שתף קטע נבחר

יאסו קפריסין: 3 ימים טעימים

רפי אהרונוביץ' לא הספיק לשתות את הקפה במטוס וכבר נחת בקפריסין, ל-72 שעות של דגים ואוכל טוב. רשמים וגם מתכון קליל של קציצות פרגית שכולם אוהבים

בשבוע שעבר, בהחלטה ספונטנית משהו, קפצנו לקפריסין. האמת היא שלא היה לי מושג עד כמה אנחנו קרובים לאי הלבנטיני - בטיסה אפילו לא הספקתי לסיים את הקפה שחילקה הדיילת וכבר נחתנו.

 

הגענו למלון סיינט רפאל, שאחרי יום העצמאות ופסח, היה ממש מה שהייתי זקוק לו: רוגע מלא, כשמולך חוף ים ומרינה, ולצידך ספא (חפשו את המטפלת אירני, סבתא לדבריה, אבל סבתא עם ידי פלדה שפירקה לי את הגב והרכיבה אותו בחזרה כמו שצריך). התיישבנו במרפסת החדר, צפינו והרחנו את הים ונהנו מארוחת בוקר מעולה: פירות טריים ולחים (למשל - תאנים), חלוּמי מטוגן שהרטיבו במעט דבש (מומלץ!), נקניקים, מאפים ובקיצור - כל מה שבן אדם צריך על מנת להתחיל את היום.

 

אחר הצהריים, על רקע השקיעה, התיישבנו בבר המלון. מחירי הוויסקי (3 אירו) והקפה (3.8 אירו) - הביאו אותנו לתעדף אחד באחר והתגלגלנו, שמחים ועולצים, לארוחת הערב. מסעדת לדאס (Ladas) נמצאת בחוף לימסול (מול מלון אג'אקס - כל נהג מונית מכיר). האווירה - כמו במסעדות דייגים של פעם, כולל הרשתות שתלויות מסביב. מתחילים עם מזטים. מספר רב של צלחות זורמות לשולחן.

 

חלקן טובות מאוד, ביחוד טראמה, התשובה הוורודה לממרח האיקרה הרומני, שהכילה שפע ביצי דגים שהתפצפצו בפה. שרימפס קטנים, אנשובי טרי וכבוש עם מעט חומץ ושמן היו טובים גם כן, כמו גם סלט התמנון הקר והסרדינים המטוגנים בשלל גדלים. העיקרית שלי - דג צ'יפורה גדול וטרי, אפוי בתנור - היה מעולה. שתינו אוזו וקינחנו בפירות מסוכרים.

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

ביום למחרת נחנו במלון ויצאנו רק בשעות הערב למסעדה, מאלינדי שמה (Malindi Cafe Restaurant), בחוף הסמוך למלון שלנו. אני מודה, הציפיות לא היו בשמיים - ככה זה שהתפריט מכיל המבורגר, לובסטר, פסטה וכל מה שביניהם - אבל במהרה שמחנו לאכול את הכובע ולהודות שהארוחה בבר הזה הייתה הטובה שלנו באי, ללא כל ספק.


התחלנו במנת שרימפס שהגיעו חצויים לאורך, מאיכות וטריות מעולה ברוטב מתקתק של ליקר סבמוקה איטלקי ופולי קפה. טעים מאד! 

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')


לעיקריות צלעות טלה עשויות למופת - פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים. בהחלט מנה ראויה עוד אכלנו צלע מבשר לבן, ארוכת עצם, גדולה ועסיסית. השומן החיצוני נצרב היטב והיה פריך וטעים וכן דג סי באס, אפוי במעטפת נייר עם גיבץ' ירקות נהדר.

 

עוד הזמינו אצלנו בשולחן סלט קיסר עם חסה פריכה ורוטב מצוין, כשאת מקומו של העוף החליפו שרימפס גדולים. ביצוע ואיכות מעולה. שתינו יין לבן מקומי, נהנינו מהאווירה וחזרנו, שמחים ומרוצים למלון.

 

 (צילום: רפי אהרונוביץ') (צילום: רפי אהרונוביץ')
(צילום: רפי אהרונוביץ')

 

ביום האחרון שלנו נסענו למסעדת מונטה קרלו שבלרנקה. למסעדה זו אני מצרף אזהרת מסע: למרות האווירה החביבה, האוכל לא היה טעים - בטארמה כמעט ולא היו ביצי דגים, הבשרים לעיקריות נצלו עד ליבשושיות וגם על השאר אני לא שש להמליץ. קפריסין, נעמת לי מאד על אף מונטה קרלו.

 

קציצות פרגית מטוגנות

המרכיבים:
1 ק"ג נתח פרגית (ירכי עוף ללא עצמות ועור) טחון

2 ביצים

1 כף חרדל דיז'ון גרגרים

1 כף שמיר קצוץ דק מאוד

2 כפות פירורי לחם

4 שיני שום כתוש

מלח ופלפל שחור

מעט אגוז מוסקט מגורד

1/2 כוס קמח תירס גס

שמן לטיגון


אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המרכיבים למעט קמח התירס. מקררים חצי שעה במקרר (לא חובה) ויוצרים קציצות אובליות ושטוחות.
  2. מגלגלים בקמח התירס ומטגנים במחבת עם שמן שחומם היטב מראש, 2-3 דקות מכל צד. מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים כך או לצד יוגורט או צזיקי.

הכתב היה אורח חשבון הבנק שלו. לאתר של רפי אהרונוביץ' , מייסטר בשר 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים