שתף קטע נבחר

ברווזים ברווזים, בואו למטבח: 5 מתכונים עם ברווז

הבשר שלהם עסיסי, טעמם אינו דומה לטעמו של עוף ותוכלו להשתולל איתם ולהכין מהם שלל מנות, כולל מנות חגיגיות במיוחד: אחרי שהשתלטו מנות הברווזים על תפריטי המסעדות, הם מגיעים עד אליכם למטבח הביתי

אחרי שכבר התרגלנו למצוא כמעט בכל תפריט של מסעדת שף שמכבדת את עצמה מנות של ברווז במגוון אפשרויות צלייה ועשייה, הגיע תורו של הברווז לכבוש גם את המטבח הביתי.

 

בניגוד לעבר, היום להשיג ברווז זו משימה דיי פשוטה. תוכלו למצוא ברווזים ברשתות השיווק הלא כשרות ובמעדניות. שף אלי אדרי ממסעדת "דלי אסייתי" מגיש 5 מתכונים עם ברווז:

 

ברווז אסיאתי - מתכון בסיסי

 

המצרכים:

1 ברווז שלם במשקל של כ-2 ק"ג

 

לתערובת:

4 כפות פלפל שחור שלם

20 כוכבי אניס

4 כפות גרגירי כוסברה

4 כפות זרעי כמון

10 מקלות קינמון

4 כפות מלח גס אטלנטי

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים את תבליני התערובת ומורחים על הברווז. מניחים את הברווז בכלי סגור למשך 48 שעות במקרר. אחרי הקירור, מעבירים את הברווז לשקית קוקי וסוגרים היטב את השקית.
  2. מניחים את השקית בכלי סגור עם מים, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-80 מעלות במשך 12 שעות.  
  3. מוציאים את הברווז מהתנור, מורידים את העור ומפרקים את הבשר לקערה.

 

רוטב בסיסי

 

המצרכים:

1 בקבוק יין אורז 640 מ"ל

1 בקבוק הוי סטיר (רוטב פטריות) 700 מ״ל

2 כוסות מים

2 כוסות סוכר

1.5 כוסות סויה

1/5 כוס מים + חצי כוס קונפלור, להסמכה

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הרוטב - מרתיחים את היין בסיר ומצמצמים. מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט הקורנפלור.
  2. מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים עד לקבלת מרקם סמיך.

 

מוקפץ עם ברווז וירקות 

 

המצרכים ל-4 סועדים:

120 גרם בשר ברווז מוכן (ראו מתכון מצורף)

2 גזרים, חתוכים למקלות

1/4 כרוב, חתוך לרצועות

1 יחידה באק צ׳וי, חתוך גס

10 עלי תרד

5 פרחי ברוקולי

1 צ'ילי אדום

2 שיני שום קצוצות

צרור כוסברה קצוצה

200 גר' אטריות אודון (אטריות חיטה יפניות), מבושלות לפי הוראות היצרן

  

אופן ההכנה:

  1. יוצקים שמן לווק לוהט. מוסיפים את השום והצ'ילי, ומערבבים. מוסיפים את הברווז ומקפיצים קלות. מוסיפים את שאר הירקות ואת האטריות, ומערבבים. 
  2. יוצקים חצי כוס מהרוטב המוכן (ראו מתכון מצורף) ומקפיצים כדקה נוספת.
  3. מפזרים כוסברה קצוצה מעל ומגישים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

ספרינג רול במילוי ברווז וקשיו

 

המצרכים ל-4 סועדים:

4 דפי אורז עגולים או מרובעים בקוטר 22 ס"מ

 

למלית:

300 גרם בשר ברווז (ראו מתכון מצורף)

2 גזרים קצוצים

1/3 אריזת נספק (נבטים) קצוצים

1 יחידה פאק צ׳וי

1 כפית טוגראשי

 

לקישוט:

שבבי קשיו קלוי

בצל ירוק קצוץ

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הגזרים והנבטים. משרים את דפי האורז במי ברז למשך דקה, ומניחים על מגבת מטבח לחה לייבוש.
  2. מניחים כף מהמילוי במרכז הדף, ומגלגלים לצורת סיגר. מקפלים את הקצוות ומגלגלים.
  3. מניחים את הספרינג רול בתבנית משומנת, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות (אפשר להניח את התבנית מעל תבנית עם מים רותחים, או בתוך סטימר) במשך 5 דקות.
  4. הגשה: מניחים את הספרינג רול על צלחת הגשה. יוצקים מעל את הרוטב (ראו מתכון) מפזרים מעל שבבי קשיו קלוי ובצל ירוק, ומגישים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

באנס ברווז

 

המצרכים ל-1-2 סועדים:

2 לחמניות סיניות מאודות

 

למילוי:

1 כפית מיונז יפני (או כל מיונז אחר)

1 מלפפון, קצוץ דק

1 בצל סגול, חתוך למקלות

מעט חומץ אורז

1 חסה אייסברג קצוצה

120 גרם בשר ברווז

1/4 כוס רוטב (ראו מתכון)

 

אופן ההכנה:
  1. משרים את המלפפון והבצל בקערה עם חומץ אורז.
  2. בינתיים, מסדרים את הלחמניות בתבנית אפייה ואת הברווז עם הרוטב בתבנית אפייה נפרדת. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות במשך 8 דקות מעל תבנית עם מים.
  3. הגשה: חוצים את הלחמניות, ומורחים על כל צד מעט מהמיונז. מניחים בצד אחד את החמוצים והחסה ובצד שני את הבשר, ומגישים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

חזה אווז עם אורז שום

 

המצרכים ל-4 סועדים:

 

למרינדה:

2 נתחים של חזה אווז

1/2 1 כוס מירין

1/2 כוס סויה

4 חתיכות ג'ינג'ר קצוץ באורך 2-3 ס"מ

1 כפית גדושה של תערובת חמישה תבלינים סינים (תערובת חמשת התבלינים)

 

לאורז שום:

2 קעריות עם אורז מוכן (קר)

1 כוס רוטב לאווז (ראו מתכון)

2 ביצים

10 שיני שום קצוצות

 

אופן ההכנה:
  1. מכינים את המרינדה - מערבבים את מרכיבי המרינדה, ומשרים בה את חזה האווז. משרים את חזות האווז במרינדה ומכניסים למקרר למשך 12 שעות. מחממים מחבת כבדה על אש גבוהה, צורבים את החזה על הצד של העור למשך 5 דקות. הופכים ומטגנים 5 דקות נוספות. עוטפים בנייר כסף ומניחים בצד.
  2. מכינים את האורז שום -  יוצקים מעט שמן לווק. שוברים ביצה אחת וטורפים אותה. מוסיפים את הביצה השנייה וממשיכים לטרוף יחד. מוסיפים את השום הקצוץ, מערבבים, ומוסיפים את האורז הקר. מקפיצים למשך כ- 2 דקות. מוסיפים חצי כוס רוטב וממשיכים להקפיץ עד שנוצרת תערובת אחידה.
  3. להגשה - מניחים בכל צלחת חזה אווז חתוך לרוחב, יוצקים מעל מהרוטב ומגישים לצד מנת אורז שום.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
  
המתכונים באדיבות שף אלי אדרי ממסעדת "דלי אסיאתי". הבנים 15, הוד השרון, 09-8992555 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודו אזולאי
ספרינג רול במילוי ברווז וקשיו
צילום: דודו אזולאי
מומלצים