שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    פירותיות: 5 בירות אביביות

    מבערים את החמץ עם בירות עשירות, שנייה לפני פסח: ליבי שפרלינג ממליצה על חמש בירות לא שגרתיות לפסח

    האביב מביא עימו מבול של בירות מתובלות, עסיסיות, עשירות בטעמים חדשים ומרוכזים, חלקן נשארו פה עוד מהחורף הקצר והתענוג כולו שלנו.

     

    עוד מתכונים בערוץ האוכל:

     

    שנייה לפני פסח, זוהי הזדמנות עונתית לטעום בירות שלא כולן זמינות במשך כל השנה ויחמיאו לבשרים צלויים ומעושנים, דגים ואפילו אוכל אסיאתי. אפיונן בכך שאינן קלילות לגמרי, בשונה מבירות הקיץ שאנחנו אוהבים, אלא מתהדרות בגוון נוסף, בדרך כלל שהשריה ארוכה מהרגיל של פרי או תבלינים ולפעמים גם שימוש בכשות מיוחד, שצובע אותן בטעם אחר.

     

    את הבירות שלפניכם טעמתי ב"פורטר אנד סאנס" (הארבעה 14, תל אביב) שם מגישים עשרות בירות בחבית (וזה עוד לפני שדיברנו על הבקבוקים) ובין השאר שלל מהדורות מוגבלות ומיוחדות, ששווה לתת להן צ'אנס בעונה זו של השנה.

     

    1. ג'ק פרוסט

    מבשלת פולר'ס האנגלית ממציאה את עצמה מחדש כל רבעון עם מהדורות מוגבלות, שהמוצלחות שבהן מגיעות ארצה ונמכרות בברים מרכזיים. הנוכחית מתובלת בפטל שחור והיא בירה ענברית עם ראש קצף עשיר, שבולטים בה טעמי פירות סגולים ואפילו קינמון. 4.5% אלכוהול. זמינה רק בחבית.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    2. סן ברנרדוס כריסטמס אייל

    אל תתנו לשם לבלבל אתכם: בירת אייל החזקה והמיוחדת הזו, שהמבשלה מוציאה כל שנה לקראת חג המולד, מתאימה לתקופה זו של השנה לא פחות מאשר לדצמבר - והיא תהיה זמינה בחביות לעוד חודשיים שלמים ומענגים לפחות. הסן ברנדוס החגיגית הזו עשירה ועמוקה ונהנית מאחוזי אלכוהול גבוהים במיוחד, כמתבקש מבירה עונתית.

     

    הצבע כהה ובאף ארומות של לחם בננה. בפה טעמים בולטים של ציפורן ובננה עד לסיומת ארוכה. מתאימה ללוות צלעות חזיר וברווז צלוי. 10% אלכוהול. זמינה גם בבקבוק.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    3. נגב בלייזר

    החבר'ה של בלייזר, מגזין הגברים שאני הכי נהנית לקרוא, חוברים מדי שנה למבשלה ישראלית אחרת ומלווים את הברומאסטר בתהליך הבישול, עם הצעות משלהם וקריצה לטעם שהם אוהבים. הפעם הצליח להם במיוחד. נגב בלייזר החדשה היא בירה מעוננת, לא מסוננת, אדמדמה ומאוד פירותית. בתהליך המיוחד שעברה, השרו בה כשות משך שבועיים, מה שהעניק לה יופי של גוף. 6.9% אלכוהול. זמינה רק בבקבוקים ונשמח ללגום דווקא מהחבית.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

    4. יאקובסן סאאז בלונד

    אצל יאקובסן , מבשלת הבוטיק הדנית של קרלסברג, טעמנו בירה בסגנון אייל בלגי, עשירה בכשות הצ'כי סאאז (מכאן שמה), שנחשב לפרחוני ולארומטי במיוחד (בולט גם בבירה המאוזנת סטלה ארטואה).

     

    בהתאם, הבירה פרחונית ומפגינה מתיקות נעימה, כמעט ללא מרירות. מלווה יופי דגים נאים, פירות ים וגם ברבוניות מטוגנות. 7.1% אלכוהול. נמכרת בבקבוקים של 750 מ"ל. להשיג בחנויות יין ואלכוהול.

     

     

    5. ליפמנס קווה ברוט

    בירת קריק "גבוהה" ואיכותית במיוחד, אשר מושרים בה דובדבנים טריים משך שנה שלמה, מה שמעניק לה גוף מרוכז ובעיקר צבע ורוד עמוק יפהפה. הטעם עשיר ברבדים ובולטים בו פירות אדומים לצד חמיצות מצוינת. מלווה יופי סלטים ירוקים עם גבינה ופרי, קינוחים ופירות. שיחוק מומלץ למסיבת רווקות. 6% אלכוהול. זמינה רק בבקבוקים, בעיצוב הדור ומרשים כלשעצמו.

     

     (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
    (צילום: יחסי ציבור)

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים