שתף קטע נבחר

צפו: מה עושה חתול בחדר הניתוח של בי"ח ברזילי?

סרטוני וידאו מראים להקות חתולים משוטטים בחצר בית חולים וולפסון, רובצים על מיטות האישפוז ואף חתול מסתובב באין מפריע בחדר הניתוח בבית החולים ברזילי. הסיבה: העובדים מאכילים את החתולים ששמחים להישאר במתחם. בית החולים וולפסון בתגובה: "אין חטא בהאכלת חתולים"

הם אמורים להיות המקומות ההיגיינים והסטרילים ביותר - אבל המציאות מראה אחרת: סרטוני וידאו שהגיעו למערכת, מראים עשרות חתולים החיים במתחמי בתי החולים, חלקם חודרים למחלקות ולחדרי הניתוח ומסתובבים באין מפריע בין החולים ועל מיטות האישפוז.

 

מזה מספר חודשים מבחינים העובדים והמבקרים בבית החולים וולפסון בעשרות חתולים המסתובבים בחופשיות בבית החולים. הם מחטטים בפחים, חלקם מכילים פסולת מזוהמת, נכנסים למחלקות האישפוז, ונהנים מהמבקרים והעובדים שדואגים להאכיל אותם.

 

קראו עוד:

וולפסון: 30% מהמאושפזים סובלים מתת תזונה

סקר: מאיזה בתי חולים בארץ אנחנו הכי מרוצים?

צפו: איך ייראה בית חולים בשנת 2020?

 

"חלק מהחתולים רובץ מחוץ ליחידה לטיפול נמרץ ילדים" מספר ל-ynet אחד מעובדי בית החולים, "חתולים אחרים נכנסים כל הזמן לתוך בנייני בית החולים, ולמחלקות. בלילות הם קופצים על המיטות וישנים שם, אחרי שהם הסתובבו בחצר ובפחי האשפה".

 

בסרטון הבא ניתן לצפות בחתולים המתגודדים בכניסה ליחידה לטיפול נמרץ ילדים של בית החולים, ובמחלקות האישפוז:

 

 

הבעיה אינה ייחודית לבית החולים וולפסון. גם במתחם בית החולים ברזילי באשקלון נצפים חתולים רבים, מחוץ למחלקות ובתוכן. בסרטון הבא נראה אחד החתולים כשהוא מסתובב באין מפריע באזור חדרי הניתוח, שאמורים להיות מתחם סגור וסטרילי, בצמוד למיטות מנותחים שמוכנסים ומוצאים מחדרי הניתוח, במצבים שדורשים סטריליות מירבית:

 

 

עורך ערוץ בעלי החיים ב-ynet, ארז ארליכמן, מספר כי חתולי הרחוב חובבים את סביבת בית החולים, בעיקר בשל המזון לו הם זוכים: "בית חולים מלא באנשים ומטבע הדברים גם במזון. חתולים חסרי בית מצויים בשטחים הפתוחים של מתחמי בתי החולים ולעתים נכנסים פנימה, בחיפוש אחר מזון, ומקום לינה חמים ומוגן" .

 

ארליכמן מוסיף כי בשנים האחרונות ישנן מחלוקות בין בתי חולים וארגונים למען בעלי חיים המנסים להרחיק חתולים מהמתחמים. כיום החוק אוסר על לכידה בלתי חוקית של חתולים, וגופים רבים מנסים להתמודד עם הבעיה באמצעות לכידת חתולים למטרות עיקור, סירוס והאכלה באופן מסודר.

 

הסיכון בחתולי רחוב: מחום ועד הפלה

בעוד שחתולים חסרי בית מגינים בפני מזיקים, מכרסמים ונחשים, ובכך שומרים על איזון אקולוגי, הם עלולים להעביר לאדם מחלות ביניהם טפיל הטוקסופלזמה. פרזיט זה מצוי בצואת החתולים ומסוכן במיוחד לנשים הרות בשליש הראשון להריון, אז הוא עלול לגרום למותו של העובר או לסיבוכים קשים לעובר וליילוד ובהם פגיעה בכבד ובטחול, פגיעה בהתפתחות המוח והצטברות נוזלים סביבו, עיוורון, פרכוסים, וקשיי למידה.

 

בנוסף, מאחר שחתולים חסרי בית נוברים בפחי אשפה, הם עלולים לשאת על גביהם גם חיידקים צואתיים, ומגוון רחב של חיידקים ונגיפים אחרים השוכנים על פרוותם או על כפות רגליהם ובחלל הפה שלהם.

 

שריטת חתול עלולה לגרום להדבקה בחיידק ברטונלה הנסליי. חיידק זה "מתלבש" על בלוטות הלימפה, גורם לחום גבוה, כאבי ראש, עייפות, תיאבון ירוד. אצל כ-5% מהנדבקים עלולים להופיע גם פגיעה מוחית הגורמת לפרכוסים, וירידה במצב ההכרה. החיידק עלול לגרום גם לזיהומים בעיניים, שעלולים להסתיים בפגיעה בראייה, לאנמיה, לדלקות מפרקים, לדלקת ריאות ולפגיעה במערכת הדם.

 

"קיימת סכנה לשלום המאושפזים משהותם של חתולים בבתי חולים" אומרת ד"ר ביביאנה חזן, ראש היחידה למחלות זיהומיות בביה"ח העמק, "בבית חולים יש חולים מדוכאי חיסון, ואנו יודעים מהסיפרות ומהחיים שהחתול יכול לשאת על גופו חיידקים, אפילו עמידים, שיכולים להיות מסוכנים".

 

"חתול עלול לקפוץ על מטופל או מבקר, לשרוט ולהעביר את מחלת שריטת החתול, ואפילו להעביר כלבת. אנחנו לא יודעים מה הסטטוס החיסוני של חתולי הרחוב, מה מידת ההיגיינה שלהם, באילו פחי אשפה ביקרו, מה הכניסו לפיהם, והיכן נגעו רגליהם. חייבת להיות פעולה ארצית להרחקת החתולים ממתחמי בעלי חיים, וצריך לעשות כל פעולה כדי למנוע את כניסתם לתוככי בית החולים".

  

וולפסון: "אנו לא רואים חטא בהאכלת חתולים"

ממשרד הבריאות נמסר בתגובה: "הרשות המקומית, הוטרינר הרשותי, והנהלת המוסד אחראים לדאוג לכך שלא תהיה נוכחות חתולים משוטטים במוסדות ובבתי חולים".

 

מעיריית חולון נמסר בתגובה: "המחלקה הווטרינרית של עיריית חולון מבצעת מדי שנה עיקורים וסירוסים בחתולים הנמצאים במתחם בית החולים על מנת לצמצם את התרבותם. לגורמי העירייה אין כלים לפעול מעבר לכך. על התברואנים ואנשי הביטחון של וולפסון לטפל במאכילי החתולים בתחום בית החולים, הן בקרב העובדים עצמם והן בקרב המבקרים".

 

מבית החולים וולפסון נמסר בתגובה: "אנו לא רואים חטא בהאכלת חתולים. נמשיך לפעול על פי החוק, תוך שמירה בו זמנית על הערכים החשובים של נקיון ואסתטיקה ושל שמירה על זכויות בעלי החיים בשיטחנו".

 

מבית החולים ברזילי נמסר בתגובה: "חתולים ומזיקים הינם גורם מפריע מאוד, בוודאי בבית חולים. אנו עושים ככל יכולתנו להילחם בתופעה שמכה במקומות ובמוסדות רבים ובוודאי במקומות שיש גם אוכל, מרות הטיפול הרציף בפסולת.

 

"לגופו של עניין, בית החולים אוטם ללא הפסק פרצות הן בגגות המבנים והן בגדרות אשר מקיפות את בית החולים. כמו כן, אנחנו פועלים בשיתוף עם הווטרינר העירוני לשם לכידת החתולים ושחרורם מחוץ לבית החולים על פי הנהלים המחייבים״.






 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חתול רובץ על מיטת בית החולים וולפסון
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים