שתף קטע נבחר

בת 27, מקימה את סניף עמותת הפרקינסון לוד

לקראת שבוע פרקינסון שמתקיים השבוע, סתיו גולדשטיין בת ה-27 מקימה בהתנדבות בימים אלו את סניף עמותת הפרקינסון בעיר לוד ומספרת: "קודם כל לתת מענה לבעיות איתם מתמודדים החולים ובני משפחותיהם, להיות מקום בו הם יוכלו להכיר אחד את השני ולהעלות ולשתף את תחושותיהם ודרכי ההתמודדות שלהם"

שמי סתיו גולדשטיין, בת 27, ואני מתגוררת בכפר דניאל עם בן זוגי. נולדתי בעכו, אותה עזבתי לפני חמש שנים לטובת לימודי התואר הראשון במדעי הרוח והחברה בתחומי החינוך והאמנות בבאר שבע. גדלתי למשפחה קטנה בבית שחינך להתנדבות, ההורים שלי  מתנדבים עד היום בכמה גופים שונים בעיר עכו וסביבתה, וגם בצעירותי נהגתי להתנדב במועצת הנוער וכאחראית מועדון תרבות ואירועים לנוער.

 

כיום אני עוסקת בשיווק חוות רכיבה טיפולית בבית נחמיה ועובדת בחברת באדג'ט. לפני כחצי שנה החלטתי להתחיל בדרך חדשה, אחרי עבודה בתחום החינוך הבלתי פורמלי ואחרי טיול ארוך שעשיתי חזרתי לזמן פנוי בין חיפושי העבודה.

 

בזמן זה מצאתי לנכון לחפש גם מקום טוב להתנדבות, שם אוכל להשקיע את זמני. פניתי לעמותת "רוח טובה" והם קישרו אותי לעמותת "פרקינסון ישראל" כשבקשתי הייתה לעזור בהקמת פרוייקטים. ושם נפתחה לי ההזדמנות.

 

מיד עם היכרותי את העמותה, נפגשתי עם המנכ"ל שהציע לי לפתוח סניף בעיר הקרובה לאזור מגוריי - לוד. באזור זה לא קיימת פעילות עבור אותם חולים ולכן ראינו בכך הזדמנות טובה להפיק את פרוייקט הקמת הסניף ולתת לאותם חולים ולבני משפחותיהם מקום בו יוכלו לקבל כלים להתמודד.

 


בקשתי הייתה לעזור בהקמת פרוייקטים. ושם נפתחה לי ההזדמנות

 

במפגש הראשון שלי עם חברי העמותה, בכנס של כלל המתנדבים, נוכחתי לגלות שאני הבחורה הצעירה ביותר בפער גילאים משמעותי משאר המתנדבים. מיד עם ההכרות קיבלתי תמיכה רבה משאר המתנדבים וראיתי בזה הזדמנות, לעזור בחשיפה והכרה של הציבור במחלה וקבלה של המתמודדים עם המחלה ומקומם בחיינו.

 

התהליך ארוך ודורש התמדה והשקעה

אני חלק מהעמותה כארבעה חודשים, וכחלק מפעילותי הראשונה בהעלאת המודעות ובהקמת סניף בלוד נפגשתי עם נציגה מטעם משרד הרווחה של עיריית לוד, נפגשתי עם עובדות סוציאליות, אחיות, פרסמתי חומרים אודות העמותה ופרטים שלי בקופות החולים כדי להגיע לאותם אנשים המתמודדים עם המחלה. התהליך ארוך ודורש התמדה והשקעה כדי לגייס וזאת כדי שנוכל לקיים את הפעילות ולתת את המענה הנכון לאותם חולים הזקוקים לעזרה.

 

מטרת פתיחת הסניף היא קודם כל לתת מענה לבעיות איתם מתמודדים החולים ובני משפחותיהם, להיות מקום בו הם יוכלו להכיר אחד את השני ולהעלות ולשתף את תחושותיהם ודרכי ההתמודדות שלהם. בנוסף בסניף תינתן גם פעילות עם ערך מוסף- הרצאות של עורכי דין, רופאים, עובדות סוציאליות, נציגים של ביטוח לאומי ועוד.. שיתנו להם כלים וידע לגבי זכויותיהם, וכן פעילות פיזית מגוונת ומהנה שתטיב עם מגבלת תנועותיהם, וכל פעילות שתענה על צרכיהם ותעשה להם טוב. על כך ובהזדמנות זו כל מי שמעוניין להדריך ולתרום שעת פעילות במקצועו מוזמן ליצור עימי קשר.

 

אני חושבת שיש צורך גדול בתמיכה באנשים חולים ובני משפחותיהם בעיקר באזור כמו לוד והסביבה ואני מקווה שעם החשיפה יגיעו גם הטלפונים של אותם אנשים נהדרים להם אנו מייחלים לעזור, ושבשבילם אנו פותחים את הסניף. ובכלל מקווה שעצם הכתבה נעודד התנדבות בקרב הצעירים בעלי הכוח העצום לעזור לאלו שצריכים ושכוחם אזל..

 

  • עמותת הפרקינסון ישראל נוסדה בשנת 1993 על-ידי קבוצת חולים ובני משפחותיהם במטרה לשמש כתובת לחולים ובני המשפחה. החולים נעזרים בעמותה כדי להקל על הנטל הכרוך בחיים עם המחלה ולשפר את איכות חייהם וחיי הקרובים אליהם.

 

  • כיום לעמותה מעל 10 סניפים ברחבי הארץ בהם נערכות פעילויות רבות למען החולים הן בתחום הרפואי והן בתחומי הרווחה והפנאי. העמותה פועלת שלא למטרות רווח, ללא הבדל גזע, מין, דת, או דעות פוליטיות, ומנוהלת על ידי חולים חברי העמותה, בני משפחה וידידים.

 

  • נושאי התפקידים ופעילים בעמותה מבצעים את תפקידיהם בהתנדבות מלאה ואין אף מקבל שכר בעמותה. העמותה מקדמת מחקר וידע בקרב רופאים ולצד הנהלת העמותה פועלת ועדה רפואית מייעצת, המורכבת מבכירי הנוירולוגים בארץ המתמחים במחלת הפרקינסון.

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רוח טובה
יד שרה
כיתבו לנו
מומלצים