שתף קטע נבחר

חשש מגל פיטורים בדימונה: 'נשבית את העיר'

כשברקע הסכסוך בכיל והחשש מסגירת מפעל הרשתות "מטאור", יוזם ראש עיריית דימונה ישיבת מועצה בה יוחלט האם להשבית את העיר עד שהממשלה תתערב ותמצא פתרון לסכסוך העבודה שפוגע ברבים מהתושבים. "גל הפיטורים הצפויים עומד לרסק את העיר לרסיסים", אומרים במועצה

בעקבות סכסוך העבודה המתמשך בין הנהלת כיל לעובדים יקיים מחר (ג') ראש עיריית דימונה, בני ביטון, ישיבת מועצה שלא מן המניין. בישיבה יציע ביטון להשבית את העירייה והעיר, להשבית חלקית את מערכת החינוך וכן למצוא כלים ייחודיים כולל פניות חוזרות לראש הממשלה ולשר האוצר החדש, כדי שיפגינו יותר מעורבות בסכסוך.

 

המשבר בכיל - כותרות אחרונות:

עובדי כיל להנהלה: תפסיקו לשקר ותפצו אותנו

בגלל השביתה: כיל מודיעה על סגירת קו ייצור

הפיטורים בכיל הוקפאו; השביתה תימשך

 

על רקע המשבר בכיל והחשש לפיטורי מאות עובדים, חוששים בדימונה שעוד עשרות משפחות יצטרפו למעגל האבטלה. זאת, לאחר שמפעל "מטאור", המייצר רשתות, נקלע לקשיים כלכליים. מדובר במכה קשה לכ-60 עובדים, שחלקם פוטרו רק לפני כמה שנים ממפעל כיתן שנסגר. מטאור היה הראשון שרכש את מחלקת האריגה של כיתן בה הועסקו 26 מ-200 עובדיה.

 

"רק התערבות הממשלה תעצור את הכאוס"

ראש העיר בני ביטון אמר כי "אני מקווה שבכיל יתעוררו ושהמשבר הזה יגיע לסיום. אי אפשר להמשיך עם הסאגה הזו שלושה חודשים. לכן לקחתי פיקוד כי ראיתי שאף אחד לא מטפל בנושא. הזמנתי את ראשי הרשויות אליי".

הפגנת עובדי כיל במפעלי ים המלח (צילום: מועצת עובדי מפעלי ים המלח) (צילום: מועצת עובדי מפעלי ים המלח)
הפגנת עובדי כיל במפעלי ים המלח(צילום: מועצת עובדי מפעלי ים המלח)

"דימונה נמצאת תחת גל פיטורים שעומד לרסק את העיר לרסיסים", אמר חבר המועצה ג'קי אדרי. "רק התערבות ממשלתית גורפת תעצור את הכאוס של הגל שעומד להגיע, ולראש ממשלת ישראל אסור לשכוח לרגע אחד שמעל 40 אחוז מתושבי העיר הצביעו לליכוד.

 

"ביבי ממשיך להפקיר את העיר דימונה לחסדיהם של משפחת עופר. הוא ממשיך להפקיר את העיר דימונה גם לפיטורים אפשריים ממפעל מטאור. היזמים העסקיים יורדים לעיר בשם הציונות, עושקים את העובדים, מפטרים אותם, מתעשרים, והציונים האמיתיים היחידים הם תושבי דימונה שנלחמים על המשך קיומה כעיר בישראל". אדרי ביקש כי גם עובדי מפעל מטאור יגיעו לישיבת המועצה להביע את עמדתם.

 

לישיבה הוזמנו כל חברי מועצת עיריית דימונה, יושבי ראש ועדים, ראשי הרשויות בנגב ויו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן. "בישיבה יבחנו דרכי פעולה שיגרמו לצדדים לפתוח במו"מ ולסיים אחת ולתמיד את הסאגה הזו, הפוגעת קשות הן בפרנסתם של העובדים ובני שפחותיהם והן בעסקים בעיר", מסרו בעירייה.

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)
 

יש לציין כי השביתה בתרכובות ברום ומפעלי ים המלח (שניהם מפעלי כיל) פוגעת קשות בעובדים. כמעט רוב עובדי מפעלי ים המלח הם תושבי דימונה (בתרכובות ברום רק בודדים הם תושבי העיר). יו"ר ועד העובדים ארמונד לנקרי אמר כי "עוד מעט אנחנו כבר שלושה חודשים בשביתה. אנחנו לצערי לא שומעים את קולה של הממשלה. כמו שלא שמענו את קולה לפני הבחירות. אנחנו אולי עוד נגיע לארבעה חודשי שביתה. צר לי שהממשלה נותנת יד לחברה שמשתמשת באוצרות טבע וגורפת מיליארדים בשנה, שכל מטרתה היא פיטורי עובדים והוצאת העבודה אל מחוץ לישראל".

 

וכאמור, בעיר מודאגים גם מהאפשרות שעובדי מפעל מטאור יפוטרו. רונן צדוק, מבעלי המפעל, אמר כי "המטרה שלנו היא להשאיר את המפעל חי. נעשה הכל, גם אנחנו וגם הבנק. וזאת בהתאם לבקשה שהוגשה לבית המשפט, ובה אנחנו נעמוד". ביום רביעי צפוי בית המשפט המחוזי בבאר שבע לדון בנושא.

 

על מפעל מטאור אמר ראש העיר בני ביטון כי "זה מפעל מרוויח ולא מפעל מפסיד. מדובר בסכסוך פנימי בין הבעלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
הפגנת עובדי כיל
צילום: מוטי קמחי
מומלצים