שתף קטע נבחר

האם סין תצליח להשפיע על מחירי הנפט?

לראשונה מזה כעשרים שנה, דרום קוריאה מייבאת נפט מקסיקני ומאותתת כי המלחמה על נתח השוק רחוקה מסיום. סין שעל פי הערכות, תייבא כ-60% מסך הנפט הנצרך במדינה, פותחת את שוק הזהב השחור ומנסה ולהשפיע על מחיר הנפט באמצעות פיתוח פעילות פיננסית. סקירה שבועית

השבוע נסחרו החוזים על הנפט במגמת ירידה, בסיכום שבועי נרשמה ירידה של 5%. ההסכם האיראני המתגבש מוסיף לחששות כי עודף ההיצע הנוכחי יגדל כשהנפט האיראני יחזור לשווקים . חבית נפט מסוג WTI נסחרת במחיר 43.7 דולר וחבית נפט מסוג ברנט נסחרת במחיר 54.34 דולר. משרד האנרגיה האמריקאי דיווח השבוע על עלייה נוספת במלאים של 9.6 מיליון חביות נפט,לעומת צפי לעלייה של 4.1 מיליון חביות נפט.

 

לסקירת סחורות נוספות של בערוץ שוק ההון  

אקסון מובייל: "נערכים לירידת מחירי הנפט"

סין: "חברות מקומיות יוכלו לייבא נפט גולמי"

 

זהו השבוע העשירי ברציפות בו נרשמת עלייה במלאי הנפט. במלאי הנפט בקושינג אוקלהומה נרשמה עלייה של 2.8 מיליון חביות נפט. במלאי התזקיקים והדלקים נרשמה ירידה של 4.1 מיליון חביות, גבוה מהצפי לירידה של 1.78 מיליון חביות. בניצולת בתי הזיקוק נרשמה עלייה של 0.3%

 

נפט – האסייתים פונים לדרום אמריקאיים

הוול-סטריט ג'ורנל דווח כי מכלית נפט יצאה ממקסיקו לכיוון דרום קוריאה. המפיקות הדרום האמריקאיות הצמידו את מחיר הנפט שלהן למחירו של ה-WTI (הזול יותר), ובכך הפכו ליעד אטרקטיבי עבור מדינות אסיה פסיפיק (21 מדינות השוכנות לחופי האוקיינוס השקט). ה-WTI נסחר בהנחה של כ-10 דולר ביחס לברנט, ולראשונה מזה כעשרים שנה, דרום קוריאה מייבאת נפט מקסיקני. המשלוח הראשון מוערך בכ-140 אלף טון נפט גולמי. מבחינת המפיקות מהמזרח התיכון, זהו איתות כי המלחמה על נתח השוק רחוקה מסיום.

אחרי שלוש שנים של עבודה, יפורסמו תקנות ממשל אובמה על פצלי שמן ונפט בארה"ב (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
אחרי שלוש שנים של עבודה, יפורסמו תקנות ממשל אובמה על פצלי שמן ונפט בארה"ב(צילום: רויטרס)
 

שר הנפט של כווית צוטט ברויטרס כי ארגון אופ"ק אינו צפוי לשנות את האסטרטגיה הנוכחית של הארגון וכי כמות התפוקה אינה צפויה לרדת. בהקשר לצניחה במחיר הנפט אמר השר, כי הארגון אכן מודאג מהירידה במחיר הפוגעת בתקציבי מדינות אופ"ק, אך הארגון מעוניין לשמור על נתח השוק הנוכחי.

 

סין פותחת את שוק הזהב השחור

סין, הצרכנית השנייה בעולם, מעוניינת להגדיל את השפעתה על מחיר הנפט, ככל שהייבוא למדינה גדל. על פי הערכות, בסוף השנה סין תייבא כ-60% מסך הנפט הנצרך במדינה. 

 

גרף שבועי מחיר נפט מסוג ברנט (לאומי) (לאומי)
גרף שבועי מחיר נפט מסוג ברנט(לאומי)

בנוסף, סין פותחת את שוק הזהב השחור וממשיכה להגביר את מאמציה לשקף את הדומיננטיות שלה בתחום הסחורות, גם באמצעות פיתוח פעילות פיננסית - קרי מסחר בחוזים. על פי פרסומים בסוכנות הידיעות בלומברג, סין מתכננת לאפשר למשקיעים זרים לסחור בחוזים על הנפט בבורסת שנחאי (Shanghai International Energy Exchange), במטרה ולהגדיל את השפעתה במסחר העולמי.

 

על פי הערכות, סין תאפשר את ביצוע העסקאות דרך מתווכים שלהם הון עצמי של לפחות 4.8 מיליון דולר. הערבויות שיתקבלו הן אגרות חוב ממשלתיות אמריקאיות, וגם נכסים יציבים ונזילים.

 

אחרי שלוש שנים - יפורסמו תקנות ממשל אובמה על פצלי שמן ונפט

בסוף השבוע הנוכחי, צפוי ממשל אובמה לפרסם אחרי זמן רב, שורה של תקנות על פצלי שמן וגז טבעי. הרגולציה תתייחס בעיקר להפקה באזורים מיושבים. עד היום הממשל לא מיהר לפרסם הנחיות והותיר את הנושא זמן רב ברמת המדינות שקבעו בעצמן את ההנחיות. כעת הרגולציה הפדראלית תקבע, כיצד יש לטפל במים המזוהמים בכימיקלים ותחייב את החברות לפרסם באלו כימיקלים בדיוק הם משתמשים.

 

כשלוש שנים לקח לממשל לגבש את הרגולציה במתכונתה הנוכחית, והיא תחייב את החברות הפועלות על אדמות פדראליות המהוות כ-11% מהגז הטבעי, ו-5% מהפקת הנפט האמריקאי. אך למרות שהציפיות היו להשפעה רחבה יותר, לעת עתה זה לא נראה כך. משום שלרגולציה הנוכחית תהיה השפעה שולית על חברות האנרגיה והיא מוערכת בכ-0.5% מסך העלות הממוצעת לבאר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סין מעוניינת להגדיל את השפעתה על מחיר הנפט
צילום: shutterstock
מומלצים