שתף קטע נבחר

אלו הרשויות שקיבלו אישור לייקר ארנונה

בדיקת ynet מעלה כי 13 רשויות מקומיות קיבלו בשנת 2014 ממשרד הפנים אישור חריג להעלאת הארנונה למגורים בתחומן, בשיעור של 2%-6% - מעבר לייקור האוטומטי שמתבצע כל שנה. עם רשויות אלה ניתן למנות את באר שבע, שלומי, טירת הכרמל וקריית טבעון. ואילו ערים דווקא הפחיתו את הארנונה?

13 רשויות מקומיות קיבלו אישור חריג ממשרד הפנים להעלאת הארנונה בתחומן בשנת 2014. זאת, מעבר לייקור האוטומטי של 3.6% שנכנס לתוקף בתחילת השנה. כך עולה מנתונים שהעביר משרד הפנים לבקשת ynet. הרשויות הן אלפי מנשה, שלומי, אורנית, באר שבע, גן יבנה, טירת הכרמל, לב השרון, כוכב יאיר, להבים, מיתר, עומר, קרית טבעון וקרני שומרון.

 

 

כל הרשויות הללו קיבלו אישור להעלות את תעריף הארנונה בשיעור של 2%-6%. הייקור יתבטא בתוספת לתשלום הארנונה לאורך שנת 2015. חלק מהרשויות ביקשו את העלאת התעריף במסגרת תוכנית הבראה, וחלק ביקשו העלאת תעריף לאזורים מסוימים ברשות. יצוין כי שתי רשויות, אליכין ומבשרת ציון, קיבלו אישור חריג להפחית את הארנונה למגורים בתחומן. אולם בעוד באליכין מדובר בהפחתה של 22.4%, במבשרת ציון מדובר בהפחתה של 1.64%

 


אישורים חריגים להעלאת ארנונה 2014

אישורים חריגים להעלאת ארנונה 2014
שם הרשות העלאה/הפחתה שיעור ההעלאה/הפחתה
אורנית העלאה 4%
אליכין הפחתה 22.4%
באר שבע העלאה 2.5%
גן יבנה העלאה 2.7%
טירת הכרמל העלאה 4%
כוכב יאיר העלאה 3.23%
לב השרון העלאה 2.5%-3.7%
להבים העלאה 3.7%
מבשרת ציון הפחתה 1.64%
מיתר העלאה 4%
עומר העלאה 3%
קרית טבעון העלאה 2.1%
קרני שומרון העלאה 8%
אלפי מנשה העלאה 6%
שלומי העלאה 5%
 

 

על פי נתוני משרד הפנים, 89 רשויות מקומיות הגישו בקשה חריגה למשרד הפנים, שיאשר להן לייקר את הארנונה בתחומן הן למגורים והן לעסקים, בשיעור גבוה יותר מזה המתאפשר בתחילת השנה באופן אוטומטי. רק 25 רשויות ביקשו לייקר את הארנונה למגורים ולעסקים בשיעור נמוך יותר מזה שקבעה הנוסחה האוטומטית.

מחאה נגד הארנונה בראש העין (צילום: אילן שתיוי) (צילום: אילן שתיוי)
מחאה נגד הארנונה בראש העין(צילום: אילן שתיוי)

מתוך 114 הבקשות, אישר משרד הפנים במלואן רק 3 בקשות. עוד 94 בקשות אושרו באופן חלקי ו-17 נדחו על הסף. הסכום הכולל של הבקשות הגיע ל-273 מיליון שקל, שמתוכם 207 מיליון מיוחסים לייקור של ארנונה שאינה למגורים (מסחר, תעשייה ומשרדים) וכ-66 מיליון לארנונה למגורים.

 

בסך הכל אושרו בקשות ייקור בהיקף של 83 מיליון שקל, שמתוכם 47 מיליון שקל בארנונה שאינה למגורים ו-36 מיליון שקל בארנונה למגורים. היקף הבקשות המאושרות מהווה כ-31% מסך הבקשות.

 

הרשויות הגדילו הכנסות ב-51.5 מיליון שקל

בסך הכל הגדילו הרשויות המקומיות בישראל את הכנסותיהן מארנונה, כתוצאה מאישור הבקשות החריגות, בהיקף של 51.5 מיליון שקלים. סכום זה מהווה כ-0.25% מכלל ההכנסות השנתיות מארנונה (כ-21 מיליארד שקל בשנת 2014).

 

יצוין כי הארנונה בישראל מתייקרת מדי שנה, בהתאם לממוצע של עליית מדד השכר הציבורי ועליית מדד המחירים לצרכן. בנוסף, מאפשרת הממשלה לרשות מקומית להגיש בקשה להעלאה חריגה של שיעור הארנונה, מעבר לייקור האוטומטי לפי הנוסחה. נוהל זה נועד לאפשר לרשות מקומית לצאת ממצב כספי רעוע, או לתקן עיוותים שנוצרו עם השנים בבסיס הארנונה בתחומה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים