שתף קטע נבחר

הדולר לא עוצר: קפץ בכ-2% עד ל-4.01 שקלים

האירו שומר על יציבות ונסחר ברמה של 4.24 שקלים. בעולם, הלירה הטורקית צוללת ב-1% מול הדולר לשפל כל הזמנים. האירו נחלש ב-0.3% ל-1.06 דולרים. בנק ההשקעות HSBC: "המסיבה של הדולר תסתיים בקרוב"

פתיחת שבוע המסחר במט"ח רושם הדולר עלייה חזקה מול השקל, על רקע המשך הריצה של המטבע האמריקאי בסוף השבוע. הדולר מזנק ב-1.8% ונסחר ברמה של 4.1 שקלים. האירו שומר על יציבות ונסחר ברמה של 4.24 שקלים. בעולם נחלש האירו ב-0.3% מול המטבע האמריקאי - הצמד נסחר בשער של 1.06 דולר ליורו. הלירה הטורקית צוללת ב-1% מול הדולר לשפל כל הזמנים.

 

כתבות נוספות בערוץ שוק ההון של ynet:

 

בסקירה שפרסם HSBC בסוף השבוע טענו כלכלני בנק ההשקעות כי הראלי בדולר צפוי להסתיים בקרוב, וכי מדובר בפועל בבועה שסופה להתפוצץ: "המסיבה תסתיים בקרוב, הגיעה העת לאסוף את החפצים שלכם ולצאת כל עוד אתם יכולים", כותבים ב-HSBC.

 

שבוע המסחר בתל-אביב צפוי להתנהל בסימן הציפייה למדד המחירים לצרכן לחודש מרס, שתפרסם הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה ביום רביעי הקרוב. מדד מרס צפוי להיות מדד חיובי לאחר שני מדדים שליליים נמוכים במיוחד, כשברקע האינפלציה בשנה האחרונה שלילית כבר 6 חודשים ברציפות.

 

בבית ההשקעות טופ אלפא אומרים כי התחזקות הדולר "מן הסתם מתקבלת בברכה על ידי בנק ישראל, שנלחם להחליש את השקל כנגד סל המטבעות האפקטיבי. במידה שמגמת התחזקות זו תימשך, והמדד לחודש מרס יהיה בהתאם לציפיות, סביר כי בנק ישראל יחליט להשאיר את הריבית לחודש מאי על כנה".

 (צילום: gettyimages imagebank) (צילום: gettyimages imagebank)
(צילום: gettyimages imagebank)

"למדד חודש מרס חשיבות רבה, שכן ההחלטה בבנק ישראל האם לנקוט בצעדים נוספים, תלויה בין היתר ביכולת של המדדים הקרובים למשוך את האינפלציה בחזרה כלפי מעלה, אל מעל לאפס בשלב ראשון, ואל תוך יעד יציבות המחירים בטווח הרחוק יותר. אנו מעריכים כי מדד שיעמוד בציפיות (עלייה של 0.3% ויותר) ידחה את ההחלטה להפחית ריבית במשק, כל עוד לא תחול הידרדרות משמעותית בשער השקל-סל", אומרת איילת ניר, הכלכלנית הראשית של יצירות.

 

יונתן כץ מלידר שוקי הון מעריך כי המדד ירשום עלייה של 0.4%, בהשפעת העלייה במחירי הדלקים, וכי האינפלציה שנה קדימה תגיע ל-0.9%, בהשפעת מחירי הדיור ועדכון שכר המינימום (העדכון צפוי לתרום שנה מיום כ-0.2%-0.3% לאינפלציה). לדבריו, "מאז ההחלטה של בנק ישראל ב-23 בפברואר לא לשנות את הריבית, התחזק השקל ב-1.8% מול סל המטבעות, בשעה שהבנק המרכזי ביצע במרץ רכישות מט"ח בהיקף של 535 מיליון דולר. המדיניות המוניטרית בחודשים הקרובים תושפע מכיוון השקל ומסביבת האינפלציה".

פורסם לראשונה 13/04/2015 08:28

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים