שתף קטע נבחר

דימונה נערכת לשבות: "זה מאבק לאומי"; ערד וירוחם מצטרפות

"הפיטורים יחזירו את דימונה עשרות שנים אחורה", מזהירים בעיר שתושבת כולה ביום ראשון במחאה על הכוונה לפטר את עובדי "כיל" ועובדי מפעל "מטאור". בתו של עובד ששובת: "אין כסף, אנחנו מחשבים כל דבר ואני כבר לא בטוחה שאוכל ללמוד ולבנות עתיד"

 

בדימונה מתכוננים הבוקר (יום ד') לשביתה הגדולה שתיפתח בעיר ביום ראשון הקרוב, ועוד יותר מכך - להפגנה הגדולה שתלווה אותה באותו בוקר. כבר שנים לא נראו בדימונה הפגנות שיזמו התושבים והעירייה במחאה על מצב התעסוקה, ודווקא עכשיו - אחרי שהצליחה להשתחרר במידת מה מתדמית עיירת הפיתוח שדבקה בה - היא נאלצת לצאת שוב למאבק, בעקבות האיום לפטר עובדי "כיל" ולהחזיר את העיר עשרות שנים לאחור. "זה מאבק לאומי", אמר ראש העיר דימונה בני ביטון.

 

מוסדות החינוך בעיר מכיתה ז' עד כיתה י"ב יושבתו, וכך גם פעילות העירייה. "העירייה לא תקבל קהל או תיתן שירותים", אמרו בעירייה, "נפזר את התלמידים בצמתים. זו הולכת להיות הפגנת ענק. נקים חמ"ל משותף לנו, לוועד העובדים של כיל ולהסתדרות על מנת לתאם את המהלכים שלנו".

מפגינים בדימונה נגד פיטורי עובד "כיל" (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מפגינים בדימונה נגד פיטורי עובד "כיל"(צילום: רועי עידן)

ההפגנה צפויה להתחיל ביום ראשון ב-09:00, וכעת פועלים בדימונה לגייס גם חברי כנסת למחאה. "נצא בדרישה ברורה למשרד האוצר למנוע את הברחת החברה מישראל לחו"ל", אמרו בוועד העובדים של מפעלי ים המלח, "בין שעל ידי הפעלת מניית הזהב, שמשמעותה עצירת הצעדים החד-צדדיים של ההנהלה, ובין שעל ידי הלאמת החברה והפרטתה מחדש. לא ייתכן שחברה פרטית תשתמש באוצרות הטבע של המדינה ששייכים לחברה בישראל ולא לחברה לישראל".

 

בת חן, בתו של עובד בכיל, סיפרה הבוקר לאולפן ynet: "שלושה חודשים אבא שלי יושב בבית. קודם כל משעמם לו, ומעבר לזה מבחינה כלכלית המצב לא טוב כל כך".

ראש העיר ביטון בהפגנת עובדי מטאור, השבוע (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
ראש העיר ביטון בהפגנת עובדי מטאור, השבוע(צילום: הרצל יוסף)

היא סיפרה שרצתה ללכת ללמוד בעתודה בתקווה שאביה יוכל לעזור לה, אבל כעת היא חוששת שהדבר לא יתאפשר. "החיים השתנו. פתאום צריך להתחשבן יותר, לחשוב על ההוצאות, לחשוב קדימה. פעם היינו פשוט מוציאים את האוטו

ונוסעים לבאר שבע, פתאום כבר אי אפשר".

 

"כיל" סובלת ממשבר מתמשך, שעלול לפגוע בפרנסתם של תושבים רבים בעיר הדרומית, וסכנה נשקפת גם למפעל "מטאור", שבו כ-60 עובדים תושבי העיר. המפעל, שבו מייצרים רשתות לחקלאות, מצוי בקשיים כלכליים במשך תקופה ארוכה, ועלול להיסגר. בשבוע האחרון הגיע המשבר לשיא, כאשר נסגרו שערי המפעל והעובדים לא קיבלו את משכורותיהם.

 

עיריית ערד הודיעה שתצטרף ביום ראשון לשביתה של עיריית דימונה כדי להביע הזדהות איתה. ראש העיר בפועל, משה קווס, אמר: "ביום א' נשבית את עבודת העירייה לאות הזדהות ותמיכה במאבק נגד גל הפיטורים המתמשך, שמאיים על עתיד הנגב כולו". מערכת החינוך בעיר תפעל רגיל.

 

בהמשך הודיעה ירוחם על צעד דומה - סגירת המשרדים והשבתת השירותים לתושבים. ראש המועצה מיכאל ביטון ציין כי "המאבק הוא של כל תושבי האזור, יהודים ובדואים כאחד. לא ראוי שאחוז האבטלה כאן יהיה כפול ומשולש ביחס לממוצע הארצי בישראל ולכן ראש הממשלה ושר הכלכלה נדרשים לתוכנית חרום לתעסוקה בנגב המזרחי. אני מבקש לחזק את ידיו של ידידי ראש העיר דימונה בהובלת המאבק המשמעותי והצודק הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
הפגנה נגד פיטורי עובדי "כיל"
צילום: רועי עידן
מומלצים