שתף קטע נבחר

מפעל בשדרות בסכנת סגירה: אין יד מושטת

ערב חג הפסח ומפעל נוסף בדרום בסכנת סגירה: כמאה עובדי "אקסטרא פלסטיק" עלולים לאבד את משרותיהם בשל אי-יכולתו של המפעל לשלם למחזיקי האג"ח. "ב'צוק איתן' עמדנו לצד המדינה והתייצבנו לעבודה. אבל גם המדינה צריכה לעמוד לצד המפעלים שנמצאים בקשיים. אבסורד שאין יד מושטת"

עוד מפעל בדרום בסכנת סגירה וכמאה עובדים עלולים להיזרק למעגל האבטלה ערב חג הפסח: מפעל "אקסטרא פלסטיק" בשדרות, המעסיק כ-100 עובדים, דיווח אתמול (יום ד') לבורסה על הגשת בקשה להקפאת הליכים, בשל אי-יכולתו לשלם את תשלום הפירעון לחודש אפריל למחזיקי האג"ח הנאמד בכמיליון שקלים.

 

עוד בחדשות:

צה"ל נערך לפסח: 80 טון מצות, 6.5 טון דגים

השופט: שוויון בין גבר לאישה במשמורת משותפת

כחלון דורש גם את משרדי השיכון והגנת הסביבה

 

במפעל אמרו כי אמנם בשנה האחרונה עברו מהפסד תפעולי לרווח תפעולי, אך המפעל קורס תחת מחנק האשראי במשק ומתקשה להשיג מימון מהבנקים לצורך הובלת תהליכי הבראה שיאפשרו את המשך פעילותו. מדובר במפעל ותיק המייצר מוצרי פלסטיק, שנרכש במאי 2013 על ידי איש העסקים צבי עברי לאחר שנקלע לקשיים.

 

 

"חוששים מהמחר". עובדים במפעל אקסטא בשדרות (צילום: יאיר שגיא) (צילום: יאיר שגיא)
"חוששים מהמחר". עובדים במפעל אקסטא בשדרות(צילום: יאיר שגיא)

 

שלשום אישר דירקטוריון החברה הגשת בקשה דחופה למתן צו הקפאת הליכים שהוגש לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. צבי עברי, בעל השליטה ומנכ"ל החברה, אמר: "'אקסטרא פלסטיק' הוא מפעל כחול-לבן המתחרה בשוק הבינלאומי ויודע לייצר רווח".

 

הוא הוסיף: "ראינו זאת היטב בשנה האחרונה. אנחנו נחושים להילחם על המפעל, המהווה בית עבור כמאה עובדים בשדרות, ויכול בתוך שלוש שנים להעסיק יותר מ-150 עובדים. אנחנו מאמינים ביכולת של החברה להצליח ובעובדים המצטיינים שלה. לא נוכל לעשות זאת בלי תנאים עסקיים הוגנים שיאפשרו לנו לאושש את המפעל ולהוביל אותו להצלחה".

 

הודעת המפעל והסיכון שייסגר באים יומיים לפני חג הפסח, והעובדים נחרדים מהבאות. דורון בר (37), מנהל תפעול מאשדוד ואב לשני ילדים, סיפר ל-ynet כי התחושות קשות. "זו בשורה שמעיבה על אווירת חג הפסח הקרב ובא. העובדים חוששים ונמצאים בלחץ כבד מאוד".

 

בר התפלא מהודעת המפעל שכן הוא פועל שנתיים בסך הכול. "עברנו תהליכים, שינויים ארגוניים, שינוי פאזה ב-180 מעלות, ואני חושב שהמספרים מדברים בעד עצמם. אני לא חושב שיש משק בית שלא יכול להתנהל ללא אשראי וזה מה שאנחנו זקוקים לו".

 

"העובדים התייצבו כל יום במהלך 'צוק איתן'"

בר ציין כי נכון להיום העובדים באים כרגיל לעבודה. "אנחנו יוצאים לחופשת פסח ומתוכננים לעבוד גם אחרי החג. הבשורה קשה לעובדים בעיקר לפני החג, כולם חוששים למקום העבודה. רוצים לדעת מה יהיה מחר. הם רואים מה קורה בארץ, שיש אבטלה גדולה, ולא רוצים להיות חלק ממנה", הוסיף.

 

במפעל ישנם כ-100 עובדים, רובם תושבי שדרות, נתיבות, אופקים ואשקלון. בר העיד כי במהלך מבצע "צוק איתן" התייצבו העובדים לעבודה כמו חיילים. "היה צריך לראות בעיניים כדי להאמין שזה קורה. הם היו באים יום-יום, ממש חומקים בין הטילים כדי להגיע בזמן".

 

"העובדים לא נתנו למצב הביטחוני לשבש את העבודה כי הם ידעו שזו חולשה למדינה. היום אנחנו צריכים את העזרה של המדינה והבנקים, וזה אבסורד שאין יד מושטת. כשהמדינה צריכה אנחנו נעמוד לצדה תמיד, אבל גם המדינה צריכה לעמוד לצד המפעלים שנמצאים בקשיים".

 

טטיאנה סולומונוב (36), אם חד הורית לשתי בנות בנות 10 ו-13 מאשקלון שעובדת שנתיים במפעל, סיפרה על דאגותיה. "אני גרושה ויש לי אחריות על הילדים שאני מפרנסת. יש לי חובות לשלם ומאוד חוששת מהמחר. זה פשוט דאגה גדולה בשבילי. אני מקווה שזה יסתדר, שאנחנו נצא מזה. זאת הפרנסה היחידה שלי. היום קשה למצוא עבודה. אם הבעיה של המפעל לא תסתדר אני לא יודעת מה אעשה. אני לא ישנה טוב בלילה. הבנות שלי מודעות למצב, אני מספרת להן, לא יכולה להסתיר. הן מבקשות ממני כל מיני דברים לקנות ואני פוחדת לעשות צעד כי אני לא יודעת מה יהיה מחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
עובדים במפעל "אקסטרא פלסטיק"
צילום: יאיר שגיא
מומלצים