שתף קטע נבחר

אוהבים להעתיק? אפשר לעשות מזה כסף

אם הרשתות החברתיות, כמו פייסבוק, ווייז ואינסטגרם, מהוות חלק כה נכבד מחיינו, מדוע שלא נוכל להרוויח מהן גם כסף? הכירו את המסחר החברתי בבורסה שמאפשר לכם להעתיק את פעולות המשקיעים

הכירו את הפלטפורמה למסחר חברתי - ענף חדש בעולם ההשקעות שנמצא ממש בתחילת הדרך. ולמרות זאת, כבר קיימים היום כ-30 מערכות למסחר חברתי ברחבי העולם שגדלות בקצב מעורר הערצה.

 

קראו עוד בערוץ שוק ההון

הזדמנות או מלכודת? Plus500 קורסת ב48%

רוצים רווח 70% בשעה? ההפסד כולו שלכם

 

רבים המשקיעים עצמם כבר אימצו את השיטה ברחבי העולם רבים וישנם מאות אלפי משקיעים עד מיליונים בודדים העושים שימוש בפלטפורמות המסחר החברתי. אחת החברות המובילות העולמיות בתחום היא חברת Etoro הישראלית. החברה השיקה גרסה ראשונה בספטמבר 2012. אך למרות ההצלחה הישראלית ברמה היזמית, המשקיעים הישראלים טרם אימצו אותו בהמוניהם. על פי ההערכות, בישראל ישנם כמה אלפים בודדים של משקיעים העושים שימוש בפלטפורמות המסחר החברתי.

 

מהו מסחר חברתי? וכיצד הוא מתבצע בפועל?

האמת די פשוט! מי שנרשם לשירות פלטפורמת מסחר חברתי, יכול לראות פעולות מסחר של משקיעים אחרים בזמן אמת, ולהחליט אם להעתיק באופן מדויק את פעולות המסחר של משקיע מסוים אל חשבון ההשקעות שהוא מנהל. העתקת פעולות מסחר מהפלטפורמה מחייב אחד משני הדברים הבאים: אפשרות לבצע פעולות מסחר דרך הפלטפורמה או ממשק של הפלטפורמה לחשבון ברוקראז'. כיום ישנם ברוקרים רבים ברחבי העולם שמאפשרים ממשק שכזה. בנוסף, פלטפורמות המסחר החברתי מאפשרות לנו ביתר קלות לבחור את המשקיעים שברצוננו לעקוב. ניתן לעקוב אחר המשקיעים בעלי התשואה הגבוהה ביותר בחתך מסוים, או אחר משקיעים שפרופיל הסיכון שלהם בתיק ההשקעות הוא הנמוך ביותר.

מסחר חברתי (shutterstock) (shutterstock)
מסחר חברתי(shutterstock)

משקיע מצידו לא חייב להפוך את כל תיק ההשקעות שלו לכזה המנוהל דרך פלטפורמות חברתיות. ניתן להחליט שחלקים מתיק ההשקעות ינוהלו על פי פעולות המסחר של משקיע מסוים כאשר חלק מהפעולות ינוהלו באופן עצמאי. המשקיע יוכל גם להחליט כי ברצונו להפסיק ולעקוב אחר תיקי השקעות מסוימים אם הוא סבור שהתשואה שלהם כבר לא אטרקטיבית.

 

היתרון של המסחר החברתי

המסחר החברתי מעניק את האפשרות לשתף השקעות ברגע הביצוע שלהן ולעקוב אחר משקיעים מוצלחים מרחבי העולם. אם בעבר היינו מגלים במה השקיע מנהל מוערך של קרן נאמנות או בית השקעות רק לאחר בחלוף כמה חודשים, רשתות המסחר החברתי יצרו עבורנו את האפשרות להעתיק אל תיק ההשקעות שלו את אותן הפעולות בדיוק, ברגע ביצוען של המשקיע המוצלח שהיינו רוצים להתחקות אחריו.

 

"הפעילות הערה של ישראלים ברשתות חברתיות, מלמד שלמסחר החברתי יש פוטנציאל גדול מאוד להצליח בישראל", מציין עומר קופילוב, האסטרטג הראשי של USGCAPITAL ישראל, המאפשרת שימוש בפלטפורמת מסחר חברתי בשם Sirix Trader. לדבריו, עכשיו יש לאנשים הזדמנות לשבת מול המחשב ולהעתיק אחד לאחד פעולות מסחר של משקיעים שגורפים תשואות גדולות. "תמיד אומרים על המשקיעים הישראלים שהם מחזיקים בתיק רק מניות מפסידות ושהאזרח הפשוט מפסיד כסף בבורסה".

את יכולה להעתיק חופשי (shutterstock) (shutterstock)
את יכולה להעתיק חופשי(shutterstock)

אחד היתרונות הן שחוכמת ההמונים הזו יכולה להכניס אל שוק ההון גם את מישהו שעד היום היה בטוח ששוק ההון הוא מקום למקצוענים שהתמחו שנים ארוכות בניהול השקעות. אם עד היום בחר המשקיע את מנהל ההשקעות המוצלח שינהל עבורו את תיק ההשקעות על בסיס התשואה שהשיג בעבר, בעידן המסחר החברתי, הוא יכול לבחור את המשקיע החברתי המוצלח ולהחליט באיזה מינון פקודות הקנייה והמכירה בתיק ההשקעות שלו יושפעו ממנו. כאשר המעקב אחר המשקיע המוצלח לרוב לא יעלה בדמי ניהול מתיק ההשקעות שלו, אלא לשלם עמלות בלבד על הפעולות שהוא מבצע.

 

אבל לפני הכול: חשוב לבדוק את כוונות החברה

אך יש מי שמצננים את ההתלהבות. דודו רוז, מנהל בית הספר למסחר בשוק ההון 'סימפל טרייד', מזהיר כי כאשר משקיע מעוניין להשתמש בפלטפורמת מסחר חברתית זו או אחרת, עליו לבדוק האם כוונות החברה הן טהורות. "אחד מהאינטרסים העומדים מאחורי החברות שמשתתפות במסחר החברתי הינו אינטרס כלכלי מובהק", הוא מסביר. "יש חברות שמרוויחות עמלה והן מעוניינות שיהיו כמה שיותר משקיעים שיסחרו באמצעותן, וככל שהפעילות בהן גדולה יותר ככה רווחן יגדל גם הוא".

אני יכול לעבוד עם כמה בתי השקעות ולא סיפרו לי? (shutterstock) (shutterstock)
אני יכול לעבוד עם כמה בתי השקעות ולא סיפרו לי?(shutterstock)

לדבריו, על החברה להצהיר האם היא מרוויחה בדרך כלשהי גם מהפסדי לקוחותיה, "על המשקיעים לדעת מכך שיתכן והחברות יכולות לפעול בניגוד לאינטרסים שלהם ולכן כדאי לעבוד תחת חברות מפוקחות. במסחר החברתי אתה (המשקיע) וה-״גורו״ (פלטפורמת המסחר בה בחרת) הנכם ישות אחת. כלומר, כשהוא ירוויח אתה תרוויח וכשהוא יפסיד - גם אתה תפסיד, כך המשקיע בטוח שלא ייווצר ניגוד אינטרסים".

 

 

רוז אף מציין כי פלטפורמות המסחר החברתי מהוות לעיתים אופציה עדיפה לעומת בתי ההשקעות הגדולים. "במקום לבחור בית השקעות ש-״רק אולי״ יניב תוצאות, ניתן לעבוד עם מנהל תיקים בעל תוצאות מוכחות, לא לשלם דמי ניהול, ללא עמלות מיותרות, וכן עומדת בפני המשקיע אפשרות למשוך את כספו בכל עת", הוא אומר. "יתרה מכך, במקום לעבוד עם בית השקעות אחד, המשקיע יכול לעבוד עם כמה במקביל. בד״כ העלות במסחר חברתי נמוך משמעותית מבתי השקעות אחרים".

 

"המלצתי היא שלא צריך להיות גאון. אם המשקיע מעוניין לייצר תשואה שיטתית, עליו לדעת כי אין סודות במסחר", מבהיר רוז. לדבריו, קניית תעודות סל של הבורסה האמריקאית והשקעה במדד הוכיחו את עצמן כדרכים הטובות ביותר להרוויח בבורסה, כך שגם ללא פלטפורמות חברתיות ניתן להרוויח. "אין חדש תחת השמש. מסחר חברתי עוזר רק למי שכבר סוחר טוב ממילא, זו הדרך שלו למנף את עצמו, ושם הוא יוכל לחפש את האפשרויות לייצר עוד תשואה״.

 

רוצים להכיר את כל אפשרויות המסחר? כנסו לשדירת ההשקעות

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים