שתף קטע נבחר

עיריית דימונה הכריזה: העיר תושבת ביום א'

בצל המשבר המתמשך בכיל, וסכנת הסגירה המרחפת מעל מפעל "מטאור" בעיר, התכנסה העירייה לישיבה מיוחדת שבה הוכרז על שביתה כללית. ראש העירייה בני ביטון דרש בשיחת טלפון משר האוצר החדש כחלון לסיים את משבר הפיטורים בכיל ולהפעיל את מניית הזהב. יו"ר ועד עובדי ים המלח, שנכח בישיבה, אף איים: "זו תהיה אם כל ההפגנות"

מועצת העיר דימונה אישרה הערב (ג') בישיבה מיוחדת את השבתת העיר ביום ראשון הקרוב . הרקע לדברים הוא המשבר המתמשך בכיל, שעלול לפגוע בפרנסתם של תושבים רבים בעיר הדרומית, וכן בצל הסכנה המרחפת מעל מפעל "מטאור", שבו כ-60 עובדים תושבי העיר. המפעל, שבו מייצרים רשתות לחקלאות, מצוי בקשיים כלכליים במשך תקופה ארוכה, ועלול להיסגר. בשבוע האחרון המשבר הגיע לשיא, כאשר נסגרו שערי המפעל והעובדים לא קיבלו את משכורותיהם.

 

במהלך הישיבה אמר ראש העיר בני ביטון: "אנו נצא לשביתה לאות הזדהות עם עובדי כיל. מערכת החינוך מכיתות ז עד יב יושבתו. כל עיריית דימונה בלי יוצא מן הכלל תושבת ביום ראשון. כל העיר דימונה תושבת".

 

לכתבות נוספות בערוץ כלכלה :

 

הפגנת מחאה על פיטורי עובדי כיל בדימונה (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
הפגנת מחאה על פיטורי עובדי כיל בדימונה(צילום: רועי עידן)

 

ראש העיר ביטון פנה לעובדי כיל ואמר: "אנחנו כאגרוף תומכים בכם לכל אורך הדרך. המאבק נמשך קרוב לשלושה חודשים. כרגע קיבלנו החלטה אמיצה ולא פשוטה. נגמרה מערכת הבחירות. יש ממשלה חדשה בישראל והממשלה הזו והעומד בראשה ראש ממשלת ישראל, 42 אחוז מתושבי דימונה הצביעו לליכוד, אמרתי לו האחריות בראש ובראשונה על ממשלת ישראל ושר האוצר החדש משה כחלון. לפני שעה הרמתי אליו טלפון. אמרתי אתה שר חברתי מחובר לעם. עשית מהפכה בסלולר. תעשה לנו מהפכה אחת קטנה. ביום שלישי תושבע ואני מבקש שנשב אתך ותפעיל את מניית הזהב. לא יעלה על הדעת שלא תפעילו אותה. העובדים והוועד צודקים. המשבר הזה גרם להאטה אדירה בכל הנגב. מדובר בכמעט 30 אלף אנשים שמתפרנסים מכיל שהיא מנוע צמיחה של הנגב. בזכותם דימונה נמצאת בדרג הרביעי באשכול הסוציו-אקנומי ובאשכול הכנסה נמצאת במקום ה-7. זה לא מפעל מפסיד. זה מפעל מרוויח". ביטון פנה ליו"ר וועד העובדים ואמר: "אנחנו החיילים שלך".

 

אלי סיגרון, חבר המועצה, אמר כי "ההסתדרות צריכה להבין שכל המפעלים צריכים לצאת לשביתה בלי תאריך. היום זה כיל מחר זה קמג ורותם דשנים. המצב בעיר קשה. אני לא עובד כיל אבל אתם מנוע הצמיחה של העיר הזו. המאבק הוא של דימונה". "כמו שכל המדינה התקוממה במאבק האתיופים - כך צריך להתקומם במאבק הזה", אמר חבר מועצה אחר.

ראש העיר ביטון בהפגנת עובדי מטאור השבוע (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
ראש העיר ביטון בהפגנת עובדי מטאור השבוע(צילום: הרצל יוסף)
 

עשרות עובדי מפעלי ים המלח הגיעו לישיבת המועצה בעיריית דימונה, וכך גם עובדי מפעל מטאור שחוששים לפרנסתם לאור הקשיים הכלכליים אליו נקלע המפעל בו הם עובדים. אהרון לב (46) נשוי ואב לשני ילדים בני 15 ו- 13 סיפר כי "אני חושב שזו בושה שחברה כל כך רווחית מתנהלת ככה כלפי העובדים. בכירים מקבלים משכורות עתק והם רוצים להתייעל בעובדים שמרוויחים 7,000 שקל. המשכורת השנתית של הבכירים היא לא נתפסת. אני מסתדר בעזרת הלוואות מהבנק". "אין לנו מה להפסיד יותר", אמר בני. "אנחנו כבר שילמנו את המחיר של השביתה.

ישיבת מועצת העיר הערב (צילום: בראל אפרים) (צילום: בראל אפרים)
ישיבת מועצת העיר הערב(צילום: בראל אפרים)
 

"ההנהלה מבזה את עצמה בהתנהלות מול העובדים", אמר אורי בן נעים (54) נשוי ואב לשלושה ילדים. "המצב של העובדים לא קל. המצב לא פשוט. אנחנו על הקשקש. יש אנשים עם משכנתאות של 5,000 שקל והאישה לא עובדת. הכל יכול לקרוס. אבל כל העובדים מבינים את המאבק. 5,000 עובדים יושבים בבית ולא אכפת לאף אחד. בתים ייהרסו. אף אחד לא צפה שזה ייארך כל כך הרבה זמן. והמדינה - בכלל מנותקת מהמציאות. אנחנו פרי הגליל? המדינה נשענת על המפעל הזה. עשרות אלפי אנשים עלולים להיפגע. אני לא יודע למה יש שתיקה מהממשלה. הם צריכים לטפל בזה. איפה הם"?

 

יו"ר ועד עובדי מפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי, אמר "לכולם קשה. אפילו קשה מאוד. המאבק הוא לא רק של כיל אלא גם של הנגב. הדרום. אפילו מאבק לאומי. יש כוונה לשבור את העובדים המאוגדים ולהחזיר את הנגב לעיירות פיתוח. ביום א' תהיה אם כל ההפגנות".

 

לנקרי אף פנה לראש הממשלה וביקש ממנו להתערב. "הבטחת אחרי הבחירות להתערב. עכשיו זה אחרי הבחירות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים