שתף קטע נבחר

ריבלין מחכה: נציגי הסיעות יגיעו להתייעצות

נציגי הליכוד, המחנה הציוני, הרשימה המשותפת וש"ס יגיעו היום לבית הנשיא וימליצו על מועמדם להרכבת הממשלה. שאר המפלגות יגיעו ביום שני. מיד עם תום ההתייעצויות יחל באופן רשמי המשא ומתן הקואליציוני. ליברמן ידרוש את תיק הביטחון ובנט ידרוש אף הוא תיק בכיר. יהדות התורה תדרוש תקציבים למוסדות החינוך שלה

בזה אחר זה צפויים להגיע היום (יום א') נציגי הסיעות שנבחרו לכנסת בבחירות 2015 לסבב התייעצויות עם נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין. הנשיא ייפגש עם נציגי כל הסיעות, ישמע את המלצתם ולאחר סבב ההתייעצויות יטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על בנימין נתניהו.

הנשיא ביום הבחירות. צפוי להטיל את הרכבת הממשלה על נתניהו (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
הנשיא ביום הבחירות. צפוי להטיל את הרכבת הממשלה על נתניהו(צילום: גיל יוחנן)

 

על פי חוק יסוד הממשלה, מרגע שהנשיא מטיל את מלאכת הרכבת הממשלה על חבר הכנסת הנבחר, עומדים לרשותו 28 ימים. במצב שבו תידרש הארכה לתהליך, בסמכות נשיא המדינה על פי חוק לתת למועמד לראשות הממשלה 14 יום נוספים. בפועל, החוק מאפשר להמשיך את מלאכת הרכבת הממשלה עד 7 במאי, אך ריבלין סבור כי מדובר בתקופה ארוכה מדי ולכן גם הפציר ביו"ר ועדת הבחירות, השופט סלים ג'ובראן, לאפשר את תחילת ההתייעצויות עוד בטרם הוגשו התוצאות הרשמיות. מנכ"ל בית הנשיא, הראל טובי, אף שלח מכתב לכל ראשי המפלגות ובו הבהיר את עמדת הנשיא לפיה יש לסיים את הרכבת הממשלה כמה שיותר מהר לטובת הציבור בישראל.

 

הסיעה הראשונה שתגיע לבית הנשיא היא הליכוד, שנציגיה הוזמנו לשעה 10:00 בבוקר. כשעה לאחר מכן ייפגש הנשיא עם נציגי סיעת המחנה הציוני בראשות ח"כ איתן כבל. אליו יצטרפו ח"כ איציק שמולי, ח"כ עומר בר לב, איילת נחמיאס-ורבין ואייל בן ראובן. אחריהם יגיעו ללשכתו של ריבלין נציגי הרשימה המשותפת. בשעה 14:00 יגיעו להיוועצות במשכן הנשיא נציגי סיעת הבית היהודי, ואחריהם בזה אחר זה נציגי ש"ס ויהדות התורה. סבב ההתייעצויות בלשכת הנשיא יימשך גם מחר (יום ב'). הראשונים שיגיעו לבית הנשיא ביום שני יהיו נציגי סיעת "יש עתיד", ואחריהם נציגי הסיעות כולנו, ישראל ביתנו ומרצ.

 

 

מיד לאחר סיום ההתייעצויות עם הנשיא, יחלו באופן רשמי השיחות על המשא ומתן הקואליציוני, ורוב הדרישות בעניין התיקים וקווי היסוד של כל מפלגה כבר הובהרו. אחת המחלוקות העיקריות תהיה סביב תיק הביטחון שעליו מתעקש יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, שהציב את היעד הזה כמרכזי בקמפיין הבחירות שלו. יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט צפוי להיאבק גם כן על תיק בכיר, ככל הנראה שר החוץ, שבו חפץ גם יובל שטייניץ.

 

מחלוקת נוספת עשויה להתעורר סביב ועדת הכספים של הכנסת. משה כחלון (כולנו) דורש את הוועדה כחיזוק לציר הכלכלי שהוא מתכוון להוביל בכנסת הבאה, בנוסף לתיק האוצר

ורשות מקרקעי ישראל. לעומת זאת, ביהדות התורה רוצים גם כן את ראשות הועדה עבור ח"כ משה גפני, שעמד בראשה בכנסת ה-18.

 

מלבד הוועדה תבקש יהדות התורה גם את תיק הבריאות ושמירה על הסטטוס קוו נגד חקיקה אנטי חרדית. כמו כן תבקש המפלגה להעביר את הכספים הקואליציוניים למוסדות החינוך החרדיים כבר במסגרת תקציב המדינה, ולא במסגרת העברות נפרדות שמעוררות תרעומת בוועדת הכספים בכל פעם מחדש.

 

מחלוקת נוספת שתעלה לדיון נוגעת למספר השרים. בליכוד מעוניינים להעלות את מספר השרים ל-22 ואילו ליברמן ויו"ר ש"ס אריה דרעי מתנגדים לכך. בכנסת הקודמת אושר תיקון לחוק יסוד הממשלה ולפיו מספר השרים יהיה 18 בלבד. ליברמן היה מיוזמי החוק וכעת הוא מתנגד לערוך בו שינויים. אם לא יגדל מספר השרים, יהיה לכאורה קשה לעמוד בדרישותיהן של חלק מהמפלגות ובעיקר בדרישות של חברי כנסת מהליכוד שרשמו הישגים בפריימריז וציפו להשתדרג בכנסת הבאה ולכהן לראשונה כשרים.


פורסם לראשונה 21/03/2015 22:19

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מארק ניימן, לע"מ
הנשיא ריבלין
צילום: מארק ניימן, לע"מ
מומלצים