שתף קטע נבחר

150 בכירי המשק הרוויחו ב־2014 לא פחות ממיליארד שקל

עלות שכר הבכירים עדיין גבוהה פי 60 בהשוואה לשכר הממוצע, כשרף הכניסה לדירוג עמד על 3.6 מיליון שקל בשנה. רק 11 נשים הצליחו להיכנס לרשימת 150 הבכירים: אפילו סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק, משתכרת פחות מגיל שרון, מנכ"ל פלאפון - חברת הבת של בזק

150 בכירי המשק הרוויחו ב-2014 לא פחות ממיליארד שקל - כך עולה ממבט בצמרת מקבלי השכר בישראל. עם זאת, עלות שכר הממוצעת של הבכירים עדיין גבוהה פי 60 בהשוואה לשכר הממוצע בישראל, כשרף הכניסה לדירוג עמד על 3.6 מיליון שקל בשנה.

 

כתבות נוספות בנושא שכר הבכירים

 

ואולם, אם מסתכלים על הטבלה ומשווים אותה לשנים קודמות רואים התייצבות. אם השכר המצרפי של 150 הבכירים ב-2013 זינק ב-12% לעומת 2012, הרי שבשנה החולפת העלייה היתה 1% בלבד.

 

תחום אחד נותר ללא שינוי ותקוע אי שם בימי הביינים, וזהו כמובן תגמול הנשים המעטות שהגיעו לעמדות בכירות. מבין 150 בעלי השכר הגבוה ביותר, 11 בלבד הן נשים, כאשר האישה הראשונה מופיעה במקום ה-14.

 

אפילו סטלה הנדלר, מנכ"לית בזק ואחת המנהלות הוותיקות והבכירות ביותר בשוק ההון הישראלי, משתכרת פחות מגיל שרון, מנכ"ל פלאפון, שהיא למעשה החברה הבת של בזק, קטנה יותר ממנה ורווחית פחות.

 

ענף המזון: הספקים ניצחו

מדירוג השכר של 2014 עולה תמונה ברורה בנוגע לחלקן של החברות הדואליות בצמרת מקבלי השכר בישראל. מתוך העשירייה הראשונה של מקבלי השכר במדינה, שישה מגיעים מגבעות המזומנים שמעבר לים, ובראש הרשימה הדואלית מתייצב אלן אוברמן, נשיא חטיבת הגנריקה האמריקאית של טבע לשעבר. אוברמן משך שכר בעלות של 26 מיליון שקל ב־2014, מתוך זה כ־16 מיליון שקל היו פיצוי עבור פרישתו.

 

אלמלא תגמול של 31 מיליון שקל שקיבל מנכ"ל החברה לישראל לשעבר ניר גלעד מבעל השליטה עידן עופר, היה אוברמן מגיע למקום הראשון. חמשת בכירי טבע, בהם המנכ"ל ארז ויגודמן, משכו שכר בעלות כ־90 מיליון שקל ב־2014, ושלושה מהם נכנסו לעשיריית מקבלי השכר הבכירים בישראל (השלישי הוא המדען הראשי מייקל היידן).

 

אם יש דבר אחד שאפשר היה לסמוך עליו בישראל, שאוכלוסייתה צומחת ב־2% בשנה, זה שמכירות המזון ומוצרי הצריכה בסופר יעלו. בשנת 2014 גם הפרה הקדושה הזאת נשחטה. מנתוני חברת המידע לקמעונאים סטורנקסט עולה, כנראה לראשונה מאז החלו להימדד הנתונים הללו, כי חלה ירידה של 1.7% במכירות הכספיות בענף.

 

ההידלדלות בענף התבטאה בתוצאות הכספיות של חברות המזון, מוצרי הצריכה והקמעונאות, ולא פחות חשוב - בשכר הבכירים שלהן. לאורך כל רשימת מובילי השכר ניתן למצוא בכירים בענף ששכרם פחת. מדובר בבכירים שבשנים קודמים איישו את צמרת דירוגי השכר, ובטבלה הנוכחית מדשדשים הרחק מאחור. חלקם אפילו לא נכנסו לדירוג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים