שתף קטע נבחר

עתיד המחשבים? עכבר טראקבול ופקודות קוליות

העכבר שינה את הדרך שבה אנו משתמשים במחשב. קבלו כמה חידושים בתחום המחשבים. האם הם יתפסו בשוק?

העכבר שהומצא לפני 42 שנים שינה את הדרך שבה אנו משתמשים במחשב. אחריו הגיעו הסמארטפונים שהביאו איתם את בשורת הטאצ'. בדרך היו כמה חידושים שלא תפסו, ויש כמה שעדיין בדרכם לשוק. בדקנו עם המקצוענים מהם החידושים בתחום ועד כמה ישתנו הרגלי צריכת המחשבים שלנו בשנים הקרובות.

 

עוד בנושא:

המחשב כבה מעצמו: מה עושים?

איך תימנעו מסכסוך גורלי עם בעל מקצוע

מחירון טכנאי מחשבים

 

עכבר טראקבול

"לפני כמה שנים נכנס לשוק עכבר הטראק-בול, שהיה אמור להחליף את העכבר הנוכחי למחשב", מסביר תמיר זוארץ מטי.דוט.קום מחשבים. "הוא נועד לאנשים שלא רצו את התנועתיות של מפרק כף היד. אין לדעת מה יהיה בעתיד, אבל להערכתי אם הוא עדיין לא תפס בשוק אז סביר להניח שהוא כבר לא יתפוס".

 

זוארץ הוסיף כי החידוש של אותו עכבר הוא שכל התנועה בהפעלתו היא באמצעות הבוהן ולא באמצעות כל מפרק היד. "התוכנה מיועדת בעיקר למעצבים שעובדים עם תוכנות גרפיקה מסוימות, ופחות שימושי לקהל הרחב", הוא אמר.

 "היתרון שלו הוא שבגרסה האלחוטית שלו זמן הסוללה מאוד ארוך ומחזיק מעמד כשנה וחצי. ניתן לתכנת את הכפתורים שלו בהתאמה אישית והוא מאפשר פונקציות רבות. הוא מעין עכבר-על".

 

"זה עניין של הרגל ואופי החיבור אליו", מוסיף טל הוד גורו מסיסגו שירותי מחשב ורשת. "אני באופן אישי ניסיתי להתרגל אליו ולא הצלחתי, אבל יכול להיות שאם הייתי עובד איתו לפרקי זמן ארוכים יותר הייתי עובר להשתמש בו. הוא מצריך יותר ריכוז ודיוק בתנועה. זה עניין של נוחות ממש כמו שעכבר הטאצ' שממוקם בלפטופים יותר נוח לי, ויש אחרים שלא יכולים לעבוד ללא עכבר רגיל. בנוסף יש את עכבר IBM האדום שבמרכז הלפטופ, שיש כאלו שהתקשו להתרגל עליו. זה מחייב ללמוד להיות מאוד רגיש, ויש כאלה שהם שמרנים ויותר וקשה להם להיפרד מהתחושה של הזזת העכבר פיזית".

 

עכבר טאצ'

זוארץ: "זהו עכבר מאוד מעוצב ואלגנטי, שיש עליו משטח טאצ' עם סנסורים, ופועלים עליו כמו במחשב נייד. הוא נכנס בשנתיים האחרונות, והוא נועד לסביבת עבודה של Windows8. צורת העבודה בו היא למעשה עכבר רגיל רק שבמקום כפתורים, יש לו את חלק הטאצ' שנועד לזה שאוכל להזיז את האריחים מצד לצד. לטעמי המחיר שלו לא אטרקטיבי, כי הוא עולה 350-260 שקל. אני מאמין שכשירדו המחירים שלו הוא יתפוס יותר בציבור הרחב".

 

העכבר הסטנדרטי (צילום: זיו קיטרו) (צילום: זיו קיטרו)
העכבר הסטנדרטי(צילום: זיו קיטרו)

 

מקלדת סיליקון

זוארץ: "למקלדת הזו יתרונות רבים. ניתן לגלגל אותה, לסחוב אותה בקלות בתיק. לא נתלשים ממנה כפתורים והמחיר שלה נח ונע סביב 100 שקל. היא קלה לניקוי (באמצעות מגבון לח), ולא מצטברים בתוכה פירורים ושיירי מזון. היא מגיעה עם ממשק USB, ויכולה להתחבר למחשב שולחני ולמחשב נייד".

 

מחשב All-in-one

זוארץ: "ישנם מחשבים ולפטופים שהמסך שלהם יכול לתפקד גם כמסך מגע, וגם כמסך המותאם למקלדת ולעכבר. הם לא באמת טאבלט, כי טאבלט הוא נטו עבודה עם טאצ'. היתרון הגדול של מסך כזה הוא שהוא נוח לעבודה עם Windows8. טווח המחירים שלו גדול מאוד בהתאם למרכיבי המחשב ולגודלו, ועלותו מתחילה מ-3,000 שקל".

 

מחשב עם מסך שמתהפך

זוארץ: "ישנם מכשירי לפטופ שמתהפכים 360 מעלות, כך שהמסך מסתובב על ציר וממש הופך לטאבלט. המקלדת של מכשירים אלו היא שטוחה יחסית. הגודל הפופולארי שלו הוא 13 אינץ', והוא יכול להיות מתאים למצגות במהלך פגישות עסקיות בבתי-קפה. ישנן חברות שמאפשרות סיבוב של המסך על ציר אמצעי כך שהמסך מסתובב שגב המסך כלפי המקלדת, ויש כאלו שמסתובבים עם ציר שנפתח כמו ספר. עלותם היא 7,000-6,500 שקל בממוצע".

 

מתאמי הום-פלאג

זוארץ: "במקום לקחת כבלים ולהעביר אותם בתוך הקירות, ניתן להיעזר במתאמי ההום-פלאג. הם מיועדים בעיקר לאזורים שבהם אין קליטה טובה של רשת אלחוטית ואנו לא יכולים לעשות בקלות רשת קווית או לא מעוניינים בכך. במקרה כזה במקום שהרשת תעבור באמצעות כבלים, היא מתחברת לרשת החשמל באמצעות שני מתאמים (אחד מכל צד)".

 

מחשוב על ענן

הוד גורו: "כיום בעיקר נפוצה בשימוש הביתי תופעת הגיבוי על ענן ואחסון המידע בו. כיום, בתי העסק כבר עברו צעד אחד קדימה ולמעשה כל המחשב שלהם בענן. אין להם מחשב במשרד, אלא רק קופסה קטנה שמתחברת לאינטרנט.

 למעשה המשרדים עברו לצרוך מחשבים כמו שרוכשים מכונית בליסינג. התשלום הוא פר חודש, ואם בתקופה מסוימת המשרד מצמצם את היקף העבודה, לא משלמים על שימוש באותו חודש".

 

הוא הוסיף כי "חלקי המחשב הופכים להיות החלק הזול, ועיקר התשלום הוא עבור רישיונות לתוכנות השונות. אם עלות המחשב היא 3,500, העלות הכוללת כולל תשלום עבור רישיונות לתוכנות הוא 5,000 עד 9,000 שקל, בהתאם לכמות התוכנות הנדרשות. החברות הגדולות מציעות חבילות אטרקטיביות יותר לשוק הרחב, אך מי שיש לו צרכים מיוחדים יותר ודרישות אבטחה מחמירות יכול לפנות אל חברות קטנות ובוטיקיות שמציעות לו שירותים מאובטחים יותר, הכל בהתאם לדרישות האבטחה להן הוא זקוק".

 

במוקד השירות של המקצוענים אומרים: "גם אם אתם עובדים מהבית או אם אתם מנהלים משרד, כדאי להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום על מנת להתאים את עמדות העבודה לצרכים השונים. זהו עולם שמשתנה ומשתפר במהירות ועזרה של בעל מקצוע יכולה לשפר את תהליכי העבודה וגם לחסוך לכם כסף בטווח הארוך".

 

ומה בעתיד?Less is more

ומה בעתיד? הסלולרי יהפוך להיות המחשב שלנו, נקליד פחות ותוכנות ה-Voicing ישתפרו ויקלידו עבורנו והמחשב יוקרן על קיר זכוכית שקוף.

 

הוד גורו: "המגמה בשוק ברורה והיא מעבר למחשבים קטנים מאוד. זה כמובן לא פונה לצרכנים המרבים להשתמש במשחקי מחשב, אלא בעיקר לצרכן הביתי. השלב הבא הוא להפוך את הסלולרי למחשב, וזה נראה שהכיוון שמייקרוסופט מכוונת אליו. המכשיר יתפקד כסלולרי, אך יאפשר לנו לשנות את ייעודו בהתאם לאקססוריז שנחבר אליו. אם לדוגמה נחבר אותו למסך ולמקלדת, הוא ישנה את הממשק שלו ויתפקד כמחשב ויתנהג אחרת. Windows mobile 10 אמורה לדחוף לכיוון הזה, ואני מעריך שזה רק עניין של שינוי דעת הקהל. מסתמן שתוך שנתיים-שלוש נתחיל לראות הגירה לכיוון הזה, בהנחה שהציבור לא יהיה שמרן ויגיב באנטי".

 

האם בקרוב נקליד פחות? זוארץ: "אם כיום אנו עומדים על 97.8% בטכנולוגית זיהוי פנים של אדם, נראה שהכיוון של Voicing הולך להיות הרבה יותר מדויק ומתקדם. וכך, פחות נקליד ויותר נדבר על המחשב שימיר את הקול לנתונים".

 

נראה לכם שמה ששמעתם עד עכשיו חדשני? תחשבו על הסיטואציה הבאה: אתם נכנסים לחדר העבודה

 שלכם שמורכב משולחן נקי וממסך זכוכית שקוף. במגע יד הוא נדלק ואתם מקלידים על מקלדת מוארת שנדלקת במיקום שנוח לכם. בהינף יד אתם מזיזים את המסכים והתמונה נעלמת. "הטכנולוגיה הזו כבר קיימת, אך עדיין לא יצאה לשוק", אומר זוארץ. "היא הוצגה כבר בכנס של מייקרוסופט, אבל לא זמינה לצרכנים עדיין. נראה שבעתיד לא נזדקק למקלדות, למסכים ולמחשבים גדולים, והכיוון הוא מזעור ומינימליזם עיצובי".

 

מחפשים טכנאי מחשבים קרוב לבית? לרשימת המומלצים

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים