שתף קטע נבחר

בגלל השביתה: כיל מודיעה על סגירת קו ייצור

כיל מודיעה על סגירת קו לייצור מעכב הבעירה DECA. מתוך 12 עובדי המתקן, 3 עובדים נוידו למתקנים אחרים ואילו 9 עובדים אחרים יפוטרו. תגובת הוועד: "ההנהלה משדרגת את צעדיה בכל הקשור לפיטורי עובדים, ושוב פעם נאלצים לגלות העובדים על פיטוריהם דרך אמצעי התקשורת"

לנוכח השביתה במפעל תרכובות ברום בנאות חובב - המתמשכת מעל לשלושה חודשים - ולאחר שהחברה הודיעה ללקוחות כי אינה יכולה לעמוד בהתחייבויותיה לספק להם מוצרים בשל אירוע "כח עליון", מודיעה החברה על הפסקה מיידית של פעילות קו והפסקת השקעות עתידיות במתקן זה. 

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :

 

שוק ה-DECA הוא תחרותי מאוד ומשתתפים בו יצרנים סינים רבים. העלות הגבוהה של שיקום הנזקים הכבדים שנגרמו למתקן כתוצאה מהפסקת הפעילות בעת היציאה לשביתה, גרמה לחברה להודיע על הפסקה מיידית של פעילות קו ה-DECA, והפסקת השקעות עתידיות במתקן זה. מתוך 12 עובדי המתקן, 3 עובדים נוידו למתקנים אחרים ואילו 9 עובדים נוספים יפוטרו.

ההפגנות בכיל, מוקדם יותר השנה (צילום: מאיר בביוף) (צילום: מאיר בביוף)
ההפגנות בכיל, מוקדם יותר השנה(צילום: מאיר בביוף)
 

"במצב שכזה אין סיבה לייצר"

כיל מוצרים תעשייתיים תפעל ביחד עם לקוחותיה כדי להבטיח תקופת מעבר מסודרת ויציאה מפעילויות ה-DECA. כיל תמשיך להגביר את מאמצי המו"פ שלה לפיתוח חלופות מתקדמות ובנות קיימא ל-DECA בהתאם למתודולוגיה להערכת הסיכון בשימוש במונעי בעירה (SAFR).

 

כפי שנמסר בעבר לוועד ולכלל העובדים, ובהמשך למכתבים שהוציאה החברה ללקוחותיה, ככל שתימשך השביתה תאלץ ההנהלה בלית ברירה לסגור מתקנים נוספים שלא תהיה כדאיות כלכלית להחזירם לפעולה בשל נזקי השביתה.

 

ענת טל קטלב, משנה למנכ"ל כיל מוצרים תעשייתיים: "חוסר יכולת לספק מוצרים ללקוחות החברה פוגע באמינות החברה ובקשריה עם לקוחותיה, שנבנו בעמל רב במשך שנים. זוהי נקודת אל חזור בה מספר לקוחות עוזבים את החברה ונכנסים לחוזים ארוכי טווח עם יצרנים אחרים ומותירים אותנו ללא לקוחות לטווח ארוך. במצב שכזה אין עוד סיבה לחזור ולייצר".

 

ב-1 במאי העביר לעובדים אבנר בן סניור, יו"ר ועד עובדי תרכובות ברום, מכתב, שבו נכתב בין השאר: "3 חודשים שהעובדים בבית ללא משכורת, 3 חודשים שהחברה מושבתת, 3 חודשים בהם אין ייצור, 3 חודשים בהם נפגעת אוכלוסיית הספקים בנגב ובארץ. נכון, קשה לסחוב 3 חודשים ללא משכורת, אבל זה עדיף מאשר להיות עובד כנוע שיכול באחת למצוא עצמו ללא פרנסה. נמשיך לעמוד איתנים מול הפחדות ההנהלה ונמשיך במאבקנו הצודק".

 

בתגובה למהלך כיל נמסר היום מהוועד: "מדובר בעוד ניסיון של ההנהלה להלך אימים על העובדים ועל בית המשפט לקראת הדיון שאמור להתקיים ביום חמישי. מוזר שהנהלת כיל בחרה לפטר עובדים במקום לפנות לוועדת חריגים בבקשה לשחרר סחורות ללקוחות כפי שהתבקשה על ידי הועד.

 

"הדבר מוכיח שוב שהנהלת החברה אינה דואגת ללקוחותיה אלא מעוניינת לחסל את העבודה המאורגנת בחברה ולא תימנע מפגיעה בלקוחות להשגת מטרתה זו. ההנהלה משדרגת את צעדיה בכל הקשור לפיטורי עובדים, ושוב פעם נאלצים לגלות העובדים על פיטוריהם דרך אמצעי התקשורת.

 

"התנהלותה של ההנהלה מוכיחה כי היא מבינה שבית המשפט צפוי לבטל את הפיטורים, ועל כן עושה כל שביכולתה על מנת למנוע זאת על ידי סגירת קווי יצור שלא לצורך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים