שתף קטע נבחר

רוזנשטיין בהפרדה בכלא "עד שהעשן יתפזר"

בעיצומו של גל המעצרים בפרשה 512 שהולך ונמשך, החליט השב"ס להעביר את העבריין זאב רוזנשטיין מכלא איילון. בשב"ס טענו אז כי "ניוד אסירים נעשה כחלק משגרה". אולם אמש הוחלט שיישאר באיילון אך יופרד. גורמים בשב"ס: "עד שהעשן יתפזר". רוזנשטיין מחה ועתר: "מדביקים תווית שרוצים לחסל אותי"

רוזנשטיין בהפרדה. ארכיון (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
רוזנשטיין בהפרדה. ארכיון(צילום: מוטי קמחי)

"עד שהעשן יתפזר" – כך הסבירו אמש (יום ג') גורמים בשירות בתי הסוהר את הפרדתו של זאב רוזנשטיין משאר האסירים בכלא איילון. רוזנשטיין, שנמצא בדרך קבע בשיקום, עתר לבית המשפט על ההפרדה. "מדביקים עליו תווית כאילו מנסים במשך שנים לחסלו, אך המידעים המודיעיניים הם בגדר עורבא פרח", טוען סנגורו.

 

לפני יומיים התקבלה החלטה בשירות בתי הסוהר להעביר את רוזנשטיין, מי שהיה היעד הבכיר של משטרת ישראל עד לפני עשור, לכלא אחר. ההחלטה התקבלה בעקבות התפוצצות הפרשה המכונה "512" ומטרתה הייתה כנראה הפרדת כוחות בין עבריינים מארגוני פשיעה שונים. בשירות בתי הסוהר טענו אז כי "הם מניידים אסירים כחלק משגרה". עם זאת אמש קיבל רוזנשטיין הודעה לפיה יישאר בכלא איילון אך יעבור להפרדה.

 

במוקד הפרשה, שבמסגרתה נעצרו עשרות ובהם ראשי ארגוני פשיעה, גם בגין ניסיונות החיסול של רוזנשטיין עצמו ב-2003, בגני התערוכה וברחוב יהודה הלוי בתל אביב, שם נרצחו שלושה אזרחים חפים מפשע. יצחק אברג'יל, ראש ארגון אברג'יל והעצור המרכזי בפרשה, נעצר בין היתר בחשד לניסיונות חיסול אלה.

ניסיון חיסול רוזנשטיין ב-2003 (צילום: AP) (צילום: AP)
ניסיון חיסול רוזנשטיין ב-2003(צילום: AP)

בעתירה דחופה שהגיש סנגורו של רוזנשטיין, עו"ד מיקי חובה, לבית המשפט המחוזי בלוד הוא ומרשו הלינו על החלטת השב"ס. לדבריו, גורמים בשב"ס טענו בפני רוזנשטיין כי ההחלטה להעבירו לתא הפרדה נעשתה "עד שהעשן יתפזר". לדברי עו"ד חובה, לא נמסר לרוזנשטיין שום נימוק להחלטה והכוונה במשפט "עד שיתפזר העשן", הייתה למעצרם של החשודים בפרשה "512".

 

לדבריו, "ניסיונות פגיעה ברוזנשטיין הם לכל היותר מידעים מודיעיניים אם בכלל, ואין להם אחיזה במציאות". לכן, הוא טוען, כי הדבר הכי קל עבור השב"ס זה "לסגור את רוזנשטיין בהפרדה".

 

"רוזנשטיין כבר ישב בכלא לצד אביו של מוטי חסין"

עו"ד חובה טוען בנוסף כי במהלך שנותיו של רוזנשטיין בכלא, הוא בילה שעות רבות עם עבריינים מוכרים שלעתים נטען כי הם אויביו המושבעים. אותם "אויבים" ריצו את מאסרם לצדו ולמעשה בילו איתו שעות בין כותלי הכלא.

חסין בהארכת מעצר כחלק מפרשה 512. אביו אהרון, ריצה מאסר לצד רוזנשטיין (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
חסין בהארכת מעצר כחלק מפרשה 512. אביו אהרון, ריצה מאסר לצד רוזנשטיין(צילום: מוטי קמחי)
 

בעתירתו, ציין רוזנשטיין את שמו של מוטי חסין, שאביו, אהרון, ריצה מאסר לצד רוזנשטיין. "אהרון חסין ריצה יחד עם העותר ובאותו האגף עונש מאסר זמן ממושך כאשר בכל התקופה לא נרשם אירוע חריג כלשהו", נכתב. על "אויב" אחר ששמו נקשר לפרשה, ישראל אוזיפה, כתב הסנגור כי חלק עם רוזנשטיין את אותו התא חודשים רבים. לפי העתירה, השניים אכלו יחדיו את ארוחותיהם וישנו זה לצד זה.

 

רוזנשטיין נעצר בנובמבר 2004 ולאחר שהוסגר לארה"ב והודה בהסדר טיעון, נשפט והורשע בבית המשפט הפדרלי במיאמי

בשתי עבירות של קשירת קשר ליבוא סמים. לאחר מכן הוא שב לריצוי עונשו בישראל כמוסכם בין הצדדים.

 

בזמן שריצה רוזנשטיין את עונשו, הורשע שוב בשנת 2009 במסגרת הסדר טיעון בבית המשפט המחוזי בנצרת בעבירה של קשירת קשר לביצוע פשע משנת 2001. במסגרת הסדר זה נגזר עליו עונש מאסר בפועל של 7 שנים, מתוכם 5 שנים במצטבר לעונש הקודם. כלומר, החל מ-2004 מרצה רוזנשטיין את עונשו המצטבר - 17 שנים. במרוצת השנים הועבר רוזנשטיין לאגף השיקומי בכלא וגם השלים 10 שנות לימוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בני דויטש
רוזנשטיין
צילום: בני דויטש
עו"ד מיקי חובה
מומלצים