שתף קטע נבחר

נפצע בעת שניקה מסוק. הפיצוי: 150 אלף ש'

עובד בחברת כוח אדם ניקה כלי טיס בתעשייה האווירית ונפצע כשסולם נסגר על ידו. המעסיקות ניסו להתחמק מפיצוי, אבל השופט לא אפשר להן

עולה חדש מאתיופיה, שהועסק כעובד קבלן בחברת כוח אדם שסיפקה שירותי ניקיון לתעשייה האווירית, נפצע בידו כשהתבקש לנקות מסוק. הן המעסיקה שלו והן התעשייה האווירית ניסו להתחמק מפיצוי העובד, אבל בית משפט השלום בהרצליה קבע שעליהן לשלם לו 150 אלף שקל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

התובע, גבר בן 60 שעלה מאתיופיה לפני ארבע שנים, הועסק על ידי חברת "שעאן ניקיון", והוצב במתחם התעשייה האווירית. ב-2011 הוא התבקש על ידי מנהל העבודה מטעמה של התעשייה האווירית לנקות את אחד המסוקים, ולשם ביצוע המטלה השתמש בסולם.

 

כאשר הזיז את הסולם, זה התקפל בפתאומיות ונסגר בעוצמה על כף ידו הימנית. בעקבות התאונה הועבר העובד לטיפול רפואי בבית חולים "אסף הרופא", שם נותח לאחר שאובחנו מספר שברים בכף ידו. בתביעה שהגיש לבית משפט השלום בהרצליה הוא עתר לחייב את חברת הניקיון ואת התעשייה האווירית והמבטחת שלה ("מגדל") בפיצוי על הנזקים שנגרמו לו עקב התאונה.

 

התובע טען כי נגרמה לו נכות בשיעור של 15% ומאז האירוע הוא מתקשה בהפעלת יד ימין הדומיננטית, אינו מסוגל להרים חפצים כבדים וסובל מכאבים כרוניים. מאחר שהוא נטול השכלה ומתקשה בשפה העברית, הוסיף, יכולתו להתפרנס ולכלכל את משפחתו ירדה משמעותית והוא התקשה לחזור לשוק העבודה.

 

לטענת הנתבעות העובד אמנם התבקש לנקות את אחד המסוקים, אך נאמר לו לנקות את חלקו התחתון ולשם כך הוא לא היה זקוק לסולם. לטענתן, לא ייתכן שמישהו ביקש מהתובע להשתמש בסולם, שכן בהתאם להוראות תקנות הבטיחות של התעשייה האווירית, אדם שאינו הוסמך לכך אינו רשאי לעשות שימוש כלשהו בסולם.

 

הנתבעות גם הגישו חוות דעת של מומחה מטעמן, שבדק את התובע ואבחן כי נגרמה לו נכות בשיעור של 5% בלבד.

 

שתי הנתבעות התרשלו

סגן הנשיאה השופט יחזקאל הראל קיבל את גרסת התובע שלפיה מנהל העבודה במקום הוא שביקש ממנו לנקות את המסוק באמצעות הסולם, וציין כי המסקנה מתבקשת לנוכח העובדה שהנתבעת נמנעו מלזמן את המנהל לעדות. בנוסף קבע השופט כי הנתבעות לא הציגו כל ראיה שהתובע עודכן בדבר האיסור על השימוש בסולם או שניתנו לו הוראות בטיחות כלשהן בנושא.

 

השופט הטיל את האחריות לתאונה על שתי הנתבעות: התעשייה האווירית חבה באחריות כלפי התובע בכך שלא פיקחה על עבודתו, ואילו חברת הניקיון חבה באחרית מכיוון שלא הציבה ממונה בטיחות מטעמה בשטח העבודה.

 

באופן חריג, דחה השופט את חוות דעתו של המומחה הרפואי שמינה, והחליט לקבל את טענת התובע כי נכותו עומדת על 15%.

 

בסיכומו של עניין קבע השופט כי שתי הנתבעות יפצו את התובע בסכום של כ-150 אלף שקל על הפסדי השתכרות ונזק לא ממוני כמו עוגמת נפש, כאב וסבל. השתיים גם יישאו בשכר טרחת עו"ד בשיעור של 23.6% מסכום הפיצוי.

 

  • לקריאת פסק הדין המלא – לחצו כאן
  • הכתבה באדיבות אתר המשפט הישראלי פסקדין
  • ב"כ התובע: עו"ד מ. אפלמן
  • ב"כ הנתבעות: עו"ד עדו אורלנסקי, עו"ד שיראל סלע
  • עו"ד אליהו קייקוב עוסק בנזקי גוף
  • הכותב לא ייצג בתיק

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים