שתף קטע נבחר

"על בית קפה יש רגולציה כמו על חברת טבע"

איש העסקים אמיר ברמלי בוועידת כלכליסט לעסקים קטנים ובינוניים: "לצערי הרגולציה גורמת לכך שבשוק ההון יש אפשרויות לעשירים בלבד. אם אתה משקיע ומרוויח יותר מ-2% בשנה - זו השקעה מסוכנת"

"הרגולציה מנוסחת באופן שמאפשר לעשירים להתעשר יותר, ומי שאין לו נשחק", כך פתח אמיר ברמלי, יו"ר ומנכ"ל קבוצת העסקים רוביקון את הרצאתו היום (ב') בוועידת כלכליסט לעסקים קטנים ובינוניים. "בנוסף, מונע החוק הזדמנויות ממשקיעים פרטיים ומבעלי עסקים לגייס את ההון הנדרש להם. צריך להודות בעובדות: הבורסה יבשה ונמצאת בשפל חסר תקדים, ומגזר העסקים בצמיחה לא באמת מעניין את הבנקים והמוסדיים".

 

אמיר ברמלי. "הרגולציה הישראלית מתנהלת כמוסד עתיק שלא מאפשר צמיחת כוחות חוץ בנקאיים חדשים ועדכניים" ()
אמיר ברמלי. "הרגולציה הישראלית מתנהלת כמוסד עתיק שלא מאפשר צמיחת כוחות חוץ בנקאיים חדשים ועדכניים"
 

"למי בקהל יש 12 מיליון שקל?", שאל את המליאה. והסביר: "החוק הישראלי מציב למבקשים להשקיע בעסקים, הון מינימלי של 12 מיליון שקל. בישראל ישנם אולי כ-10,000 מיליונרים עם הון נזיל של מיליון דולר, וגם הם לא זכאים להזדמנות להשקיע. "החוק מקטלג קומץ של אנשים כ'משקיעים מתוחכמים' וכך הופך את שוק ההון ל'מגרש משחקים' לעשירים בלבד", הוסיף ברמלי.

 

הרגולציה אשמה

בתוך כך, ברמלי הטיל את האשמה למציאות הפיננסית של עסקים קטנים ובינוניים בצמיחה, ושל משקיעים פוטנציאליים, על הרגולציה: "צריך להודות בעובדות, הבורסה יבשה ונמצאת בשפל חסר תקדים, הבנקים והמוסדיים הם מונופול על ההשקעות, ומגזר העסקים הקטנים ובינוניים לא באמת מעניין אותם.

 

"משקיעים רבים רשמו הפסדים אסטרונומיים בשל השקעה לא מבוקרת בעסקים הגדולים ובחברות ציבוריות, והרגולציה הישראלית מתנהלת כמוסד עתיק שלא מאפשר צמיחת כוחות חוץ בנקאיים חדשים ועדכניים. יש לציין כי הרשות לניירות ערך כבר הגדירה תנאים להשקעות מרובות משקיעים קטנים, אבל ייחסה את ההקלה אך ורק לחברות הי-טק ולא לכלל החברות בכלכלה".

 

ברמלי הוסיף ואמר כי בניגוד למחוקק בישראל, בעולם כבר הבינו שהקדמה, האינטרנט וזמינות המידע משנה את המפה וביצעו שינויים רבים בחוקים המקומיים".

 

בנוסף,ברמלי אמר כי בעיניו, "הרגולטור מציב סטנדרטים נוקשים בפני עסקים בצמיחה ולא מאפשר למשקיעים פוטנציאליים להשתלב בשוק זה. כך, למשל, החוק מציב רף של 35 משקיעים בשנה לכל עסק, אך מספר זה אינו נותן פתרון לעסקים ומהצד השני לא מספק הזדמנות אמיתית למשקיעים. טענת ההגנה על משקיעים לא רלוונטית, כי במקרה זה אין מודל ניהול סיכונים אמיתי מאחורי המספר השרירותי – רק מניעה.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים