שתף קטע נבחר

לא רע לחיות ביוקרה

מסעדת עילית שמגישה אוכל שמח באחד החללים המפוארים בישראל - וכמה שזה טעים. אחרי שינויים וחילופים, ליבי שפרלינג שמחה לגלות כי מסעדת "פאלאס" שבמלון "וולדורף אסטוריה" היא הסוד השמור הכי טעים בישראל

בשנת 1929 נחנך מלון "פאלאס" הירושלמי שהקדים את בניית מלון המלך דוד הסמוך אך במעט והיה למלון היוקרה המודרני הראשון בעיר. במחצית שנות השלושים סגר את שעריו ורק אחרי 80 שנה (בהן שימש המבנה כבניין משרדים מרהיב אך אפרורי) - נפתח שם מחדש ולפני שנה מלון הפאר וולדורף אסטוריה.

 

העיצוב יוקרתי ומהודר, עושה הרבה כבוד למסורת העבר הירושלמית. האדריכל הטורקי שהיה שעיצב את מלון "ארבע העונות" באיסטנבול אמון על השיפוץ המקיף, ולירושלים הובאו טייחים טורקים, אומני פסיפס, עושי מנורות, נפחי זכוכית ושאר בעלי מקצוע שתורתם אומנותם, הכל כדי ליישר קו עם הסטנדרט של השם הנחשב. מזל שמסעדת הפאלאס של המלון, שחנכה תפריט ערב חדש רק לפני מספר שבועות, שוברת קצת מכל ההוד וההדר ומציעה בין כתליה מעין דיסוננס לכל השיש הזה ואור היקרות.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

נתחיל מהסוף להתחלה: עוד לא פגשתם מסעדה כשרה שהאוכל בה כה שמח, רוקד, לצד תפריט יין חצי פאנקי (שעוד נגיע אליו). מטבח יצרי, עשיר בחומרי גלם מקומיים, שהוא שיר הלל לצבע ולטקסטורה.

 

זה לא התחיל כך: עם פתיחת המלון, לפני כשנה, דשדשה המסעדה הבשרית. טוב עשו קברניטי ספינת התענוגות הזאת כשלקחו ברצינות תהומית את הביקורות הקטלניות לתשומת ליבם ועשו מעשה. השף איציק מזרחי-ברק מונה לתפקיד השף הראשי והביא עמו ניסיון מלונאי עשיר מהארץ ומהעולם וגם את ניהול מטבח הקייטרינג של פול אסנהיים. מזרחי-ברק שואב השראה מהמזרח הרחוק ובמפתיע - ניצוצות אסיאתיים עפים בתפריט שלו.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

במסעדה הבשרית (שפתוחה גם לאורחים מבחוץ) ראשונות כמו שראשונות צריכות להיות, כאלה שפותחות את התיאבון ומבססות אמון במטבח. אהבתי במיוחד סשימי טונה אדומה, סלמון ולוקוס על סלקים צלויים, מלפפון, הדרים וויניגרט תפוז (72 שקלים), פטה כבד עוף עם מקרון פירות יער וכבד עוף בקראסט פיסטוק, אגוזי מקדמיה ואגסים מקורמלים (86 שקלים) וסלמון במסך עשן, מנה מולקולרית נפלאה שכוללת גם טרטר טונה אדומה במעטפת מלפפון (86 שקלים). חזה ברווז מקורמל, עלי תרד פריכים ודפי פילו במילוי טנזיה עוף (62 שקלים) הייתה יוצאת מהכלל וחתמה את פרק הראשונות.

 

בעיקריות מתמקדים בנתחים גדולים על עצם ודגים: פילה לוקוס אפוי על ארטישוק, עגבניות וביסק דגים מוקצף (135 שקלים), קונפי שוק ברווז וחזה ברווז צלוי על גזרים מקורמלים, מנגולד ופטריות שימאג'י בציר ברווז מצומצם (129 שקלים היה יוצא מהכלל. מיד בעקבותיה המקום לציין את ההגשה המרשימה, שמתגנדרת בקישוטים נאים שמספקים גם טוויסט של טעם לעלילה, בלי להגחיך את הקונספט.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

גם ההגשה לוקחת למסעדות מכוכבות מישלן באירופה. עוד בתפריט צלעות טלה, אנטרקוט על עצם, נתח קצבים ונתחי עגל חלב. על הקינוחים במקום מופקד הקונדיטור הצרפתי קלוד בן סימון (בוגר לאדורה ופייר הרמה) שמפליא להשתעשע במקרונים, מנגו, קוקוס וחמישים גוונים של שוקולד מריר.

 

ומה שותים? תפריט היין כולל יקבי הבוטיק כשרים ומובילים. תשמחו למצוא שם יקבים מסקרנים שעשייתם ניסיונית מעט יותר, כמו עגור, פלאם, בת שלמה, כישור, יתיר ואחרים. יקבים ישראליים ותיקים שמחזיקים גם ארכיון, מפרגנים בחירות לא שגרתיות ממנו לתפריט המלון ומפתיע כי דווקא יינות מתיישנים אלה, מתומחרים באיפוק ראוי להערכה.

 

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)

 

ולא נשכח את ארוחת הבוקר

מי שירצה להעביר כאן סופשבוע, יגלה שארוחת בוקר גם היא שווה הזמנה מראש. הבופה הענק כולל את כל החשודים המיידיים אבל באיכות מעולה: עשרות (!) סוגי פחמימות, כמו בריוש רך, בייגלה ירושלמי ולחם דחוס בזרעונים ; גבינות קשות, דגים כבושים ומעושנים, סלמון מעושן שלצידו סלמון כבוש בסגנון גרבדלקס ; ירקות חורקים מטריות ותוספות חמות.

 

בקצה השני של חדר האוכל דוכן לסחיטת שייקים טבעיים מפירות העונה (כולל פירות אקזוטיים כמו אננס, קוקוס ומנגו) וגם שולחן מתוקים בלתי נגמרים. אהבתי במיוחד עוגת פיסטוק רכה, עוגיות שוקולד צ'יפס, חלבה כהה נמסה על הלשון וקונפיטורה של תפוז מר מתוך קולקציה שלמה של ריבות וממרחים (ביניהם אפילו שוקולד-לוז וחמאת בוטנים שמכינים במקום).

 

אם לא די בכך, תפריט הבוקר יציע לכם מנות לבחירה כמו אגז בנדיקט על תרד או סלמון, ופל בלגי עם פירות וריקוטה, טוסט מושחת ועוד מלא. החדשות הטובות הן שגם ארוחה זו, שהיא מהבראנצ'ים הכשרים השווים בארץ, פתוחה לאורחים מן החוץ ותיפרדו מ- 155 שקלים תמורתה.


וולדורף אסטוריה. אגרון 2, ירושלים. להזמנות: 02-5423353

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אנטולי מיכאלו
מסעדת פאלאס
צילום: אנטולי מיכאלו
מומלצים