, אני מתכוון לאחד את ישראל. לשם כך, אני זקוק לקול שלכם. הכוח לעשות את השינוי – הוא בידיכם".

סלפי של הרגע האחרון עם הרצוג (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
סלפי של הרגע האחרון עם הרצוג(צילום: רויטרס)

במסרים החדשים של המחנה הציוני, שכוללים תדרוכים אישיים נגד יאיר לפיד, נכתב בין היתר: "כל קול שהולך ללפיד מבטיח את שלטון נתניהו. עדיף להחליף את ביבי על פני להכניס את בועז טופורובסקי (מס' 14 ביש עתיד, מ"א) לכנסת".

 

אלפי פעילים של המחנה הציוני, מצוידים בחומרי הסברה, יתפרסו החל משעות הבוקר בכל הקלפיות ברחבי הארץ וינסו לערוך שכנוע של הרגע האחרון. כל סניפי המפלגה בערים הגדולות וביישובים אחרים יפעלו משעות הבוקר, וגם ראשי ערים שמשתייכים למפלגה יתגייסו לרכז את התומכים בדרכם לקלפיות. חברי הכנסת והמועמדים חולקו לפי ערים וינסו לפעול, כל אחד לפי יכולותיו, על מנת להגדיל את אחוזי ההצבעה לטובת המפלגה. הרצוג עצמו יסייר בקלפיות ויעניק ראיונות כדי לדרבן את המצביעים לצאת מהבית.

הרצוג על קבר סבו, הרב הראשי לשעבר ()
הרצוג על קבר סבו, הרב הראשי לשעבר

כמה שעות לפני פתיחת הקלפיות עלה הרצוג לקבר סבו, הרב יצחק אייזק הלוי הרצוג, שהיה הרב הראשי של ארץ ישראל. לדבריו, "סבי חיבר את התפילה לשלום המדינה 'אבינו שבשמיים צור ישראל וגואלו ברך את מדינת ישראל ראשית צמיחת גאולתנו', תפילה שנאמרת בכל שבת בבתי הכנסת של הציונות הדתית. סבא שלי לחם בתוקף בספר הלבן מול האנגלים, ומצד שני ידע לחבר את העם והלך בדרכי נועם. הוא ההשראה שלי למנהיג שיכול לחבר את העם ולצד זה לשמור על האינטרסים שלו".

 

הליכוד - סיוע מראשי ערים 

בליכוד, לעומת זאת, ממשיכים במה שמכונה אצלם "קרב בלימה" ו"צמצום הפער". אנשי המפלגה ייעזרו בראשי הסניפים, ומאות פעילים בקלפיות וראשי ערים המזוהים עם המפלגה ינסו לדאוג לאחוזי הצבעה גבוהים במקומות "חזקים" של הליכוד. במטרה לבלום את הסחף בתוך הגוש, קיים בנימין נתניהו בימים האחרונים בליץ של ראיונות בתקשורת, השתתף בעצרת הימין, ושיגר מרואיינים לכל עבר שיבהירו כי כחלון אינו תשובה לליכוד. נתניהו כתב בעמוד הפייסבוק שלו: "לא תהיה ממשלת אחדות עם 'העבודה', כי אין דרך לגשר בין העמדות שלנו לבין העמדות שלהם".

בליץ ראיונות. נתניהו (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
בליץ ראיונות. נתניהו(צילום: רויטרס)

 

יש עתיד - מסרים נגד הרצוג ונתניהו 

ביש עתיד, שניפקה את ההפתעה הגדולה בבחירות הקודמות, נערכו במתכונת מתוגברת מבחינת פעילות השטח. המפלגה הודיעה מראש כי לא תעסוק בבזבוז תקציבים על שילוט ברחובות אלא תתמקד במנגנון יום הבחירות. בשבוע שעבר התקיים תרגיל של המפלגה המדמה יום בחירות, שבמהלכו הוכנו הפעילים לתקלות שונות שעלולות להתרחש ברגע המכריע.

הפעילים הוכנו לתקלות שונות. לפיד (צילום: אלעד גוטמן) (צילום: אלעד גוטמן)
הפעילים הוכנו לתקלות שונות. לפיד(צילום: אלעד גוטמן)

המטרה שסומנה היא לפנות לציבור רחב ככל האפשר דרך טלפונים מהמטה ודרך הרשתות החברתיות וכן להיאחז בקריאות של היו"ר לפיד לאורך היום לכל תומכיו לצאת לממש את זכות ההצבעה. אחד האתגרים הגדולים של יש עתיד הוא להתמודד בין היתר עם המתקפה של יתר מפלגות הגוש, ולצורך כך גובשו מסרים תקיפים נגד הרצוג ונגד נתניהו בכל הנוגע לסוגיית השוויון בנטל. אותם מסרים נועדו לבלום בריחת מצביעים בשעות האחרונות.

 

כולנו - סחף מהליכוד לכחלון 

קרב מרתק לא פחות צפוי בין הליכוד למפלגת כולנו של משה כחלון. האיש היחיד שנושא כיום את הפרופיל המדויק של מצביעי הליכוד נלחם על העברת הקולות אליו, והוא צפוי להגביר את הטון לאורך יום ההצבעה. המסר העיקרי, "ליכודניק אמיתי מצביע כחלון", יחודד על ידי אלפי פעילים שיתפזרו בתל אביב, בערי הפריפריה ובמעוזי התמיכה הגדולים המזוהים עם כחלון.

מושך קולות מהליכוד. כחלון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מושך קולות מהליכוד. כחלון(צילום: מוטי קמחי)

מוקד הטלפונים המרכזי של כולנו יערוך לאורך היום שיחות עם פעילים מרכזיים ועם תומכים מובהקים, ויבקש לוודא שייצאו להצביע ולהביא עמם כמה שיותר תומכים. כחלון, בעל האוריינטציה הימנית, כבר סחף לאורך הקמפיין פעילי ליכוד בולטים, ובאמצעות התקשורת ופעיליו בשטח הוא ינסה לייצר סחף של העברת מנדטים מהימין ובכללם מאוכזבי ליכוד וימנים הרואים את הנושאים הכלכליים כחשובים ביותר.

 

הבית היהודי - בנט ישמור על נתניהו 

אל הקרב על קולות הימין יצטרפו עוד שני מועמדים בולטים: יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט ויו"ר ישראל ביתנו אביגדור ליברמן. בנט הפעיל מערך מתנדבים שבאמצעותו גויסו כ-3,000 מתנדבים בנוסף על 2,000 עובדים ומתנדבים קיימים, ואלו ינסו לשכנע את מצביעי הגוש להצביע לבית היהודי ולא לליכוד בטענה שרק הבית היהודי ישמור על נתניהו להימנע ממסירת שטחים במצב של שיחות להשגת הסדר מדיני.

אלפי מתנדבים. בנט (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
אלפי מתנדבים. בנט(צילום: גיל יוחנן)

ישראל ביתנו - ליברמן יתמודד עם חמאס 

ליברמן מצדו ירכז מאמץ במאגר התומכים הקיימים שמכירים את המפלגה והצביעו לה בעבר. בנוסף, הפעילים ישקיעו מאמץ בקרב ציבור העולים באמצעות עבודה טלפונית ושכנוע פנים מול פנים בפתח הקלפיות. המסר העיקרי שיחודד הוא שרק ליברמן יוכל להיות שר הביטחון שיתמודד עם שלטון חמאס ועם האיומים הביטחוניים האחרים.

משקיף על תפקיד שר הביטחון. ליברמן (צלום: רועי עידן) (צלום: רועי עידן)
משקיף על תפקיד שר הביטחון. ליברמן(צלום: רועי עידן)

המפלגה תדגיש כי ליברמן הוא הגורם היחיד כיום במערכת הפוליטית שיכול לקבל הכרעות חשובות בתחומי הביטחון ובשל כך יש לחזק את מפלגתו. בקמפיין של היממה האחרונה הובלטה גם הח"כית החברתית בכנסת היוצאת, אורלי לוי-אבקסיס, שגם תסתובב במהלך היום בין הקלפיות ותחדד את הגוונים הכלכליים-חברתיים.

ניסיון לעבור את אחוז החסימה. גלאון (צילום: חן גלילי) (צילום: חן גלילי)
ניסיון לעבור את אחוז החסימה. גלאון(צילום: חן גלילי)

מרצ - פנייה לרגש מצביעי השמאל 

קרב אכזרי מתנהל גם בקרב המפלגות שמנסות לעבור עד כמה שניתן את אחוז החסימה. אחת מהן היא מפלגת מרצ, שיצאה בקמפיין של השעות האחרונות המבקש לפנות לרגש של מצביעי השמאל. הקמפיין נועד להבהיר שבלי מרצ בכנסת לא יהיו להרצוג מספיק ממליצים אצל נשיא המדינה, ובשל כך קוראים אנשיה למצביעי השמאל "לחזור הביתה". עשרות פעילי המפלגה יתרכזו ביום הבחירות בערים שבהן נרשמו אחוזים גבוהים בהצבעה לבחירות המקומיות, וינסו לשמור על כוחה של המפלגה.

 

יהדות התורה - מנסים לשכנע גם חילונים

ביהדות התורה התייצבו חברי הכנסת הוותיקים כדי להתקשר בעצמם למצביעים שעדיין מתלבטים - כולל חילונים. המטרה: לפצות על עשרות אלפי קולות מ"הפלג הירושלמי", חסידי הרב שמואל אוירבך, שפרשו ממנה ועלולים לגרוע לה את המנדט השביעי. שיירות מכוניות ועליהן מסכי ענק שידרו את סרטוני התעמולה של יהדות התורה ואת נאומי הרבנים בריכוזי החרדים.

 

הקריאה האחרונה לציבור: הצביעו מוקדם בבוקר, והרוויחו שתי מצוות - גם "ועשית ככל אשר יורוך", וגם "זריזין מקדימין למצוות".

העצרת של יהדות התורה בשבוע שעבר (צילום: AFP) (צילום: AFP)
העצרת של יהדות התורה בשבוע שעבר(צילום: AFP)

 

ש"ס - טלפונים למתלבטים

בש"ס העמידו מוקד טלפוני של טלפנים שיתקשר לתומכים פוטנציאליים של המפלגה. יו"ר המפלגה אריה דרעי הגיע בעצמו למוקד ודיבר עם מתלבטים.

 

כדי להעיר את השטח ביקר דרעי במאהלי "שאגת אריה", שהקימו תומכיו בבני ברק ובירושלים.

יו"ר ש"ס דרעי (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
יו"ר ש"ס דרעי(צילום: מוטי קמחי)

 

יחד - ישי עלה לקבר הרב עובדיה

את המאמץ האחרון לגייס קולות למפלגתו החדשה עשה יו"ר יחד, ח"כ אלי ישי, דווקא על קבר המרן של ש"ס המתחרה, הרב עובדיה יוסף, בתפילה להצלחה בבחירות. פטרונם הרוחני של ישי ותנועתו, הרב מאיר מאזוז, נרתם אף הוא, וערך טקס התרת קללות עבור מי שהתחייב להצביע עבור רשימה אחרת ולמען אלה שאיימו עליהם כי לא יזכו למחילה אם ישלשלו פתק קץ לקלפי.

 

אלי ישי עצמו, שעיקר התמיכה באה לו ממאוכזבי ש"ס והבית היהודי, ניצל את ערב הבחירות כדי להעביר מסר של פיוס ליושבי ראש שתי המפלגות, אריה דרעי ונפתלי בנט: "הבה נאחד כוחות... לא עת מלחמה היא... הגיעה השעה לשלב ידיים ולסיים את המחלוקות... בני איש אחד אנחנו". דרעי, מצדו, דחה את הפנייה. בנט לא הגיב לה.

איסוף סטודנטים. עודה ()
איסוף סטודנטים. עודה

הרשימה המשותפת - שכנוע בירדן

ראש הרשימה המשותפת איימן עודה נסע לפני כמה ימים לירדן, נפגש עם סטודנטים ערבים שלומדים שם, ודיבר עמם על חשיבות הצבעתם לרשימה. גם ח"כ אחמד טיבי נפגש עם סטודנטים

ישראלים שלומדים בג'נין ובשכם. אתמול יצאו אוטובוסים למחסומים בשתי הערים ואספו משם את הסטודנטים לצורך השתתפותם בהליך הדמוקרטי בישראל.

 

ברשימה המשותפת אמרו כי "עקב בעיות בנגישות וחסמים של אזרחי ישראל הערבים למערכת החינוך הגבוהה במדינה, אלפי סטודנטים לומדים באונברסיטאות בגדה. לכן וכחלק מהמאמץ להביא את כל בעלי זכות הבחירה לקלפי ביום הבחירות, הסטודנטים התארגנו לערוך כנסים גדולים באוניברסיטאות וארגנו הסעות מסודרות מהאוניברסיטאות בג'נין ובשכם".


פורסם לראשונה 16/03/2015 23:07

 

בהכנת הכתבה השתתפו מורן אזולאי, קובי נחשוני, חסן שעלאן, אחיה ראב"ד, עומרי אפרים, רועי קייס, איתי בלומנטל, נועם (דבול) דביר וגלעד מורג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים