שתף קטע נבחר

כמה עיתונאים זרים הגיעו לסיקור הבחירות?

לפי נתוני לשכת העיתונות הממשלתית, מעל 200 עיתונאים זרים נחתו בישראל לסיקור בחירות 2015. מדובר במספר שיא, ובגידול של למעלה מ-100% לעומת הבחירות הקודמות. פרופ' יוסי שיין, ראש החוג למדע המדינה באוניברסיטת תל אביב: "הגידול נרשם בגלל השאלה המרחפת באויר - האם תהיה הפתעה בבחירות"

מעל 200 עיתונאים ואנשי תקשורת מארצות שונות הגיעו בימים האחרונים לישראל כדי לסקר את מערכת הבחירות. לפי נתוני לע"מ (לשכת העיתונות הממשלתית), מדובר בגידול של למעלה מ-100% לעומת הבחירות הקודמות.

 

לכתבות נוספות בערוץ ymedia :

 

כשליש מהעיתונאים, לפי נתוני לע"מ, הגיעו הפעם מאירופה, והשאר מארצות הברית ומצפון אפריקה. בגני התערוכה בתל אביב הוקם עבור עיתונאי החוץ מרכז תקשורת מיוחד, שם יקבלו תדרוך מיוחד ומידע מקצועי במהלך יום הבחירות, ויוסבר להם התהליך להקמת הקואליציה בישראל שלאחר הבחירות.

יצחק הרצוג, יו"ר מפלגת העבודה ומנהיג המחנה הציוני (ביחד עם ציפי לבני). גם באירופה נשאלת השאלה: האם הבחירות האלו הן סוף עידן נתניהו? (צילום: EPA) (צילום: EPA)
יצחק הרצוג, יו"ר מפלגת העבודה ומנהיג המחנה הציוני (ביחד עם ציפי לבני). גם באירופה נשאלת השאלה: האם הבחירות האלו הן סוף עידן נתניהו?(צילום: EPA)
 

מנהל לע"מ, ניצן חן, אמר: "לבחירות בישראל יש השלכות על סדר היום הבינלאומי, לכן ההתעניינות הגדולה של עיתונאי החוץ, שהגיעו השנה במספר חסר תקדים יחסית למספר המגיעים בבחירות הקודמות".

 

לפני שבוע: בארה"ב התעניינו בתהליך השלום בקולומביה

כשבוע לפני הבחירות, נדמה היה שנושא הבחירות בישראל אינו מעסיק כלל את התקשורת הזרה בארה"ב. "ישראל היא רק פסיק", הסביר נועם ניב, עיתונאי בעבר ואיש עסקים בהווה, שחי בלוס אנג'לס מזה כ-30 שנה. "העיתונות והטלוויזיה בארה"ב כמעט ולא העלתה לכותרות את נושא הבחירות בישראל, אבל התמקדה בנאום נתניהו בקונגרס ובספיחיו".

 

ביל מאהר, מנחה הטלוויזיה היהודי של HBO, אמנם תקף את נתניהו - והתחושה היתה שהרוב משדרים אי אהדה לנתניהו ולא מקבלים את הפגיעה שלו באובמה - אבל אמריקה המשיכה בעת הזאת לעסוק בשלה. שלושת העיתונים הגדולים, ה"ניו יורק טיימס", ה"וושינגטון פוסט" וה-"LA טיימס" עסקו באייטמים כגון בעיית הזנות ברומניה, תהליך השלום בקולומביה או אירוע ירי שהתרחש באחת מעיירות ארה"ב.

כל זה השתנה בימים האחרונים, כשהחלה לרחף השאלה האם בוז'י תופס תאוצה והאם הוא יביא להפלת נתניהו ולהחלפת השלטון. אם באמת יהיה שינוי, המגמה תתחזק בליל הבחירות ולאחריו. ואם לא, תהיו בטוחים שבדיוק יום לאחר הבחירות אמריקה תמשיך לעסוק בשלה, כי ישראל לא נמצאת בראש סדר העדיפויות בסיקור הבינלאומי בארה"ב. גם אם תהיה הפתעה מרעישה, החדשות יעסקו בזה עוד שבועיים-שלושה, ואז יחזרו מהר לעסוק בקים קרדשיאן ובקניה ווסט.

 

גם אירופה מגלה עניין

פרופ' יוסי שיין, ראש החוג למדע המדינה באוניברסיטת תל אביב, שמתראיין הרבה בתקשורת הזרה, הסביר שההתעניינות הגדולה שהחלה בימים האחרונים היא בעיקר בשל העובדה, שאם בתחילת מערכת הבחירות נדמה היה שהתוצאות יהיו זהות לאלו של הבחירות הקודמות, התחושה השתנתה בימים האחרונים. "בבחירות הקודמות, ב-2013, לא הייתה התעניינות שיא בישראל הבוחרת כי לא היה אז שום 'איוונט'", הוא מסביר.

 

"לכן, עד לפני כשבוע עסקה התקשורת, בעיקר האמריקאית, בנאום של בנימין נתניהו בקונגרס, כשדעת הקהל - ובעיקר הדמוקרטים - נוטים לפסול את הגעתו לנאום מאחורי גבו של אובמה.

 

"תומס פרידמן כתב טור קשה בניו יורק טיימס נגד נתניהו, והשאלה שעמדה באוויר היא - האם ממשל אובמה עומד להפיל את נתניהו? אבל ככל שהתחזקה התחושה שאולי הבחירות האלו יביאו שינוי, ושמו של בוז'י הרצוג החל לעלות כמועמד שמסוגל להפיל את נתניהו, החלה התעניינות הולכת וגוברת בבחירות בישראל, מה שמסביר את הגידול במספר העיתונאים הזרים שמגיעים לסקר את הבחירות הנוכחיות".

 

"במקביל חלה עלייה בהתעניינות בנושא באירופה", מוסיף שיין "גם שם שואלים האם תהיה הפתעה בבחירות הנוכחיות והאם הבחירות האלו הן סוף עידן נתניהו. אמנם העיתונאים נזהרים ולא נוקטים עמדה חד משמעית, אבל הרגשת השינוי שבאוויר הביאה לכאן מספר שיא של עיתונאי חוץ".

 

"ברור שאם אכן יהיה שינוי, הם יישארו כאן. הסיקור יהיה רחב יותר, וגם הדעת הקהל העולמית תתמקד בהרכבת הממשלה החדשה בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
צילום: רויטרס
צילום: עמית מגל
פרופ' יוסי שיין
צילום: עמית מגל
מומלצים