שתף קטע נבחר

מטאור: שכר העובדים ישולם, הבראה בדרך?

בית המשפט אישר הקפאת הליכים של 90 יום למפעל הרשתות בדימונה, במטרה לגבש תוכנית הבראה. אחת האפשרויות היא שעסקיה של החברה יימכרו למשקיע. בנוסף נמצא מימון לתשלום שכר העובדים

ניסיון לגיבוש תוכנית הבראה למפעל מטאור בדימונה - בינתיים העובדים יקבלו משכורות. בית המשפט המחוזי בבאר שבע אישר (ד') את הבקשה להקפאת הליכים של מפעל הרשתות מטאור בדימונה. הבקשה להקפאת הליכים הוגשה על ידי אחד בעלי המניות בחברה באמצעות עו"ד מור נרדיה על מנת לגבש תוכנית הבראה. אחת האפשרויות שעלו היא שעסקיה של החברה יימכרו למשקיע במסגרת תוכנית ההבראה.

 

כתבות נוספות בנושא בערוץ הקריירה:

 

בבקשה פורט כי האירוע שהביא להגשת הבקשה הינו ממצא חמור כנגד בעל מניות נוסף, המנהל בפועל של החברה, שעלה כי יש לו עבר פלילי. האחרון הודיע על הסכמתו לבקשה ומינויה של הנאמנת המוצעת עו"ד דורית לוי טילר. השופט יעקב פרסקי קיבל את הבקשה להקפאת הליכים למשך 90 יום והורה על מינויה של הנאמנת המוצעת.

 

על מנת לפתור את מצוקת העובדים הושגה במהלך הדיון הסכמה למימון נוסף בסך 50 אלף שקל מהנושה המובטח ו-200 אלף שקל שיינתן על ידי אבי קליימן, המחזיק ב-14% מהמניות בחברה. סך המימון עומד על 1.6 מיליון שקל. המימון ישמש לתשלום משכורות אפריל.

העובדים בדיון בבית המשפט (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
העובדים בדיון בבית המשפט(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)
 

בזכות אחד מבעלי המניות העובדים יקבלו משכורות

קליימן ציין כי "למעשה שדדו את החברה. עשיתי זאת למען העובדים. העסקתי עובדים רבים בעבר והייתי רוצה שגם עובדים אלה יקבלו את שכרם".

 

העובדים יקבלו משכורת בזכות אחד מבעלי המניות, שבמהלך הדיון החליט להשקיע עוד 200 אלף שקלים נוספים במפעל. במהלך הדיון בבית המשפט המחוזי בבאר שבע תהה השופט פרסקי מדוע הבקשה להקפאת הליכים הוגשה ממש טרם תשלום המשכורות. "למה לא באו קודם"? תהה בפתח הדיון. "למה צריך את הקפאת ההליכים נגד החברה כשאין הליכים? זה לא משהו שצריך להגיע אליו לביהמ"ש. הבנק המלווה, בעל החוב העיקרי, עוטף את המפעל מכל הכיוונים".

 

הנאמנת המוצעת עו"ד דורית לוי-טילר, שמינויה אושר בסוף הדיון, הסבירה לביהמ"ש כי "מדובר בהצטברות של נסיבות. הטריגר היה התגלית (הגילוי כי למנכ"ל החברה עבר פלילי כבד) שהוברר שבעלי המניות אינם יכולים ליתן אמון במי שהיה המנכל באותה עת. הם לא יכולים לנהל את החברה מבחינת זכויות החתימה. יש חדלות פרעון מוחלטת של החברה. ההתנהלות גרעונית".

 

עורכת הדין גלילה הורנשטיין, המייצגת את העובדים, הגישה בקשה לתשלום משכורות העובדים. כאמור, משכורותיהם של העובדים ישולמו בעקבות המהלך של קליימן. "אנחנו מרוצים. זה מה שרצינו", אמרה אחת העובדות. "לקבל את המשכורת של חודש אפריל ולהמשיך לעבוד. אני לא מכירה את בעל המניות. הוא בעצם הציל אותנו. אנחנו מקווים שהחברה תצליח. ניתן את כל מה שצריך כדי שהמפעל והחברה יצליחו".

 

אורית כהן, נציגת העובדים אמרה בביהמ"ש כי "נקלענו למצב הזה ממש בהפתעה. המפעל הזה מאוד מרוויח. יש הזמנות בלי סוף. החוב שאני יודעת עליו הוא לבנקים. 70 משפחות בדימונה שנזרקות ממקום לממקום כשלטייקונים מוחקים מיליוני דולרים. עבדנו על המשכורות שלנו קשה. אנחנו לא רוצים לוותר על רגורה שחוקה מהנטו של אפריל. אנחנו פשוט לא יכולים. יש המון כספים בחוץ של לקוחות שיכולים לחזור. ניתן את עצמנו שהמפעל ימשיך".

 

נציגת בנק הפועלים עו"ד קרן רייכבך-סגל, הביעה את הסכמתה למתווה שאושר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הרצל יוסף
עובדי מפעל מטאור
צילום: הרצל יוסף
עו"ד מור נורדיה
עו"ד גלילה הורנשטיין
מומלצים