שתף קטע נבחר

הלחץ בליכוד לשיא בסוף השבוע: מי יהיה שר?

לפחות 10 ח"כים רוצים שדרוג - וההכרעה האחרונה של נתניהו לפני השבעת ממשלתו הצרה תהיה מי יישאר מקופח. האיומים כבר החלו

נתניהו וריבלין, אתמול בטקס בלטרון. יעלון בטוח בביטחון (צילום: AP) (צילום: AP)
נתניהו וריבלין, אתמול בטקס בלטרון. יעלון בטוח בביטחון(צילום: AP)

הליכוד לחוץ: מי יהיה שר החוץ ומי יישאר בחוץ? המתח במפלגת השלטון מגיע בסוף השבוע לשיא, לקראת השבעת הממשלה ה-34 בשבוע הבא. אחרי חלוקת השלל למפלגות האחרות, נותרו יותר חברי כנסת שמצפים לשדרוג מאשר תיקים פנויים קיימים - ויש כבר מי שמאיים.

 

לשאלה הראשונה יש כבר תשובה די ברורה - תיק החוץ שנותר בכל זאת בידי הליכוד יופקד אצל נתניהו למשמרת, בניסיון לייצב בהמשך הדרך את הממשלה הצרה שהוקמה, ונשענת על 61 חברי כנסת בלבד. במפלגה יש מי שטוען שראש הממשלה פיזר תפקידים וכיבודים באופן לא פרופורציונלי, רק כדי ליצור ממשלה שיציבותה מוטלת בספק. המהלך הראשון שיעמיד זאת במבחן, עוד לפני ההשבעה, יהיה הצבעה על החוק לביטול הגבלת מספר השרים ל-18.

לוין, רגב ואלקין. מצפים לתיק (צילום: ירון ברנר, עפר עמרם, עידו ארז) (צילום: ירון ברנר, עפר עמרם, עידו ארז)
לוין, רגב ואלקין. מצפים לתיק(צילום: ירון ברנר, עפר עמרם, עידו ארז)

מלבד השר ישראל כץ שכבר הודיע שיישאר במשרד התחבורה, ומשה (בוגי) יעלון שימשיך בביטחון, היתר מצפים לשיפור במעמדם: גלעד ארדן שהגיע ראשון בפריימריז, יובל שטייניץ מקורבו של ראש הממשלה, וסילבן שלום. גם בני בגין, שנקרא על ידי נתניהו לחזור לליכוד ולחזק את הנבחרת על ידי שריון, מצפה לתיק משמעותי.

 

ארדן מצפה להיות השר לביטחון פנים ולקבל מקום בקבינט, ולהמשיך במשרד הפנים (מקוצץ הסמכויות - ללא מנהל התכנון שעבר למשרד האוצר של משה כחלון). גם שטייניץ ושלום לא צפויים לשדרוג בשל העובדה שלא נותרו עוד תיקים בכירים מאלו שבהם הם מכהנים.

 

בנוסף  מתמודדים על שדרוג למשרת שר עשרה חברי כנסת נוספים. מירי רגב זינקה לחמישייה הראשונה בפריימריז כאישה הראשונה בליכוד ושדרוגה לשרה מתבקש. יריב לוין וזאב אלקין, שהובילו מטעם נתניהו את המו"מ הקואליציוני מול הסיעות. השלושה יתמודדו על תיקים כמו רווחה, תיירות, תקשורת ותרבות וספורט.

 

עוד מצפים למקום סביב שולחן הממשלה: גילה גמליאל, שהובטח לה שתכהן כשרה בקדנציה הנוכחית, דני דנון (על אף יריבותו עם נתניהו), חיים כץ, אופיר אקוניס, צחי הנגבי וציפי חוטובלי, ששמה עלה בהקשר של משרד המדע.

 

הראשון שיצא באיום פומבי הוא ח"כ איוב קרא, שאמר אתמול בראיון לערוץ הכנסת: "אם לא אהיה שר - יהיו הפתעות לנתניהו". לדבריו, "לא יהיה מצב שלא יהיה שר דרוזי ליד שולחן הממשלה, שייצג 20 אחוז מהציבור הישראלי הלא יהודי".

 

קרא אף לא שלל אפשרות שלא יתמוך בהצבעה הצפויה בתחילת השבוע על תיקון חוק יסוד: הממשלה,

 שלפיו מספר השרים (מלבד ראש הממשלה) מוגבל ל-18. לשם כך דרוש רוב של 61 ח"כים, ומספיק חבר קואליציה אחד שיימנע כדי לסכל את המהלך.

 

בליכוד טענו השבוע כי על נתניהו להגדיל את מספר השרים במפלגתו מעבר למתוכנן וזאת כדי לא להשאיר ממורמרים בסיעתו כשמצבה של הקואליציה עדין כל כך. חלק מהשרים, בהם כמה מהשרים של השותפות הקואליציוניות, עשויים להיכנס בפועל לממשלה רק לאחר שיבוטל הסעיף המגביל בחוק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים